Tabi soru sorarken detaylar vermek önemli bu konu başlığındaki gibi olaylar dallanabiliyor.
Soru içinde
sinirsiz sub taramasi yapacak bir döngü kurmaliyim.
gibi bir şey olduğunda elbette benim ilk verdiğim örnek kaçınılmaz oluyor. Burdan tabi sorudan ne algılandığı da önemli, benim ne algıladığım gibi. Benim vaktiyle başıma gelen bir sorunun bu arkadaşında başına geldiğini ve günlerce bunu çözmek için uğraşmam aklıma geldiği gibi.
Sonuçta her halukarda tekli form olduğunda benim verdiğim örnek fazla uzun kalmaktadır. Bu aynı 2+2 yi toplamak için ASM kodu yazmak gibi birşey.
Tabi yinede bir sorumluk içerisinde sizlerin bir gün ihtiyacı olmacağını zannederek yazdıklarımında yabana atılmamasını tavsiye ediyorum.
Akin_Delphi arkadaşımızın dediği gibi ikinci verdiğim örnekte doğru demiş USES kısmını TypeInfo eklemeniz gerekmektedir. Bunu es geçmişim.
Ee bu kadar şeyler yazdık bişiler verdik karşılıklı olarak, bu konu başlığı altındaki verilmiş örnekleri baz alarak size bir Ev ödevi vereyim:
Bir uygulama içindeki tüm nesneleri formları vb. şeyleri hiyararşi içinde TREEView'de gösteren bir program yazın. uygulama içinde en az 2 MDIChild, 2 adet harici form ve dilediğiniz kadar bileşen koyabilirsiniz.
Şöyle bir sonuç çıksın ortaya
Kod: Tümünü seç
Application --+
|
+Form1--+
| |
| +-- Edit1
| +-- Edit2
| +-- Label1
| +--Panel1 -+
| | |
| | +-- Label2