Tabloları göremiyorum.

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Berdem
Üye

Tabloları göremiyorum.

Mesaj gönderen Berdem »

Merhaba,
Firebird 1.5 kullanıyorum.Laptopda ibexpertte hazırlamış olduğum tabloları ve triggerları , serverde ibexpert ile aktardım.İbexpertte tablolar görünüyor ve işlem yapılabiliyor.Sorun şu İbx veya Dbexpress bağlantı kurmaya çalıştığımda eski 3 tabloyu görebiliyorum fakat yeni aktardığım 7 adet tabloyu göremiyorum.Bunun veritabanından kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Eski fbd dosyasını koyduğumda ibx tüm tabloları görebiliyorum.Yardımlarınız rica ediyorum.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Metadata extract ile DB'yi source olarak dışarı alıp, laptop'da bununla oluşturmayı dener misin? Metadata içinde bu tabloların olması gerekiyor. IBExpert'in bazen saçmaladığını düşünüyorum.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Aktardığınız yerin, yani IBExpert ile ve program ile ulaşmaya çalıştığınız yol aynı mı :?: Ayrıca Delphi ve IBX güncellenmiş mi :?:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

Dbexpress de yolu ilk save ettiğinde nereyi belirlemişsen orda kalıyor sonra ki değişmelerde yolu belirlesende yol yine aynı kalıyor.Delphinin garip bir bug'u herhalde...Tek çare yolu başka bir adla connection yolu ile belirlemek.İbx ise bunu test etmek için kullanmıştım.Kısa zaman aralığında olayları basit olarak algıyamıyorsunuz. Sonradan dikkat edince yolun :oops: aynı olmadığını farkediyorsunuz.Çok teşekkürler...