table1.filter="OGR_NO="+quotedstr(edit1.text);
yazınca hata veriyor çünkü OGR_NO paradox tablomda "N" diye tanımlı "A" diye tanımladıklarım yani string olanları süzebiliyorum
yardımcı olursanız sevinirim.
filter ile db de Rakam olarak kayıtlı alanı nasıl aratabilrm
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
quotedstr'yi kaldırın.
Yani;
Kolay gelsin...
Yani;
Kod: Tümünü seç
Table1.Filter:='OGR_NO='+edit1.text;
Edit1'in onChange yordamına belirttiğiniz kodu koyar iseniz isteğinize kavuşursunuz.AliErdem yazdı:teşekkürler oldu bişi daha sorcam bunu
table1.filter:='ADI='+quotedstr(edit1.text+'*') ; kriteri gibi nasıl kullanacağım yani 15161718 numarayı girene kadar önce 1 ile başlayanlar sonra 15 ile 151 ile 1516 ile diye listeleyebilirmiyim
saolun ilginize arkadaşlar
oncahange olayına yaz demişsin saol kodlar zaten onkeydown olayında yazılı yalnız kod u şöyle yorumla ben 1 e bastığımda 1 diye kayıt olmadığı için liste boş gelecek benim istediğim 1 e bastığımda 1 ile başlayanlar 12 yazdığımda 12 ile başlayanları listelemek
edit1.text+'*'); // yıldız işareti string tipte arama yaparken benim işimi görüyor ama numerik te olmuyor saolun tekrar
kolay gelsin
oncahange olayına yaz demişsin saol kodlar zaten onkeydown olayında yazılı yalnız kod u şöyle yorumla ben 1 e bastığımda 1 diye kayıt olmadığı için liste boş gelecek benim istediğim 1 e bastığımda 1 ile başlayanlar 12 yazdığımda 12 ile başlayanları listelemek
edit1.text+'*'); // yıldız işareti string tipte arama yaparken benim işimi görüyor ama numerik te olmuyor saolun tekrar
kolay gelsin