Smport bileşeni ve Seri Port

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
naturelmania
Üye

Smport bileşeni ve Seri Port

Mesaj gönderen naturelmania »

Selam arkadaşlar benim seri portu kontrol edebilmek için yardıma ihtiyacım var.
Öncelikle sitede çoğu konuda arama yaptım ve smport gibi bileşenleri inceledim fakat bir türlü delphiye tanıtamadım. Bendeki Delphi Developer Studio 2006 ve vxd ve sys dosyasını system ve system32 nin içine attım fakat olmadı. Sonra Componentden install componente girdim ama karşıma library dosyası çıktı. :oops:
Sanırım delphide bu konularda biraz acemi olduğumu söylememe gerek yok :oops: :lol:
Benim yapmak istediğim bilgisayardan fotometreye bağlantı sağlamak. Bu fotometre, içindeki mikroçip sayesinde sayısal olarak bilgi verebiliyor ve bana fotometredeki voltaj değerini verecek.
Bununla ilgili yardımcı olabilirseniz gerçekten çok mutlu olacağım. Az-çok binary sistemde porta veri aktarmayı anladım.
Kısaca 2 sorunum var
1)Smport bileşenini nasıl kuracağım???
2)Fotometre için sadece com porttan veri okuyacak bir programı nasıl yazabilirim???
Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye

Mesaj gönderen uğur alkan »

smport bileşeni paralel pot içindir... Seri portta kullanmazsın :!:
İletişim kurcağın cihazın hangi porttan (Seri-Paralel) belirtirsen daha çok yardımcı olabilirim.
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma
naturelmania
Üye

Mesaj gönderen naturelmania »

Aslında seri port kullanacağım ama araştırma yaparken herhalde kafam karıştı smportun paralel port için olduğunu daha yeni anladım :oops:
Seri port için araştırmaya başlıyorum fakat smporttan yani paralel porttan da bu fotometre işini yapabilirim.

Smportu Borland Developer Studio 2006 ya nasıl kurabilirim???
Kurmaya için Componente giriyorum fakat orda "Install Packages" var ve hep paket veya library dosyası istiyor. Install Component diye bir yer bulamadım :oops:
Kullanıcı avatarı
uğur alkan
Üye

Mesaj gönderen uğur alkan »

Seri Port kullanacaksan........ TAPRO III. parti bileşenler kısmında var....
http://www.delphiturkiye.com/index.php? ... ofessional

Tools menüsünden environment optionsa gir,libary ye gir , Komponentin dosyalarının olduğu klasörü buraya ekle daha sonra install packageden kurabilirsin....
Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma