Projede aldığım ilginç bir hata :(

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Projede aldığım ilginç bir hata :(

Mesaj gönderen Biltes »

Arkadaşlar öncelikle merhaba;
Daha önceden hazırlamış olduğum bir programda bir form sürekli olarak açılışta aşağıdaki hatayı veriyor ve form ekranı gelmiyor ama sayfada kullandığım kodları görebiliyorum,
Error creating form : Invalid string constant on line 25066.
şeklinde bir hata mesajı alıyorum. Bu zamana kadar ki aldığım yedeklere bakıyorum onlardan da aynı hatayı alıyorum. Programı yazarken kullandığım delphi, bileşenler vs her şey aynı gel gelelim ne şimdiki form, ne de yedek aldığım programlardaki bu form açılıyor hepsi aynı hatayı veriyor. Denemek amaçlı delphi'yi ve gerekli bileşenleri başka bir pc'ye kurdum ama aynı sorunla orada da karşılaştım. Bu hatanın anlamı nedir? Yada bu hata nasıl düzeltilir. Eğer basit bir form olsa yeniden yapıcam ama bir sürü önemli alan var burada tabsheet'ler ile oluşturduğumn 6-7 tane ekranım var bu form'da bu hatayı nasıl düzeltebilirim ve formumu kurtarabilirim. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim;
Herkese şimdiden çok tşk ediyorum...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Bu arada bu form delphinin içindeyken programı derlediğim zaman da,
[Error] RLINK32: Unsupported 16bit resource in file "C:\Deneme\bilgirform.dfm"
şeklinde bir hata veriyor. Bunu da belirtmek istedim.
Teşekkür ederim...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

.dfm bozulmuş olabilir. Form ekranındayken Alt+F12 ile formun kaynak koduna ulaşabiliyor musun? Sanırım oradaki tanımlamalarda bir bozulma olmuş.. Ya da yüklediğin foruma gömülü bir görüntü dosyasından kaynaklanabilir :?:
En son rsimsek tarafından 13 Haz 2006 09:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.

Muhtemelen yüklediğin buton resimleri ya da iconlardan kaynaklanan bir sorun var.Projenin .res dosyasını silip yeniden compile ederek dene.Düzelmezse dfm dosyalarını açıp picture ya da glyph propertylerini silip dene.

Kolay gele..
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Hocam cevaplar için çok teşekkür ederim, her iki seçeneği de denedim ama hiç bir şekilde bu hata'dan kurtulamadım. :(
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

benim de başıma gelmişti bu ve bi TImage nesnesine yüklediğim dosyadan kaynaklanıyordu. dfm dosyasında hexedecimal olarak yazılmış uzun uzun anlamsız bi sürü şey olacak. onları silmiştim ben düzelmişti. sonra resmi yeniden yüklemiştim.

Kolay Gelsin...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

Merhabalar,

Mitec sitesinde DFM editör diye bir program var. Bu program ile sorunlu DFM dosyasını açıp dene. Muhtemelen sorunlu bölgeyi görüp sorununu çözeceksin.

Resim

Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Hocam dediğinizi yaptım programı indirdim ve dfm editör'de rescan Hierarchy dediğim zaman aşağıdaki ekrandaki hatayı veriyor ve ilk satırda kalıyor.
Resim

sorunum halen daha devam ediyor. İlginiz için çok teşekkür ederim...
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

25066. satırda ne var? o satırda problem olduğunu söylüyor...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

hocam sorunu buldum. 25066. satırda 'Daire_no' şeklinde yazması gerekirken başa bir kutucuk atmış yani oradaki üstten kesme bozulmuş. Daire_no' olarak yazmış bunu düzelttim ve sorunum halloldu. Yardım eden herkese çok teşekkür ediyorum. Beni çok büyük bir dertten kurtardınız. Allah her zaman yardımcınız olsun.
Emeğinize, beyninize sağlık...
Saygılar sunarım.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

25066 mı? :shock:
hocam bu form ne kadar büyük?
benim bu güne kadar en çok satırı olan formum 6500 satır.
bütün program tek form üzerinde mi çalışıyor yoksa ? :roll:
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

galiba form üstünde büyük bir grafik var, DFM dosyası ondan çok büyük görünüyor.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Evet hocam photoshop'ta hazırladığım 2 adet vesikalık çerçevesi var bunu image nesnesinin içinde forma koydum ondan dolayı boyut biraz büyük duruyor.
İlginize çok teşekkür ediyorum.
ikut

Photoshop

Mesaj gönderen ikut »

Biltes yazdı:Evet hocam photoshop'ta hazırladığım 2 adet vesikalık çerçevesi var bunu image nesnesinin içinde forma koydum ondan dolayı boyut biraz büyük duruyor.
İlginize çok teşekkür ediyorum.
İyide üstadım, bu cercevenin formatı neki. en baba cerceve JPEG yapsan 50 60 k ya düşer.

DFM deki her fazlalık exe dosyanıda şişirecektir. Halilye buda gereksiz kaynak kullanımı demektir.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Hocam Çerçevenin formatı *.jpeg boyutu da 170 KB bu çerçeveden form'da iki tane var. Onun haricinde bu form 7 tabsheet ekranından oluşuyor o bakımdan biraz da yüklü duruyor. Daha önceden gereksiz kod kullanımı vardı acemilikten olsa gerek ama bunları zaman içerisinde siteden öğrendiğim bilgiler doğrultusunda 0'a kadar indirdiğime inanıyorum. O bakımdan bu en düşük hali...
Şunu da belirtme'den geçemiycem exe'nin bu form ile beraber hali 11.4 MB bu formu çıkardıktan sonra exe 10 mb'a düşüyor 1,4 mb kadar bie ek yük getiriyor...