Paradox içindeki veriler bozuldu

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
eren2000
Üye
İletişim:

Paradox içindeki veriler bozuldu

Mesaj gönderen eren2000 »

Paradox içerisinde bazı veriler bozulmuş durumda
bu verileri düzeltme imkanı varmı?
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

http://info.borland.com/devsupport/bde/utilities.html adresinden gerekli toollara ulaşabilirsin.

bu arada yedek almayı kesinlikle unutma... ve mümkünse paradoxtan vazgeç. :(
eren2000
Üye
İletişim:

hocam zaten uzun zamandır paradox kullanmıyorum. Bir veri aktarma problemim var
Ondan dolayı paradoxla muhatap oldum. FB ve Oracle kullanıyorum şu an
Bir de eğer yardımcı olabilirseniz dos tabanlı bir prgramdan veri almam gerekiyor ama bir türlü beceremedim. Program bayağı eski. Text olarak açmaya kalktım ama garip karakterler veriyor. Yardımcı olabilirseniz size dosyaları göndereyim.
ilginize
teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
forumda daha önce bu konuda yardım isteyen arkadaşlar olmuştu.
tutil diye aratırsan çıkması lazım.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
eren2000
Üye
İletişim:

ilginize teşekkürler ama sorunu çözmedi. Benim index veya dosya açılmama gibi sorunum yok zaten. Table ı açıyor fakat içindeki ad soyad bölümlerinde garip karakterler görünüyor. Fakat tarih alanı gayet normal görünüyor. anladığım kadarıyla sadece string alanlar da bozulma var. Ya da şifrelenmiş diye düşünüyorum. Şifreleme gibi bir şey söz konusu olabilirmi?
Teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

o vt dosyası kimin vt dosyası bakiyim.
kendi programının mı yoksa başka birinin programınımı kurcalıyorsun...
şifreli olabilir.
bozulmuşda olabilir.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
eren2000
Üye
İletişim:

Sonuçta biz de emek harcıyoruz. O yüzden emeğe saygımız var. Bugüne kadar hiç kimseniz izinsiz bir çöpünü bile almadım hocam. Merak etmeyin bu bir kurumun üye bilgileri. Sadece eski programdan yeni yaptığımız programa aktarmamız lazım. Çünkü eski programcıya ulaşılamıyor. Muhtemelen iş değiştirmiş. Bu verileri benim aktarmam gerekiyor. Çok uğraştım ama kayıtları doğru düzgün okutamıyorum.
Akin_Delphi
Üye

Mesaj gönderen Akin_Delphi »

eren2000 yazdı:Sonuçta biz de emek harcıyoruz. O yüzden emeğe saygımız var. Bugüne kadar hiç kimseniz izinsiz bir çöpünü bile almadım hocam. Merak etmeyin bu bir kurumun üye bilgileri. Sadece eski programdan yeni yaptığımız programa aktarmamız lazım. Çünkü eski programcıya ulaşılamıyor. Muhtemelen iş değiştirmiş. Bu verileri benim aktarmam gerekiyor. Çok uğraştım ama kayıtları doğru düzgün okutamıyorum.
Dil sürücüsü sorunu olabilir. BDE içerisinde Paradox için dil sürücüsü tanımlamak gerekli. Hatta eski versiyonsa, BDE'de alias tanımlarken, eski sürüm olarak tanımlayabilirsiniz. Muhtemelen ondandır diye düşünüyorum.

Saygılar ve Başarılar
eren2000
Üye
İletişim:

Söylediğini gayet mantıklı. Sanırım bu paradoxun eski versiyonlarından. Bu yüzden garip karakterler görünüyor. Bana bunu nasıl yeni versiyonda okutacağım konusunda yardımcı olurmusunuz lütfen?
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Veritabanı dosyasının text editör de açılması herhangi bir anlam ifade etmez. İkincisi windows karakter seti ile özellikle Türkçe harfler MS-DOS ortamında daha doğrusu bir ortamdan diğer ortama farklı çıkar :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!