@Fahrettin abinin stored procedur ve triger... isimli makalesi doğrultusunda stok takip benzeri denemelerimde uygulamayı çalıştırabiliyorum. örnekte tek bir key alanı (stokno gibi) olduğu için örneğe uygun (taklit) yapabiliyorum.
şu anki çalışmamda ise yine örnektekine benzer bir işlem yapmalıyım. yani giriş ve çıkış tutarlarını kasa isimli tabloya yazmalı.
tablo yapılarım şöyle
ANA BAŞLIK TANIM
anabaslıkno
baslıkadı
ODENEK GIRIS
anabaslıkno
donem
giristarihi
giristutarı
ODENEK CIKIS
anabaslıkno
yanbaslıkno
donem
cikistarihi
cikistutari
görüldüğü üzere kasa adlı tabloda gelen ödeneğin yan başlığı, dönemi, toplam giriş tutarı ve toplam çıkış tutarı bilgilerini tutmak istiyorum. burada aklımı kurcalayan ve beceremediğim nokta ana baslık tanım adlı tabloda olmayan ve giriş çıkış ve kasa adlı tablolarda olan dönem alanından ötürü @Fahrettin abinin makalesi örneğine uyarlayamamak. nasıl bir tablo düzeni uygulamalıyım?KASA
anabaslikno
donem
toplamgiris
toplamcikis
zira ödenek durumlarını dönem dönem ayırmak istiyorum. ana baslık tanım tablosunda da dönem alanı olmadığından giriş ve çıkış tablosunun sp lerini yazmada ve çalıştırmada sorun yaşıyorum.
ana baslık tanım tablosuna dönem alanını eklersem işin içinden çıkabiliyorum ama bu seferde kullanıcı her yıl ana baslık tanım tablosuna yeni dönem için veri girişi yapmak zorunda kalacak.
kullandığım vt =firebird
Delphi sürümü =7
teşekkür ve saygılarımla kolay gelsin