S.a. Değerli Arkadaşlar. Çalıştığım şirkette bulunan sql server üzerinde bir katalog veritabanım var. Ben bu katalogdaki resim ve toplamda 5 tabloyu bu cd aktaracam. ve bu aktardığım bilgiler güncellenecek internetten düzeltmeler yapılacak yenileri eklenecek. Sizce access mi kullanmalıyım. Yoksa firebird mü...Ayrıca internetten güncelleme işlemi nasıl olacak yol yordam gösterirseniz sevinirim.
Teşekkürler dilerim.
İyi Çalışmalar
Katalog cd si ve veritabanı seçimi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Katalog cd si ve veritabanı seçimi
[quote="delphist"]S.a. Değerli Arkadaşlar. Çalıştığım şirkette bulunan sql server üzerinde bir katalog veritabanım var. Ben bu katalogdaki resim ve toplamda 5 tabloyu bu cd aktaracam. ve bu aktardığım bilgiler güncellenecek internetten düzeltmeler yapılacak yenileri eklenecek. Sizce access mi kullanmalıyım. Yoksa firebird mü...Ayrıca internetten güncelleme işlemi nasıl olacak yol yordam gösterirseniz sevinirim.
Teşekkürler dilerim.
İyi Çalışmalar[/quote
Merhaba sorunuz açık değil ama şöyle söylersem; CD üzerinde vt guncellemeniz teknik olarak imkansız. (Rewritible olayı hariç)...
2. soruya gelirsek bu aktardığınız cd ye millet internetten nasıl erişecek ? diyelimki web sitesine ayrıca aktardınız. bu durumda en iyi alternatif mysql yada sql serverdir. diğerlerini pek hosting için bulamazsınız.
Sql lite en hızlı basit alternatiftir ama hosing bulmanız zor
Teşekkürler dilerim.
İyi Çalışmalar[/quote
Merhaba sorunuz açık değil ama şöyle söylersem; CD üzerinde vt guncellemeniz teknik olarak imkansız. (Rewritible olayı hariç)...
2. soruya gelirsek bu aktardığınız cd ye millet internetten nasıl erişecek ? diyelimki web sitesine ayrıca aktardınız. bu durumda en iyi alternatif mysql yada sql serverdir. diğerlerini pek hosting için bulamazsınız.
Sql lite en hızlı basit alternatiftir ama hosing bulmanız zor
Hocam siz yanlış anlamışsınız beni. Ben cd'yi neden güncelleyim...Yaptığımız program setup şeklinde insanlar netten çekip veya cd halinde göndereceğiz. Cddeki programı kuracaklar...Ben şirketimde zaten sql server kullanıyorum dağıttım program mdb mi yoksa firebird mü kullansın buna karar veremedim. Ayrıca program netten server ile haberleşip güncelleme olup olmadığı konusunda bilgi alıp netten gerekli verileri güncelleyecekler. Bu durumdan bahsediyorum.
Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler
Merhaba
Merhabadelphist yazdı:Hocam siz yanlış anlamışsınız beni. Ben cd'yi neden güncelleyim...Yaptığımız program setup şeklinde insanlar netten çekip veya cd halinde göndereceğiz. Cddeki programı kuracaklar...Ben şirketimde zaten sql server kullanıyorum dağıttım program mdb mi yoksa firebird mü kullansın buna karar veremedim. Ayrıca program netten server ile haberleşip güncelleme olup olmadığı konusunda bilgi alıp netten gerekli verileri güncelleyecekler. Bu durumdan bahsediyorum.
Sorunuzdan en son çıkan anlam bu ama.
Auto update konusunda size sadece web sitesinde bir xml dosya yetecekti. VT ile işiniz yok. Diğer konuya gelince tabiki firebird i tavsi,ye ederim ama yinede önemli olan çok kullanıclımı değilmi. Client server mı çalışacaktek user mı
Tek User Çalışacak Hocam. Sadece kurulan makinede çalışacak. Firebird öneriyorsunuz güzel...Firebird veritabanını hazırladım. Problem yok. Bunu setup ile kurmam lazım tabi bir de bu durum var bir de xml yeter demişsiniz...Ben hiç xml ile uğraşmadım. Nasıl xml ile update halledicem. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler..
merhaba
Xml hakkında okuyacağın en ufak makale 5 dk içinde seni bu konuda aydınlacaktır.delphist yazdı:Tek User Çalışacak Hocam. Sadece kurulan makinede çalışacak. Firebird öneriyorsunuz güzel...Firebird veritabanını hazırladım. Problem yok. Bunu setup ile kurmam lazım tabi bir de bu durum var bir de xml yeter demişsiniz...Ben hiç xml ile uğraşmadım. Nasıl xml ile update halledicem. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler..
biraz google gerekecek ama... hatta xml ile burda arattırman bile yetecektir