table1.insert sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
EeCOMP
Üye
İletişim:

table1.insert sorunu

Mesaj gönderen EeCOMP »

s.a
ben programımda kayıt işlemlerinde table kullanıyorum
formumda verilerin girileceği editler ve bir dbgrid var

yeni kayıda basıp table1.insert yaptırıyorum sonra girilecek yerleri doldurup kaydede basınca table1.post edip kaydediyorum.

sonra bir problem ile karşılaştım
yeni kayıt tuşuna bir den fazla basınca insert edilen kayıtları otomatik post edip boş kayıt açıyodu
bunu yeni kayıt butonuna
table1.cancel;
table1.post;
komutlarını yazarak hallettim
fakat hala devam eden sorunlarım var
öncelikle yeni kayıt deyip hiç bir şey yapmadan formu kapatırsa boş kayıdı gene açıyo
yeni kayıt deyip dbgride tıklarsa tıkladığı kaydı gösteriyo ve boş kaydı gene açıyo
ayrıca yeni kayıt dediğinde formda bazı editleri doldurup dbgride tıklarsa doldurduğu alanlarla kayıdı açıyo yada bir kaydı açıp bazı yerlerini değiştirip gene dbgride tıklarsa o kaydı değiştiriyo ben böyle olmasını istemiyorum çünkü kaydet butonunda bir takım sorgularım ve işlemlerim var
formun onclose olayına ve dbgridin oncellclick olayına table1.cancel yazmayı denedim ama olmadı hala aynı şeyleri yapıyo
bu problemi nasıl halledebilirim

eğer çok sorun olursa dbgridi kaldırabilirim ama form kapandığında kayıt açma olayını mutlaka halletmeliyim çünkü form create olduğunda ben tableyi insert ediyorum yani kullanıcı formu açıp tekrar kapatırsa her seferinde bir boş kayıt oluşturacak

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler. İyi çalışmalar.
Allaha emanet...
s.a
Kainat dahi bir programdır ve şüphesiz onun bir programcısı vardır...
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

formun onlose olayına table1.cancel koy.
böylece kaydetmeden çıkarsa iptal edilecektir.
kaydet butonununda da table1.post olsun.
EeCOMP
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen EeCOMP »

nitrokonat abi aynen dediklerini yaptım ama genede olmuyo
formun onclose olayına hatta dbgridin oncellclick olayına table1.cancel yazdım ama hala aynı sorun devam ediyo

kaydet butonundada zaten table1.post yazıyo ama öncesinde baya bir komut var en son table1.post ediyo kaydın ardından hemen boş kayıt açması için post tan sonrada table1.insert yazıyo
Kainat dahi bir programdır ve şüphesiz onun bir programcısı vardır...
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

selam aslında dediklerini yapmaması lazım ama yinede yapıyorsa table'ın before post olayına çeşitli kontroller yaptırabilirsin örneğin stokkodu alanına bilgi girilmemiş ise table post etmeden önce bunu kontrol edip kaydı yapmamalı.ayrıca table1.cancel henüz kayıtedilmemiş satırı siler sendeki gibi silmiyorsa farkında olmadan post işlemi gerçekleşiyor demektir.o zaman senin boş olan kaydı cancel ile değil delete ile halletmen lazım.kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
arkadaşım sanırım olay senin kodlarınla alakalı birşey
kodları gönderirsen sorunun kaynağını bulabileceğimizi düşünüyorum.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim