Bilgisayarda kurulu olan windvd programına gömmek...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Bilgisayarda kurulu olan windvd programına gömmek...

Mesaj gönderen Biltes »

Arkadaşlar öncelikle merhaba;
Benim şöyle bir sorunum var, Elimde nero'da dat formatında çekilmiş vcd filmlerim var. Bunları vcd'de izleyebiliyorum ama bilgisayar ortamına geldiğim zaman makinede sp1'de, sp2'de olsa Player codec sıkıştırma biçimini desteklemiyor diye bir hata veriyor. Ama aynı cd'yi windvd programına açınca otomatikman aynı bilgisayarda açıyor. Benim yapmak istediğim delphi'de bir form yaparal bilgisayarımda kurulu olan windvd programını kendi hazırladığım programımın içerisine gömerek bu şekilde çalıştırmak. Benim ayrıca merak ettiğim olay eğer olaki bu şekilde sorun halledilirse başka bir bilgisayarda windvd programı olmadan açmada bir hata verirmi? Ya da sizin bana önerebileceğin bu tarz bir olay için başka bir yöntem var mı? Bu konuda sizlerin bilgilerinize ihtiyacım var. Cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
ikut

Re: Bilgisayarda kurulu olan windvd programına gömmek...

Mesaj gönderen ikut »

Biltes yazdı:Arkadaşlar öncelikle merhaba;
Benim şöyle bir sorunum var, Elimde nero'da dat formatında çekilmiş vcd filmlerim var. Bunları vcd'de izleyebiliyorum ama bilgisayar ortamına geldiğim zaman makinede sp1'de, sp2'de olsa Player codec sıkıştırma biçimini desteklemiyor diye bir hata veriyor. Ama aynı cd'yi windvd programına açınca otomatikman aynı bilgisayarda açıyor. Benim yapmak istediğim delphi'de bir form yaparal bilgisayarımda kurulu olan windvd programını kendi hazırladığım programımın içerisine gömerek bu şekilde çalıştırmak. Benim ayrıca merak ettiğim olay eğer olaki bu şekilde sorun halledilirse başka bir bilgisayarda windvd programı olmadan açmada bir hata verirmi? Ya da sizin bana önerebileceğin bu tarz bir olay için başka bir yöntem var mı? Bu konuda sizlerin bilgilerinize ihtiyacım var. Cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim...
1. Başkasının programını kendi programınıza gömp dağıtmak suçtur. bu bir
2. Active x destegi yoksa yapamazsınız
3. en fazla komut satırından çalıştırırsınız buda iş görmez...

Gelelim çözüme. Büyük ihtimal sorun VCD nizin kayıt şeklidir. Aynısı banada olmuştu. p166 oynatırken benim p4 oynatmıyordu cd yi.

yaptığım şu oldu. Clone cd ile cd yi hdd ye attım. imajın içinden datı çektim ve yeniden "standart compliant vcd " olarak çektim.

Bu sorunda codec hatası olamaz. neden derseniz vcd standart fir formattır. sadece pal ntsc sorunu olabilir. oda çok bir şeyi değiştirmez. siz dediğim gibi bir cd de yeniden kaydı deneyin.. bu arada yazmamışsınız ama bu cd ler win dvd olmadan başka bilgisayarda çalışıyorsa onuda incelemekte fayda var
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum;
gömmek istediğim windvd programı tamamen ücretsizdir. İnternette ful sürümü ücretsiz olarak dağıtılıyor. Bunun haricinde bu vcd'ler başka bilgisayarlarda da çalışmıyor. Sadece windvd programı ile hepsinde otomatik olarak sorunsuz çalışıyor.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
ikut

ücretsiz olması dağıtım koşulunu değiştirmez

Mesaj gönderen ikut »

Biltes yazdı:Öncelikle şunu belirtmek istiyorum;
gömmek istediğim windvd programı tamamen ücretsizdir. İnternette ful sürümü ücretsiz olarak dağıtılıyor. Bunun haricinde bu vcd'ler başka bilgisayarlarda da çalışmıyor. Sadece windvd programı ile hepsinde otomatik olarak sorunsuz çalışıyor.
sen kaydı yeniden yapmayı dene çok emin değilim ama 99.99 kayıt şekli yanlıştır. disk at once track at once hatası olması çok buyuk ihtimal
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

hocam cevap için teşekkür ederim öncelikle;
cd'yi tekrar'dan kopyalamayı deneyicem ama şöyle bir olay dikkatimi çekti media player'in yeni versiyonlarında *.dat uzantısı yok sanırım bu yüzden açmıyor. Ama halen daha çözüm bulamadım...
Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

windvd programı tamamen ücretsizdir
http://www.intervideo.com/jsp/WinDVD_Profile.jsp
WinDVD® 7 Gold
Buy | Upgrade | Free trial
Price: U.S. $ 49.95 U.S. $ 39.95

WinDVD® 7 Platinum
Buy | Upgrade | Free trial
Price: U.S. $ 69.95 U.S. $ 49.95
media player'in yeni versiyonlarında *.dat uzantısı yok sanırım bu yüzden açmıyor
Ne şekilde açmaya çalıştın ve tam olarak ne hatası verdi