Böyle Birşey nasıl yapılıyor...?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
DelphiNV
Üye

Böyle Birşey nasıl yapılıyor...?

Mesaj gönderen DelphiNV »

Arkadaşlar Mrb.

Bir Ticari Yazılımda Şöyle Bir şeyle karşılaştım.
"Borçlu cari Hesaplar Dökümü" var Programda bir rapor bu bu raporu aldığınızda borçlu cari hesapları listeliyor.. Fakat programın bu sorgulamayı yaparken gönderdiği sql stringlerini incelediğimde
----------------------------------------------------------------------------------
SELECT DISTINCT
CLNTC.CODE, CLNTC.DEFINITION_, CLNTC.ACTIVE, CLNTC.SPECODE, CLNTC.CYPHCODE, CLNTC.TRADINGGRP, CLNTC.CARDTYPE, CLNTC.LOGICALREF, CLNUM.PS, CLNUM.KC, CLNUM.RISKTOTAL, CLNUM.REPRISKTOTAL, CLNUM.RISKBALANCED, CLNUM.DESPRISKTOTAL, GNCLTOT.DEBIT, GNCLTOT.CREDIT, GENCLTOTR.DEBIT, GENCLTOTR.CREDIT
FROM
LG_004_CLCARD CLNTC WITH(NOLOCK) LEFT OUTER JOIN LG_004_01_CLRNUMS CLNUM WITH(NOLOCK) ON (CLNTC.LOGICALREF = CLNUM.CLCARDREF) LEFT OUTER JOIN LG_004_01_GNTOTCL GNCLTOT WITH(NOLOCK) ON (CLNTC.LOGICALREF = GNCLTOT.CARDREF) AND (GNCLTOT.TOTTYP = 1) LEFT OUTER JOIN LG_004_01_GNTOTCL GENCLTOTR WITH(NOLOCK) ON (CLNTC.LOGICALREF = GENCLTOTR.CARDREF) AND (GENCLTOTR.TOTTYP = 2)
WHERE
(CLNTC.LOGICALREF <> 0) AND (CLNTC.CARDTYPE <> 22)

ORDER BY
CLNTC.CODE
---------------------------------------------------------------------------------
bu sorguyu gönderiyor.
bu sorgu sonucunda da 20 kayıt listeleniyor. (yani borcu olanlar) fakat ben bu sorguyu alıp kendim çalıştırdığımda benim karşıma tüm cari hesap kartları geliyor. aynı sorgu ile alacaklı cari hesaplar dökümüde alınabiliyor.
bunu sanırım kullandıkları raporlama aracından yapıyorlar. Ben bunu Fastreportta nasıl yapabilirim...

Saygılar Arkadaşlar..
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

zaten where şartında borç ile ilgili bir kısıt yok. sql 'de gerekli değişiklikleri yaparak kullanabilirsin. Fast report'da da verileri sağlayan nesnenin olaylarında istediğini yapabilirsin sanırım. kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Re: Böyle Birşey nasıl yapılıyor...?

Mesaj gönderen tuanna »

DelphiNV yazdı:Arkadaşlar Mrb.

Bir Ticari Yazılımda Şöyle Bir şeyle karşılaştım.
"Borçlu cari Hesaplar Dökümü" var Programda bir rapor bu bu raporu aldığınızda borçlu cari hesapları listeliyor.. Fakat programın bu sorgulamayı yaparken gönderdiği sql stringlerini incelediğimde
----------------------------------------------------------------------------------
SELECT DISTINCT
CLNTC.CODE, CLNTC.DEFINITION_, CLNTC.ACTIVE, CLNTC.SPECODE, CLNTC.CYPHCODE, CLNTC.TRADINGGRP, CLNTC.CARDTYPE, CLNTC.LOGICALREF, CLNUM.PS, CLNUM.KC, CLNUM.RISKTOTAL, CLNUM.REPRISKTOTAL, CLNUM.RISKBALANCED, CLNUM.DESPRISKTOTAL, GNCLTOT.DEBIT, GNCLTOT.CREDIT, GENCLTOTR.DEBIT, GENCLTOTR.CREDIT
FROM
LG_004_CLCARD CLNTC WITH(NOLOCK) LEFT OUTER JOIN LG_004_01_CLRNUMS CLNUM WITH(NOLOCK) ON (CLNTC.LOGICALREF = CLNUM.CLCARDREF) LEFT OUTER JOIN LG_004_01_GNTOTCL GNCLTOT WITH(NOLOCK) ON (CLNTC.LOGICALREF = GNCLTOT.CARDREF) AND (GNCLTOT.TOTTYP = 1) LEFT OUTER JOIN LG_004_01_GNTOTCL GENCLTOTR WITH(NOLOCK) ON (CLNTC.LOGICALREF = GENCLTOTR.CARDREF) AND (GENCLTOTR.TOTTYP = 2)
WHERE
(CLNTC.LOGICALREF <> 0) AND (CLNTC.CARDTYPE <> 22)

ORDER BY
CLNTC.CODE
---------------------------------------------------------------------------------
bu sorguyu gönderiyor.
bu sorgu sonucunda da 20 kayıt listeleniyor. (yani borcu olanlar) fakat ben bu sorguyu alıp kendim çalıştırdığımda benim karşıma tüm cari hesap kartları geliyor. aynı sorgu ile alacaklı cari hesaplar dökümüde alınabiliyor.
bunu sanırım kullandıkları raporlama aracından yapıyorlar. Ben bunu Fastreportta nasıl yapabilirim...

Saygılar Arkadaşlar..

birincisi bu sql kodunu program export mu ediyor nerden aldın
ikincisi aynı sql kodunu kullanıyorsan neden farklı sonuclar geliyor (İkinciye kafamda verdiğim cevap
1) ya sen aynı sorguyu göndermiyorsun
2) Ya da senin sorguyu gönderdiğin veri tabanı farklı ...
)
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

3- Program sorgudan sonra kendi içinde de eleme yapıyor olabilir.
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Bu tablolar logoya ait, sanırım sen de profillerdan aldın bu soruguları. Ama denildiği gibi bu sorgudan sonra kendi eleme yapıyor olabilir, profillerda dönen diğer sorguları da incele, belki sana yardımcı olabilir.
DelphiNV
Üye

Mesaj gönderen DelphiNV »

program sadece bu query string'i gönderiyor başka bir şey yok arkadaşlar... LKS2 Cari hesaplar borçlu cari hesaplar raporu