sqlde langdriver seçimi

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
merwy

sqlde langdriver seçimi

Mesaj gönderen merwy »

mrb arkadaşlar
veritabanına yeni başladım.delphide bir projede sql kullanarak veritabanı dosyaları oluşturmam gerekiyor.Aliasları oluşturdum.langdriver da pdox paradox dbase gibi bir sürü sürücü seçeneği var.bunların birbirinden farkı ne?daha çok yeni olduğum için neyi neden yaptığımı bilmiyorum.bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Merhaba hoşgeldin :wink: Paradoks iyi bir seçim değil :!: Firebird ile ilgili mesajlar ve seminerler sana yardımcı olacaktır. Paradoks için dil seçimi Ansi Türk olmalı.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
merwy

Mesaj gönderen merwy »

peki bu sürücülerin farkını söyleyebilirmisiniz?veri tabanı olarak sql kullanıcam.tabloları sql serverda hazırlayıp delphide formlarla ilişkilendirmemmi lazım yoksa delphideki database desktoptan tablo oluştuurp bunu halledebilirmiyim?veritabanıyla ilgili pek bişey bilmediğim için kafanızı daha çok şişiricem.şimdiden çok teşekkürler :)
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Farkı dediğin Türkçe için hem Türkçe harflerin çıkması hem de Türkçe harflere göre sıralama yapması içindir.. BDEAdmin ile ODBC üzerinden MS-SQL Server'a bağlantı ve lakap/alias oluşturup Database Desktop ile yapabileceğini umuyorum. En doğrusu SQL-Server'ın kendi araçlarını kullanmak. Programlama kısmında da ADO bileşenlerini kullanarak oluşturduğun veritabanı ve içindeki tablolara bağlanabilirsin :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Databe'in COLLATION'ını seçerseniz daha iyi olur. Yani paradox Turk vs. bunlar BDE ile ilgili olacaktır, onun yerine, Database'in (M$-SQL server için söylüyorum bunları) collation'ını Turkish_CI_AS olarak belirleyip öyle oluşturulmalı/kurulmalı. Server kurulduktan sonra (yani varsayılan collation) bir daha değiştirilemiyor. Ona da dikkat edin (M$-SQL Server 2000 için söylüyorum bunları)

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/