s.a.
hayırlı kodlar herkese..
arkadaşlar cxgridde master/detail yapıyorum ama doğrumu yapıyorum bilemiyorum.problem şuki sadece üzerine geldiğim kaydın yanındaki artı işaretine tıklayınca detaylar geliyor.benim istediğim tüm ana kayıtların detail görünümü açık gelsin.master ve detail tablomda index tanımlı değil iki tablo birbirine numara alanı ile bağlı.ayrıca numara masterdatanın autoinc alanı ama index değil,aynı şekilde detail tablodada kayit_id diye autoinc alan var oda index değil.gridlerin bağlantılarını ve ayarlarını nasıl yapmalıyım acaba çok önemli benim için.şimdiden teşekkürler
cxgrid master/detail
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Tümünü açmak için;
Tümünü kapatmak için de;
Kod: Tümünü seç
cxGridDBTableView1.DataController.Groups.FullExpand;
Kod: Tümünü seç
cxGridDBTableView1.DataController.Groups.FullCollapse;
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
evet hocam aklımımı okudun naptın bilemiyorum.devexpressin quantumdbtreelistini inceledim ama orada master/detail 2 tablo değilde tek tabloyu treelist şeklinde gösterebiliyoruz sanırım yada ben beceremedim kullanan veya deneyen arkadaşlar bilgi verise sevinirim.yapmaya çalıştığım şey iki tarih arasında bir firmanın açık olan tüm siparişlerini listeleyip içerisinde işlem yaptırabilmek.masterdata da siparişkodu,tarih,firmaadi v.s bilgileri detay tablodada siparişi verilen veya alınan malzeme bilgileri var.benim için önemli izeti nefis meselesi oldu akıl veren olursa çok makbule geçecek.