Webdeki Servera Bağlanıp Çıktı Almak İstiyorum??

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
MANDRAKE
Üye

Webdeki Servera Bağlanıp Çıktı Almak İstiyorum??

Mesaj gönderen MANDRAKE »

Arkadaşlar selam herkese
öncelikle doğru yere mi açtım konuyu bilmiyorum. Yanlış yere açtıysam özür dilerim.

Şöyle bi sorunum var:
Bir projeye başlıcam. Müşterimin web sayfasında değişik bayilerin kayıtlarını tuttukları, hepsinin ayrı ayrı accountları ve db leri olan bir web sayfası var. Buradaki kayıtları yedeklemek ve aylık yıllık olarak saklamak istiyor. Sadece quickreportta görmek ve print out almak o kayıtları derdim. Servera nasıl bağlanabilirim ve bu verileri quickreporta görmem için ne yapmam lazım? Hangi componentleri kullanmam gerekiyor? Ayrıca hangi db yi kullanıp bu verileri saklamam mantıklı olur?

Bu konuda detaylı bir şekilde bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılarımla...
MANDRAKE
Üye

arkadaşlar biri bana yardımcı olamaz mı lütfen?
Sizden birsonuç bekliyorum çok rica ediyorum:(
MANDRAKE
Üye

yardımcı olduğunuz iç,in sağolun dostlar projeye başlayamadım hala:((
poshet303
Üye

Mesaj gönderen poshet303 »

Birisi cevaplasın diye bekledim.Ama nese;
arkadaşlar biri bana yardımcı olamaz mı lütfen?
Sizden birsonuç bekliyorum çok rica ediyorum:(
1.Burada sorulan sorulara yanıt verilecek diye bir şart var mı? Ya sorunun cevabını hiç bir üye bilmiyorsa ne olacak.
yardımcı olduğunuz iç,in sağolun dostlar projeye başlayamadım hala:((
2.Bu sitem niye size yardım sözü olanlar mı varki forumda?

... Müşterimin web sayfasında değişik ...
3. Tıpkı müşteriniz çözüm için size ödeme yapıyorsa Ticari bir iş sözkonusu olduğunda çözüm için sizinde ödeme yapmanız gerekebilir.

SORUN KONUSUNDA:

Sorunuz açık değil. Web server daki veritabanı nedir (mysql, ms sql, firebird, oracle ...). Bandwidth iniz nedir. Eğer broadband bir bağlantınız yok ise düşük hızlarda bir veri tabanına canlı bağlantılarla erişmek imkansız olabilir(*).
Buradaki kayıtları yedeklemek ve aylık yıllık olarak saklamak istiyor
Client tarafında Veritabanı yedeklemek bana pek mantıklı gelmedi, bunu server tarafında yapmalı.

Sadece quickreportta görmek ve print out almak o kayıtları derdim.
Bu cümlenizden pek bir şey anlayamadım. Quickreport kullanmak istiyorsunuz sadece burası anlaşılıyor. Bunun için veritabanına bağlanmanız gerekecek bu mümkün olacak mı (* da sorduğum sorular yine geçerli.)

Bir web server dan veri çekmenin en mantıklı yolu web servisleridir. İlgili web uygulamasında uygun web servisleri var mı. Yoksa siz yazmak zorunda kalabilirsiniz. Web servisleri ile aldığınız veriyi Quickreport ile direk yazdıramazsınız (en azından veritabanı bağlantıları ile). Aslında bu iş için quickreport uygun değil. Web tabanlı (en azından web servisleri ile çalışabilen) bir raporlama yazılımına ihtiyacınız olabilir (hiç böyle bir araçla çalışmadım).

Umarım az da olsa bir faydam dokunmuştur.

Kolay gelsin.
MANDRAKE
Üye

dostum sağolasın
ya net üzerinden hiç proje yapmadığım için sormuştum özür dilerim yanlış anlaşıldıysa:(

Access veritabanı nette. her gün yapılan satışları bayileri kaydediyor. ana bayi de bunları hergün benim yapacağım programda görmek istiyor. yani çıktısını almak istiyor. işallah anlatabilmişimdir bu sefer... Çok ahım şahım birşey değil adsl bağlantısından kendi access serverlı sayfasına bağlanıp verileri almak ve kontrol edip çıktı almak derdi..

Yardımlar için tekra teşekkürler