Bence arkadaş kapatmak derken paketlemek anlamında kullanmış.
Kullandığın veritabanıa göre bi seçim yapman lazım, BDE kullandıysan installshield kullanmanı öneririm. firebird kullandıysan İnnosetup kullan.
daha farklı bişey kullandıysan ne kullandığını yazarsan daha detaylı yardımcı oluruz.
evet paketlemekten bahsediyorum veritabanım access adotable ile bağlantılandırdım dedimya installshield çok karışık geldi bana yardımcı olursanız sevinirim..
Bu arada innosetup ile ilgili bi döküman buldum kolaya benziyor programı nerden indirebilirim
vaktiyle bir Türk firması olan yada ben öyle olduğunu sandığım http://www.mimarsinan.com un çıkarttığı http://www.installaware.com install programı işinizi görebilir. Bir takım scriptler ile farklı paketleme oluşturulabiliyor.
innosetup ı indirdim paketleme işlemini yaptım ama veri tabanı hatası veriyor birde bi sorun daha var flashbuton ve animasyonlar var anaformda onlarda çalışmıyor flash player falan yüklü ama yinede çalışmıyor.
hazırlanan innnosetup ile ilgili dökümanlarda access veritabanıyla bağlantılanlardan bahsedilmemiş valla ortada kaldım kafayı bozacam ne yapsam olmuyor o değil proje teslimim var herşeyi halledipte bu yüzden yetişremessem çok üzülürüm.Bi kere proje dosyası benim d sürücüsünde kayıtlı veritabanıda orda farkedermi c de olmaması birde innosetup ta add files kısmına tüm unitler aktarılacakmı yoksa sadece project ve vertitabanı dosyasımı formu inceledim derdime çare bulamadım...
Geçende innosetup'a şöyle bir baktım. Onun bir Wizard'ı var, wizard'ından ben ilgili tüm dosyaları kendim seçtim (Hemdosyaları, hem directory'i komple) hazırla dedim. Hazırlamaya başladı, bir sorun çıkarmadı.
ya evet kolay gözüküyo zaten bikaç tane seçilmesi gereken yer var ama ditectory kısmı mesela projenin oluğu yer mi yoksa yükleneceği yermi olacak bilmiyorum gerçi ikisinide denedim ama program kurulumu benim jendi bilgisayarımda çalışıyo ama başka bilgisayarda çalışmıyo..Bu işi bi öğreneyim tüm ayrınlarını yazacam buraya inşalllah..