filtreleme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
filtreleme
Arkadaşlar yazdırma işlemini değerli arkadaşlar sayesinde hallettim ama şimdide bi sorunum daha var..
Şimdi anaform da yazdır butonu var alltada navigatör ileriki kayıt ya da önceki kayıt ile aynı öğrenci numarasına ait birden fazla devamsızlıklar gbgrid içerisinde tutuluyor..diyelimki 23 numaralı öğrencinin devamsızlık tablosundayız tam burda iken yazdıra tıkladığımda devamsızlık veritabanından 23 numaralı öğrencinin tüm devamsızlık kayıtları quickreportla yazdırma durumuna alınıyor ama sorun şuki devamsızlık tablosunda numara ayrımı yapmadan tüm numaraları yazdırmaya alıyor 23,24,25 ne varsa ben sadece 23 numaralı öğrencinin kayıtlarını istiyorum.query ile denedim table ile denedim ama yapamadım...yardımcı olursanız sevinirim
Şimdi anaform da yazdır butonu var alltada navigatör ileriki kayıt ya da önceki kayıt ile aynı öğrenci numarasına ait birden fazla devamsızlıklar gbgrid içerisinde tutuluyor..diyelimki 23 numaralı öğrencinin devamsızlık tablosundayız tam burda iken yazdıra tıkladığımda devamsızlık veritabanından 23 numaralı öğrencinin tüm devamsızlık kayıtları quickreportla yazdırma durumuna alınıyor ama sorun şuki devamsızlık tablosunda numara ayrımı yapmadan tüm numaraları yazdırmaya alıyor 23,24,25 ne varsa ben sadece 23 numaralı öğrencinin kayıtlarını istiyorum.query ile denedim table ile denedim ama yapamadım...yardımcı olursanız sevinirim
hocam
delphinin hangi verisyonunu kullanıyom
veritabanın ne, veritabanına neyle bağlanıyon .
hangi sql kodunu yazdında çalışmadı.
bence bunları yaz
qr den bahsetmişsin bantarın datasetlerini doğru bağladığına eminmisin.

delphinin hangi verisyonunu kullanıyom
veritabanın ne, veritabanına neyle bağlanıyon .
hangi sql kodunu yazdında çalışmadı.
bence bunları yaz
qr den bahsetmişsin bantarın datasetlerini doğru bağladığına eminmisin.

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Önceki soruda önerildiği gibi Query veya Filtre kullanmalısın. Zaten filtre kullanıyorsan bir halde filtre devre dışı kalıyor olabilir. QR DataSet i komple yazmaya çalışıyordur. En doğrusu Query ile halletmen. Öğrencilerin olduğu tabloyu master tablo diye tutup diğer tabloya master-detay yapıda bağlaman en akıllıca olan
master detay

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
delphi 7 veritabanım access veritabanına query ile bağlanıyorum devamsızlık veritabanından sadece aynı öğrencinumarasına sahip bilgileri yazdırmam gerekiyor filtreleme için query nin filtered özelliği true sql e de
yazdım ama olmuyor işte nasıl olacak bu iş..

Kod: Tümünü seç
select * from devamsizlik
where ogrencino='+QuotedStr(ogrencino)

Kardeş, burda kullandığın ilk ogrencino, VT'deki alan adın olacak.hasguc yazdı:Kod: Tümünü seç
select * from devamsizlik where ogrencino='+QuotedStr(ogrencino)
ikinci ogrencino ise istedğin öğrencinin numarası olacak.
Misal, edit1 içinde yazılan numaraya göre filtreleme yapacaksan;
select * from devamsizlik
where ogrencino='+QuotedStr(Edit1.Text)
Çalışma anında yazacaksın. Şu şekilde;
Raporu göster butonuna;
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('select * from devamsizlik where ogrencino= '+QuotedStr(Edit1.Text));
Query1.Open;
Çünkü bu şekilde zaten filtreleme yapmış oluyorsun.
Filtered'ı true yaparsan, ayrıca bir de Filter:='ogrencino='+QuotedStr(Edit1.Text); benzeri bir kod daha yazman gerekir.
Tavsiye:Yazarı Memik Yanık olmayan bir kitap almanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Sevgili blue Alone bunun yeri burası değil. Konuşmak, tartışmak istiyorsan Sohbet'te bi başlık açabilirsin, bana özel mesaj gönderebilirsin, MSN'e ekleyebilirsin. Burda cevap yazıp uzatmak istemiyorum. Ama bi başlık açarsan konuşuruz. Saygılarımla.
En son ulu coder tarafından 21 May 2006 10:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
- Kıdemli Üye
Bu Memik Yanık antipatisi nedir millette anlamadım.Neden bu karalama kampanyası?Hangi kitabını evire çevire okudun, hata buldun, eksiğini gördün de böyle bi kanıya vardın merak ettim.Mesela ben Memik Yanık'la başladım yazılıma ve çok şey öğrendim kitabından.El insaf diyorum artıkulu coder yazdı: Tavsiye:Yazarı Memik Yanık olmayan bir kitap almanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Uzun zamandır girmiyor olsa da bahsı geçen kişi formumuzun üyesidir. Dikkatinizi çekmek istedim
Bence Clipper'den tutun da Cobol Basic'e kadar bu programcı camiasına çok katkısı olan kişilerden biridir. Belli bir seviyeden sonra onun hitap ettiği kesim dışına çıkmışsanız o sizin sorununuzdur ve tabi ki başka kaynak arayışlarına girmelisiniz 

peki ben de kendi görüşlerimi burda açıklayayım.
Memik Yanık'ın da kitabına baktım, diğer yazarların da.
Ben sevmedim. Bu nedenle doğal olarak tavsiyemi bu şekilde belirttim.
Şahsen Zirvedeki Beyinler serisinden yararlanmaktayım, çok da memnunum.
Bu kitabın sonunun geldiğini düşünüyorum, Ömer Akgöbek'in kitabını alacağım inşallah.
Hoşuma gitmeyen tek kitap Memik Yanık'ın kitabı değil.
Fakat bu kişiyle ilgili bir çok yorum okudum ve uzak durulması kanaatine vardım. Yaptığı bir açıklamada; 'okuyan anlamak için çaba sarfetmeli' demişti. Daha doğrusu altında imzası olan bir yazıda bu cümle geçiyordu. Bunu okuduğum an tamam dedim. Bu yazar gözümde bitmiştir. Teknik bir kitapta olmaması gereken bir özelliktir bence bu.
İsteyen istediği tavsiyeyi yapar. Kesinlikle almayın demedim. Sadece bir tavsiyeydi. Karalama kampanyası filan yaptığım yok.
Bu arada bir açıklamada bulunayım. Şiddetle tavsiye ettiğim şey yazarın M.Y. olmaması değil, kitap almasıydı. Yani mutlaka bir kitap al, ama yazarı M.Y. olmasın demek istemiştim. Umarım bu kızgınlığının nedeni yanlış anlamandır blue alone kardeşim.
Ben M.Y.'ı bu nedenlerle sevmiyorum. Siz beni neden sevmiyorsunuz anlamadım.
Memik Yanık'ın da kitabına baktım, diğer yazarların da.
Ben sevmedim. Bu nedenle doğal olarak tavsiyemi bu şekilde belirttim.
Şahsen Zirvedeki Beyinler serisinden yararlanmaktayım, çok da memnunum.
Bu kitabın sonunun geldiğini düşünüyorum, Ömer Akgöbek'in kitabını alacağım inşallah.
Hoşuma gitmeyen tek kitap Memik Yanık'ın kitabı değil.
Fakat bu kişiyle ilgili bir çok yorum okudum ve uzak durulması kanaatine vardım. Yaptığı bir açıklamada; 'okuyan anlamak için çaba sarfetmeli' demişti. Daha doğrusu altında imzası olan bir yazıda bu cümle geçiyordu. Bunu okuduğum an tamam dedim. Bu yazar gözümde bitmiştir. Teknik bir kitapta olmaması gereken bir özelliktir bence bu.
İsteyen istediği tavsiyeyi yapar. Kesinlikle almayın demedim. Sadece bir tavsiyeydi. Karalama kampanyası filan yaptığım yok.
Bu arada bir açıklamada bulunayım. Şiddetle tavsiye ettiğim şey yazarın M.Y. olmaması değil, kitap almasıydı. Yani mutlaka bir kitap al, ama yazarı M.Y. olmasın demek istemiştim. Umarım bu kızgınlığının nedeni yanlış anlamandır blue alone kardeşim.
-
- Kıdemli Üye
Bu topicte bu konuyu değerlendirmek yanlış olacak.Keza polemiğe girmeyi de hiç sevmem, çok kısa değinip konuyu kendi adıma kapatacağım.Seni ya da bi başkasını sevmemek diye bi olgu yok düşüncelerimde.Herkesin elbette ki kendine özgü fikirleri olacaktır.Ama bu fikirleri deklare ederken bir FİLTRELEME yapmak gerektiğini düşünüyorum.Eleştirmek kolaydır, mühim olan eleştirinin mahiyeti ve amacıdır.Sen bir Ruhver Barengi, bir Gürcan Banger, bir Marco Cantu ve özellikle çevirisi yapılmamış orjinal (İngilizce) kitapları okudun mu ki bu eleştiriyi yapmayı uygun buldun?@rsimsek'in dediği gibi belli bi noktadan sonra o kitaplar elbette ki sana yalın gelir.Ama bu o kitapların alınmaması gereken kitaplar olduğunu göstermez.Lütfen daha duyarlı olalım...
Çalışmalarında (özellikle ÖSS'de..) başarılar..
Çalışmalarında (özellikle ÖSS'de..) başarılar..
Öyle bir şey söyleyen mi oldu? İkinizi de seviyoruz.. En azından kendi adıma söyleyeyim, emek verenleri, çöpten namusuyla kağıt toplayanları dahi çok seviyorum. Farkında olmasalar, o amaçla yapmasalar bile kurtardıkları kağıtlarla aslında onlarca yüzlerce ağacı kurtarıyorlar, doğaya da katıda bulunuyorlar. Olaylara arada bir farklı yönlerden bakmaya çalışınulu coder yazdı:..