Bu sitenin tasarımında ve günlere gelmesinde emeği olan bütün arkadaşları kutluyorum....
benim garip bi sorum olacak jpg veya bmp formatındaki bir resmi delphide boyayabilirmiyiz. yani delphide boyama kitabı yapabilirmiyim.
boyama kitabından tarattığım resimleri delphi ortamında boyama yapabilirmiyim. bunun için nereden başlamam lazım. böle bişi mümkün mü yoksa maceraya hiç girmesemmi acaba. yardımlarınız için şimdiden taşekkürler...
Delphi de Boyama Nasıl Yapılır
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
hocam ilgin ve alakan için teşekkürler. şindi bi resim war önümüzde tarzan ormanda yanında ağaçlar kuşlar böcekler vs. bu resim boyama resmi şekiller anahatlarıyla çizilmiş fakat boyama yapılmamış. ben paintbox tan yeşil rengini seçip ağaça tıkladığımda ağaç yeşile boyanacak. yani anlayacağın bi nevi paint programına benzer bişi olcak. ne dersin olabilirmi??
canvas methodunu öğrenirsen bu olayı çözebilirsin.
şu an bilgisayarımın başında olmadığım için döküman yollayamıyorum.
bi yerlerden canvasın kullanumını öğrenmeye bak.
canvas çizim işleri üçin türetilmiş bir nesnedir. ve bir çok nesnenin üzerine çizim yapabilirsin.
şu an açıklama yapamadığım için özür dileri.m
iyi çalışmalar.
şu an bilgisayarımın başında olmadığım için döküman yollayamıyorum.
bi yerlerden canvasın kullanumını öğrenmeye bak.
canvas çizim işleri üçin türetilmiş bir nesnedir. ve bir çok nesnenin üzerine çizim yapabilirsin.
şu an açıklama yapamadığım için özür dileri.m
iyi çalışmalar.
Floodfill ile geometrik olmayan bir alanı nasıl boyarım
formuma bir image ekledim ve beyaza boyadım. sora canvas özelliğini kullanarak düzgün olmayan bir çember çizdim bu çemberin dışını boyamak istiyorum. bunu floodfill fonksyonuyla yapabilirmiyim. daha dorusu düzgün olmayan bir alanı nasıl seçerim. yapmaya çalıştığım program paint benzeri bi şey. floodfill dışında işimi görecek bi fonksyon warsa ve beni bilgilendirirseniz sevinirim.... teşekkürler. iyi çalışmalar
kardeş bunu için senin bir algoritma geliştirmek gerek.
mesela seçili renk kırmızı ve sen dolgu aleti ile bir yeri tıkladın,
program tıklanan pixelin etrafındaki pixeller de ay renk ise ( mesela beyaz)
o pixelleri de kırmızı yapacak. sonra tıklana noktanın etrafındaki 8 pixelin etraflarındaki 8er pixel için bu kontroller devam edecek, hıslı bir algoritma yaparsan olayı çözersin, ben bi projemde bu işi yapmıştım.
ben şöyle bir algoritma kullandım, tıklanan nokta ile aynı renkteki en soldaki ve en sağdaki pixelleri buluyordum.
<----------------------------------0-------------------------------->
sonra en sağdaki pixel için aynı renk olan en üst ve en alt pixelleri buluyordu. ve onları boyuyordu.
güzel çalışıyor ama çok convers şekillerde işe yaramıyordu.
umarım yardımcı olabilmişimdir. projenin kodlarını bulamadım, bulsaydım gönderecektim.
mesela seçili renk kırmızı ve sen dolgu aleti ile bir yeri tıkladın,
program tıklanan pixelin etrafındaki pixeller de ay renk ise ( mesela beyaz)
o pixelleri de kırmızı yapacak. sonra tıklana noktanın etrafındaki 8 pixelin etraflarındaki 8er pixel için bu kontroller devam edecek, hıslı bir algoritma yaparsan olayı çözersin, ben bi projemde bu işi yapmıştım.
ben şöyle bir algoritma kullandım, tıklanan nokta ile aynı renkteki en soldaki ve en sağdaki pixelleri buluyordum.
<----------------------------------0-------------------------------->
sonra en sağdaki pixel için aynı renk olan en üst ve en alt pixelleri buluyordu. ve onları boyuyordu.
güzel çalışıyor ama çok convers şekillerde işe yaramıyordu.
umarım yardımcı olabilmişimdir. projenin kodlarını bulamadım, bulsaydım gönderecektim.