firebirdde varchar bir alana kaydedilen string
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
firebirdde varchar bir alana kaydedilen string
Sel.al.arkadaşlar.projemde bir metin editörü yaptım.kullanıcılar burda kendilerine özel metin ler tanımlıyorlar.buraya kadar herşey normal.örneğin tanımladıkları metinin içinde satırın birini yada kelimenin birini kalın olarak yapıyorlar yada altı çizgili olarak yapıyorlar.kaydediyorlar.aynı metini memo alanına yüklediğim zaman bu kalın olarak ayarlanan satırlar ve kelimeler normal olarak geliyor.şimdi ben bu kalın olarak ayarlanan satır veya kelimelerimi nasıl orjinallığı bozulmadan vt ye kaydedebilirim.kayıt yaptığım alan varchar ve uzunluğu 2000 karakter.
- White Rose
- Üye
- İletişim:
merhaba
Ne yaparsanız yapın asstring dediğiniz anda biçimlendirme kaybı yaşarsınız. Yakgulun dediği gibi yapın. Yok illede öyle yapmam diyorsunuz asstring yerine stream kullanın yada dosyayı dışarı kaydedip open ile açın.meron06 yazdı:yakgul kardeş blob + text alan nasıl oluyor.yani metini kaydedeceğim alanı blobmu tanımlayacağım.birde ben db bileşeni kullanmıyorum.alandaki metini şu şekilde alıyorum.
richedit.text:=ibquery1.fieldbyname('METIN').asstring; diye alıyorum.blob alandan nasıl alabilirim bunun benzeri yöntemle
Merhaba,
@meron06, VT tarafında tablolarını oluşturuken ilgili alanın özelliğini varchar değil de blob seçiyorsun ve subtype sini text yapıyorsun. bu alan türünü fotoğraf kayıt etmek te veya uzun text veri saklamakta kullanıyorlar. binary olarak belirlersen sanırım fotoğraf vb yüklemede, text belirlersen yazı vb. yüklemede kullanılıyor.
alanın subtype sini text yaptığın için asstring olarak veriyi çağıracaksın yine değişen bir şey yok.
kolay gelsin
@meron06, VT tarafında tablolarını oluşturuken ilgili alanın özelliğini varchar değil de blob seçiyorsun ve subtype sini text yapıyorsun. bu alan türünü fotoğraf kayıt etmek te veya uzun text veri saklamakta kullanıyorlar. binary olarak belirlersen sanırım fotoğraf vb yüklemede, text belirlersen yazı vb. yüklemede kullanılıyor.
alanın subtype sini text yaptığın için asstring olarak veriyi çağıracaksın yine değişen bir şey yok.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.