uygulama kullanılma süreleri...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
uince
Üye

uygulama kullanılma süreleri...

Mesaj gönderen uince »

Uygulamaların kullanılma sürelerini hesaplayacak bir program hazırlamayı düşünüyorum.
Bu programda ne gibi bir mantık kullanılacağını bir de sizlere danışmak istedim. Fakat ilk önce kendi aklımdan geçen ve gerçekleştirememiş olduğum metodu sizlere açıklamak istiyorum. Bu arada program sadece programların kullanılma sürelerini hesaplayacaktır. Bilindiği gibi Windows XP de çalan bir uygulama Windows Görev Yöneticisinin İşlemler kısmında yer almaktadır ve program kullanılmadığı zamanlar CPU ve Bellek Kullanımı değerleri 0 olarak görünmektedir,program kullanılmaya girdiğindeyse 0 dan farklı bir değer almaktadır.0 dan farklı olan değerlerin sürelerini kaydederek bu düşünmüş olduğum projeyi gerçekleştirebilirmiyim?

Örneğin AutoCAD programının ne kadar süre kullanıldığını hesaplayan bir program oluşturacağımızı farzedelim.

Acad.exe dosyası AutoCAD programı açık dahi olsa eğer kullanılmıyorsa CPU ve Bellek Kullanımı değerleri 0 olarak görünmektedir. Kullanıma başlar başlamaz ise değerler değişmektedir.

Bu konuda sizlerinde görüşlerine ihtiyacımız var.

Herkese iyi çalışmalar..
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

programları harcadıkları bellek miktarlarına bakarak kullanınıp kullanılmadığını anlamak çok sağlıklı olmaz diye düşünüyorum. zira autocad ilk açıldığında atıyorum 1K harcıyorsa 1-2 proje yüklendiğinde (autocad i bilmiyorum ama photoshop öyle) bellek miktarı artıyor. doğal olarak program çok fazla bellek harcadığı durumlarda da kullanılıyor diyemeyiz. prog. aktif durumdayken de kullanılıyor diyemeyiz ama aklıma şu geliyor, bişekilde aktif programdaki klavye ve mouse hareketlerini yakalaybilirsen muhtemelen kullanılıyordur :)
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..