formun borderstyle özelliğini none yapıp o standart form başlığının yerine kendi çizdiğim bi image yi koymayı düşünüyorum ama programımda mainmenu de var nasıl olcak
şimdiden teşekkürler
main menu öğelerinin üzerine image koyabilirmiyim
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Yanlış anlamışsın.Popup menüyü popup olarak açtırmayacaksın.Şimdi standart butonlar desteklemez ama Jedi paketindeki JvSpeedButton destekler.JvSpeedButton ve benzerlerinin DropDrownmenu özellikleri vardır.Bu hazırladığın popup menüleri bunların DropDrownmenu özelliğine atayacaksın.(Properties penceresi).O zaman main menüden ayırd edilemez.JvSpeedbutonların Flat özelliklerinide True yapınca sadece üzerine gelince kabaracağından aynı main menüye benzer.Tek farkıda şu kalırki main menüde ana menünün üzerine gelince alt menüler açılır burada butonun üzerine gelince açılmaz.Tıklamak gerekir.Ama illaki o da aynı olsun dersen butonların onMouseMove yordamlarında koda bir iki takla attırırsan o da olur.
:lol:
Kolay Gelsin.

Kolay Gelsin.
En son NewMember tarafından 01 Haz 2006 08:37 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
merhaba popupmenu istediğin yerde axcılır..
benim mesajlarımda vardı bu....arat istersenn....AliErdem yazdı:NewMamber arkadaşım saol ilgin için denedim ama benim istediğim gibi durmadı ne yalan soyleyim main menu gibi olmadı popupmenu sabit bi şekilde açılmıyor nerde tıklarsam orda açılıyorya o olmuyo işte
butonun onclickine
popupmenu1.popup verirsin koordiatlar için o mesajı bulmak lazım ama cidden çok zor değil. toolbar kullanırsan buna aten gerek yok. dropdown menu seceneğine poup sec