oncelikle herkeze iyi çalışmalar
formumda var olan ve resim özellikleri boş olan bir image nesneme program içerisinde canvas ile çizim yaptırıyorum ve image ın transparent özelliğininde true olması lazım.sorunum şu şekilde;
eğer bilgisayar onboard ekran kartı harici bir sistem ise sorunsuz çalışıyor fakat bilgisayar onboard bir ekran kartına sahip ise image nesnem sanki transparent özelliği false imiş gibi çalışıyor.fakat ilginç olan görüntü ayarlarından renk özelliklerini yüksek renk 16 bit yaptığım zaman sorun ortadan kalkıyor.yüksek renk 32 bit de transparent özelliği false imiş gibi görünüyor. forumda arama yaptım yalnız bu konu ile alakalı bir başlık göremedim.yanlış kelimelerde seçmiş olabilirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.iyi çalışmalar.
image ve transparent
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
selam
üstat çok teşekkürler
söylediğiniz gibi yaptım ve birazdan müşterime gideceğim onboard makine de denemek için.umarım sorun budur. yalnız neden onboard harici bir ekran kartında sorun çıkarmıyor da sadece onboard ekran kartlı makine de sorun çıkarıyor.bunu pek anlamadım.eğer image ın pixel özelliğinse normal ekran kartlı bilgisayarlarda da yapması gerekmezmi sorunu. sadece öğrenebilmek içinsoruyorum. yardımlarınız için çok teşekkürler iyi çalışmalar.
söylediğiniz gibi yaptım ve birazdan müşterime gideceğim onboard makine de denemek için.umarım sorun budur. yalnız neden onboard harici bir ekran kartında sorun çıkarmıyor da sadece onboard ekran kartlı makine de sorun çıkarıyor.bunu pek anlamadım.eğer image ın pixel özelliğinse normal ekran kartlı bilgisayarlarda da yapması gerekmezmi sorunu. sadece öğrenebilmek içinsoruyorum. yardımlarınız için çok teşekkürler iyi çalışmalar.