Win xpde ip ile bilgisayarı kapatmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Win xpde ip ile bilgisayarı kapatmak
Arkadaşlar ben böyle bir kod buldum ama xpde çalışmıyor bana ağdaki makinalrın ipsini yazınca makinayı kapatcak yada başka bşiey yapıcak kod lazım mesela ben net send 127.0.0.1 naber yazınca istenilen makinaya mesaj yolluyor bunun gibi yazınca makinayı kapatabilecek yada başka bşiey yapabilecek kod lazım ne oldursa yazın teşekküler
2-sorum gine ağda ip ile yazdığım programı yada programım daki kodları çalıştırtırabilirmiyim mesela proıgramda ip yazıcam o makinanın ctrl-alt-del kapancak yada açık programları kapancak bunlar xp için soruyorum
2-sorum gine ağda ip ile yazdığım programı yada programım daki kodları çalıştırtırabilirmiyim mesela proıgramda ip yazıcam o makinanın ctrl-alt-del kapancak yada açık programları kapancak bunlar xp için soruyorum
Zemin ;
Benim pek aklım yatmadı. yinede böyle birşey mümkün ise. bilen arkadaşlar varsa bizimle paylaşırsa sewinirim.
Ayrıca benim arkadaşım senin istediğim gibi bir şey yaptı fakat dedigim gibi. server ve client versiyonunu yazdı. çünkü kapatılacak makinede belirli bir port un bu işlem için açılması gerekli. Remote Control için.
Kolay Gelsin
Benim pek aklım yatmadı. yinede böyle birşey mümkün ise. bilen arkadaşlar varsa bizimle paylaşırsa sewinirim.
Ayrıca benim arkadaşım senin istediğim gibi bir şey yaptı fakat dedigim gibi. server ve client versiyonunu yazdı. çünkü kapatılacak makinede belirli bir port un bu işlem için açılması gerekli. Remote Control için.
Kolay Gelsin
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Merhaba
Siz her istedigim xxx ip nolu pc yi kapatmak istiyorum derseniz
sizce bu düsünce insan haklarına ters düsmezmi
Ben burda arkadaslarımla yazısırken sen benim bilgisayarı kapat
Buna kimin hakkı varki
a) bunu engellemeyen /engelleyemeyen işletim sistemi
b) Bu yordamı yayılmasını saglayan kisi ve kisiler
insan haklarını ihlal etmiş olmazmı
Böyle bir yordam varmı yokmu bilmiyorum ama varsa sahsen dagılmasını istemem sunun surasında güzel güzel sobet ederken kimse bosmasın
bu sizin müsterinize hazırladıgınız bir proje ise
Adminin önerisi umarım işinizi görür
Sevgiler
Siz her istedigim xxx ip nolu pc yi kapatmak istiyorum derseniz
sizce bu düsünce insan haklarına ters düsmezmi
Ben burda arkadaslarımla yazısırken sen benim bilgisayarı kapat

Buna kimin hakkı varki
a) bunu engellemeyen /engelleyemeyen işletim sistemi
b) Bu yordamı yayılmasını saglayan kisi ve kisiler
insan haklarını ihlal etmiş olmazmı
Böyle bir yordam varmı yokmu bilmiyorum ama varsa sahsen dagılmasını istemem sunun surasında güzel güzel sobet ederken kimse bosmasın

bu sizin müsterinize hazırladıgınız bir proje ise
Adminin önerisi umarım işinizi görür
Sevgiler
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Bu olayı illa IP ile yapacağım diyorsanız Mustafa Hocamın bahsettiği gibi SOCKET ler üzerinde yoğunlaşmanız lazım ama daha basit olarak Ağdaki bir makinaya bir tablo oluşturup sağlam bir algoritmayla sorgulattırarak yapabilirsin bütün makinalarıda veritabanına göre yönetirsin sizin için daha basit ve pratik bir yöntem.
Bu konu hakkında daha önce den de bir mesajım vardı incelerseniz size fikir verebilir. viewtopic.php?t=1809&highlight=
Kolay Gelsin...
Bu konu hakkında daha önce den de bir mesajım vardı incelerseniz size fikir verebilir. viewtopic.php?t=1809&highlight=
Kolay Gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
- sherlockholmes
- Kıdemli Üye