bilgisayarıma hem delphi 7 hem delphi6 kursam?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

bilgisayarıma hem delphi 7 hem delphi6 kursam?

Mesaj gönderen nitro »

bilgisayarıma hem delphi 7 hem delphi6 kursam olur mu?
zaten delphi 7 yüklü, üstüne bi de delphi 6 kurmak istiyorum ama bi sorun çıkarsa ço zaman kaybım olur o nedenle sizlere bi sorayım dedim.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Yok hiç bir sorun olmaz, farklı Delphi sürümlerini aynı bilgisayarda kullanabilirsin. Ben Delphi 5-6-7, Delphi 6-7 ve Delphi 5-7 kombinasyonları ile çalıştım.

Ancak ben hep önce eski sürümü, sonra yenisini kurdum. Yani önce Delphi 6'yı kurup, üstüne Delphi 7'yi kurmak daha iyi olur. Tersi durumda sorun olur mu bilmiyorum.

Kolay gele.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

teeşkkürler mustafa hocam.
soruyu sohbet kısmına yazdım diye hatırlıyordu ve orda arıyodum. yanlışlıkla buraya yazmışım. acaba yazdım ama post etmedimmi diye sohbet kısmına da yazdım tekrardan, en iyisi ordan sileyim.
kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Bende bir ara ikisini birden kullanıyordum, sanırım önce 7 kurup sonra 6 kurmuştum herhangi bir sorunla da karşılaşmamıştım.
ikut

kendi sistemim için yazayım;

Mesaj gönderen ikut »

c:\borland klasörü içine

d4 d5 d6 d7 + fpascal + lazarus ve 2006 ile sorunsuz gitmekte.

yalnız dikkat edilecek tek bir şey var libray path değerleri. Örneğin bir projede x uniti var ise o unti birden çok yerde geçiyorsa koşllulu kod yazmanızı öneririm. Örneği d7 ise şunu yap d4 ise bunu gibi.

Birde bir expert vardı. adı sanırım delphi config expertmiydi neydi. Delphi ayarlarını nerdeydse portable halde taşımaya yarıyordu. Öyleki o ayaları aldıktan sonra sonra delphi kurmadan sırf mevcut klasörü rar ile taşıyıp tüm ayarlarınızı gezdirmeniz mümkün.

(değişik path lerdeki dosyalarıda yedekliyor onuda yazayım)