(Çözüldü)Sql kodu neden hata veriyor ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
(Çözüldü)Sql kodu neden hata veriyor ?
Merhaba
Select VPERLIBP.PERMASF.Z5CALKOD As SicilNo, VPERLIBP.PERMASF.Z5CALADI As Adi, VPERLIBP.PERMASF.Z5CALSOY As Soyadi, VPERLIBP.PERMASF.Z5DEPKOD As DptKodu, VPERLIBP.PERMASF.Z5BASYIL As Basyil, VPERLIBP.PERMASF.Z5BASAY As BasAy,
VPERLIBP.PERMASF.Z5BASGUN As Basgun, VPERLIBP.PERMASF.Z5PSICNO As SskSicNo, VPERLIB.PEROZLF.B76KANGRP AS KANGRP,VPERLIB.PEROZLF.B76CALKO AS BsicilNo
from VPERLIBP.PERMASF
inner join VPERLIB.PEROZLF ON sicilno=bsicilno
Arkadaşlar hata veren kod yukarda. Yapmaya çalıştıım şey ise şu... PERMASF dosyasındaki bilgileri almak. ve PERZOLF dosyasındaki Kangrubu bilgisini iki dosyadada bulunan personel sicil no üsyünden birlerştirmek. Bu inner join kullanımında ne gibi bir hata var.
Teşekkürler
Select VPERLIBP.PERMASF.Z5CALKOD As SicilNo, VPERLIBP.PERMASF.Z5CALADI As Adi, VPERLIBP.PERMASF.Z5CALSOY As Soyadi, VPERLIBP.PERMASF.Z5DEPKOD As DptKodu, VPERLIBP.PERMASF.Z5BASYIL As Basyil, VPERLIBP.PERMASF.Z5BASAY As BasAy,
VPERLIBP.PERMASF.Z5BASGUN As Basgun, VPERLIBP.PERMASF.Z5PSICNO As SskSicNo, VPERLIB.PEROZLF.B76KANGRP AS KANGRP,VPERLIB.PEROZLF.B76CALKO AS BsicilNo
from VPERLIBP.PERMASF
inner join VPERLIB.PEROZLF ON sicilno=bsicilno
Arkadaşlar hata veren kod yukarda. Yapmaya çalıştıım şey ise şu... PERMASF dosyasındaki bilgileri almak. ve PERZOLF dosyasındaki Kangrubu bilgisini iki dosyadada bulunan personel sicil no üsyünden birlerştirmek. Bu inner join kullanımında ne gibi bir hata var.
Teşekkürler
En son ikut tarafından 13 Haz 2006 05:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Böylede olmadı
Select a.Z5CALKOD As SicilNo, a.Z5CALADI As Adi, a.Z5CALSOY As Soyadi,a.Z5DEPKOD As DptKodu, a.Z5BASYIL As Basyil, a.Z5BASAY As BasAy,a.Z5BASGUN As Basgun, a.Z5PSICNO As SskSicNo, b.B76KANGRP AS KANGRP,b.B76CALKO AS BsicilNo from VPERLIBP.PERMASF a, VPERLIB.PEROZLF b
where sicilno=bsicilno
where sicilno=bsicilno
Kod: Tümünü seç
from VPERLIBP.PERMASF
inner join VPERLIB.PEROZLF ON sicilno=VPERLIBP.PERMASF.bsicilno
Bsicilno bulunan bir field değil ama
Dediğin gibide olmadı. Bu arada VT DB' ve AS400 üzerinde bulunuyor.
İlave bilgi olarak inner join filan olmadan birinci tablodaki herşey geliyor. Mutlaka joinle ilgili bir hata yapmış olmam gerek
İlave bilgi olarak inner join filan olmadan birinci tablodaki herşey geliyor. Mutlaka joinle ilgili bir hata yapmış olmam gerek
Hazırlanmış deyim S7 bulunamadı
İki tablodan teke teke tüm kolonları çeksem sorun olmuyor derdi nedir bulamadımm_ekici yazdı:Hata nedir? Yazımda bir hata yok.
-
- Kıdemli Üye
-
- Kıdemli Üye
Çözüldü
Select VPERLIBP.PERMASF.Z5CALKOD As SicilNo, VPERLIBP.PERMASF.Z5CALADI As Adi, VPERLIBP.PERMASF.Z5CALSOY As Soyadi, VPERLIBP.PERMASF.Z5DEPKOD As DptKodu, VPERLIBP.PERMASF.Z5BASYIL As Basyil, VPERLIBP.PERMASF.Z5BASAY As BasAy,VPERLIBP.PERMASF.Z5BASGUN As Basgun, VPERLIBP.PERMASF.Z5PSICNO As SskSicNo, VPERLIB.PEROZLF.B76CALKOD AS BsicilNo,VPERLIB.PEROZLF.B76KANGRP AS KANGRPaLonE CoDeR yazdı:Tablo isimlerini yazarak joinlemen gerekli çünkü referansları o şekilde ayarlamışsın, haliyle bağlantıyı kuramıyor.Bir de hata veren satırlar şunlar demek çözüm üretmek adına pek birşey vermiyor, hatanın ne olduğunu yaz ki daha somut yorumlar üretilebilsin..
Kolay gele..
from VPERLIBP.PERMASF
inner join VPERLIB.PEROZLF ON VPERLIBP.PERMASF.Z5CALKOD=VPERLIB.PEROZLF.B76CALKOD
Merhaba
yukardaki gibi denedim oldu... Yukarda zaten hata mesajınıda yazmıştım ama thread başlığına yazınca dikkat çekmedi herhalde.
Bu seferde sorun şu; bazı kayıtlar çift gelmeye başladı... kontrol olmasına rağmen neden böyle oluyorki acaba.... Buda çözüldü giriş çıkış yapılan personeller varmış...
Saygılar
En son ikut tarafından 13 Haz 2006 03:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
-
- Kıdemli Üye
-
- Kıdemli Üye
Çok sağolun arkadaşlar
1. Neden AS kullanıyorum. VT AS 400 de duruyor ve orjinal halinde RPG ile erişiliyor. dolayısıyla değilekn isimleri çok mantıksız. Daha anlamlı olması lazımki kodu kavrayabileyim kod yazarken. Yukarda CALKOD filan biraz anlamlı görünüyor ama bir çok tabloda alan01... alan99 gibi isimler gırlaaLonE CoDeR yazdı:İkinci kez baktığımda mesajı editlemem gerektiğini gördüm ikinciyi aynı anda göndermişiz neyse..Join kartezyen sonuç döndüreceğinden iki kez yazması doğal.Distinct ile teke indirebilirsin.
Kolay gele..
2. Senden sonra bende editledim. çiftlemesi sadece giriş çıkış yapan kayıtlardan çünkü benim kaydım çiftlemiyor ama üçleyende var.
Saygılar
-
- Kıdemli Üye
Son bir yardım alabilirmiyim
Select VPERLIBP.PERMASF.Z5CALKOD As SicilNo, VPERLIBP.PERMASF.Z5CALADI As Adi, VPERLIBP.PERMASF.Z5CALSOY As Soyadi, VPERLIBP.PERMASF.Z5DEPKOD As DptKodu, VPERLIBP.PERMASF.Z5BASYIL As Basyil, VPERLIBP.PERMASF.Z5BASAY As BasAy,VPERLIBP.PERMASF.Z5BASGUN As Basgun, VPERLIBP.PERMASF.Z5PSICNO As SskSicNo, VPERLIB.PEROZLF.B76CALKOD AS BsicilNo,VPERLIB.PEROZLF.B76KANGRP AS KANGRPaLonE CoDeR yazdı:Kafam bugün taksit taksit çalışıyor ne hikmetse![]()
Left outer,croos ve full join konularını bi incele istersen, daha stabil ve etkili çözümler üretebilirsin.
Kolay gele..
from VPERLIBP.PERMASF
inner join VPERLIB.PEROZLF ON VPERLIBP.PERMASF.Z5CALKOD=VPERLIB.PEROZLF.B76CALKOD
Where VPERLIBP.PERMASF.AYRYIL=0
Şimdi yasal olarak çıkan sonra geri giren kayıtlar çiftliyor. Halilye distinct kar etmedi. Ayryıl rakamı sıfırdan büyük olanlar join kaşında kalsın nasıl derim ?
Saygılar
Program benim değil
bu RPG denen marmelatta değişken isimleri belli bir karakter sayısından uzun olamıyor. 6 mı 8 mi ne oyle bişi. zaten programda benim değil. ben sadece oraya erişip rapor filan hazırlıyorumaLonE CoDeR yazdı:İsimlendirme için standart kullanmıyor musun?
Bu arada distinct ile olmadı. where ayryıl= 0 diyebilsem işim görülecek. bunu nerde nasıl yapabilirim.
Saygılar