Arkadaslar, erenler, abiler kardeşlerim neolur Allah rızası icin bana nerde hata yaptigimi soyleyin
bir sirket dusunun islevi ureticilik olan bu sirketin 14 adet bayisi var ve benim yazdigim uretim programi ile bunun takibi yapilabiliyor, bayilerin hepsi urunler hazırmı die bir gunde yaklasik 50 den fazla telefon alıyoruz bunu engellemek maksatli programa uzaktan baglanti ile baglanip uretimlerinin ne durumda oldugunu gormelerini saglamaka yani veri kaydı da yapılmayacak kayıtlı veriler bir grid de listelenecek hepsi bu
bunun icin sirkete bir statik ip aldık. uretim programı delphi 7 ile firebird 1,5 versiyonunda yapıldı..
* kullanılan modem : zyxel prestige 650r-31
* nat ayarlarında sua only edit bolumune
start port 3050 endport 3050 ipadress 192.168.1.3 yazdık all port bolumleri 0.0.0.0 olarak duruyor
* 192.168.1.3 adresi programın ve firebird in yuklu oldugu makine
* bu makinede norton 2006 devre dışı bırakıldı, guvenlik duvarı kaldırıldı, program ağda paylasıma acildi(bu model modemde firewallda yokmus)
* yaptıgım arayuz programında database name su sekilde
85.105.xxx.xxx:C:\URETIM\DATA.FDB
ama bir turlu baglanmiyor dedilerki FDB dosyasında baglanmaz GDB yaptım yine baglanmadi
delphiden port ayarımı gerekli, firebird port ayarımı yapılmalı ne yapılmalı bilmiyorum ama artık aglamak uzereyim nerde yanlıs yapıyorum neresi eksik kaldi ?
arkadaslar ne olur hem benim icin hem diger arkadaslar icin bu konuda yardımcı olabilirseniz cok makbule gececek veya bu isin yapım sıralamasını anlatan bir kaynak varmı
ilgi ve alakanız icin tesekkur ederim saygılar
Firebird Uzak Baglanti
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba
Bill Todd abimiz demişki
"
Gönderen: Bill Todd - profili göster
Tarih: Perş 15 Mayıs 2003 16:44
E-posta: Bill Todd <b...@notthis.dbginc.com>
Gruplar: borland.public.interbase.general
Henüz derecelendirilmemiş
Sınıflama:
seçenekleri göster
Cevapla | Yazara Cevap Ver | İlet | Yazdır | Sadece Mesaj | Aslını göster | Kötüye Kullanımı Bildir | Bu yazarın mesajlarını bul
In addition to what Thomas said, make sure that the account that the
IB server runs under has full access rights to the folder that
contains the database. "
Kullanıcı accountlarında yetkilendirme doğrumu. ? Birde benim bildiğim Firebird belirli bir porttam bağlanıyor. O portuda yönlendirme yapman gerekiyordu.
Yani modeme demelisinki, şu porttan gelen bağlantı taleplerini şu pc ye yönlendir. Tam detayını inan hatırlamıyorum ama olması gerek.
http://groups.google.com.tr/group/borla ... 7ef00a215e şu linkede bakailrsin
Son olarak bence bunu yapmak yerine; daha güzel bir iş yap. Firebird in olduğu makineye bir APCHE web server kur ve php ile listeyi çeken bir kod yaz. böylece adam makinesinde senin statik ip yi yazdığı anda listeyi explorerdan görebilir.
"
Gönderen: Bill Todd - profili göster
Tarih: Perş 15 Mayıs 2003 16:44
E-posta: Bill Todd <b...@notthis.dbginc.com>
Gruplar: borland.public.interbase.general
Henüz derecelendirilmemiş
Sınıflama:
seçenekleri göster
Cevapla | Yazara Cevap Ver | İlet | Yazdır | Sadece Mesaj | Aslını göster | Kötüye Kullanımı Bildir | Bu yazarın mesajlarını bul
In addition to what Thomas said, make sure that the account that the
IB server runs under has full access rights to the folder that
contains the database. "
Kullanıcı accountlarında yetkilendirme doğrumu. ? Birde benim bildiğim Firebird belirli bir porttam bağlanıyor. O portuda yönlendirme yapman gerekiyordu.
Yani modeme demelisinki, şu porttan gelen bağlantı taleplerini şu pc ye yönlendir. Tam detayını inan hatırlamıyorum ama olması gerek.
http://groups.google.com.tr/group/borla ... 7ef00a215e şu linkede bakailrsin
Son olarak bence bunu yapmak yerine; daha güzel bir iş yap. Firebird in olduğu makineye bir APCHE web server kur ve php ile listeyi çeken bir kod yaz. böylece adam makinesinde senin statik ip yi yazdığı anda listeyi explorerdan görebilir.
- huseyinert
- Üye
merhaba arkadaşım
böyle bir sistem ben kurdum fdb veya gdb olması sorun değil
şimdi öncelikle
1- vt nin bulunduğu yerde modemin sabit ip si olması lazım
2- sabit ip den sonra bu modem de 3050 21 80 portlarını da açsadece 3050 de olmuyor çok uğraştım 21 80 de açılması lazım
3- modemden vt nin bulunduğu bilgisayarın ip sine yönlendirme yapman lazım virtual server ayarı olarak geçer bu şart modeme geldiğinde hangi bilgisayara yönleneceğini bilmesi gerek. ama bu ayar modemden modeme değişiyor yapabilirsin araştır...
4- bağlanan bilgisayarda da vt nin olduğu biligisayarda da güvenlik kapalı olacak yoksa hayattta bağlanmaz
eğer hala olmadıysa huseyinert@hotmail.com dan bana ulaşabilirsin yardımcı olmaya çalışlırım
kolay gelsin
böyle bir sistem ben kurdum fdb veya gdb olması sorun değil
şimdi öncelikle
1- vt nin bulunduğu yerde modemin sabit ip si olması lazım
2- sabit ip den sonra bu modem de 3050 21 80 portlarını da açsadece 3050 de olmuyor çok uğraştım 21 80 de açılması lazım
3- modemden vt nin bulunduğu bilgisayarın ip sine yönlendirme yapman lazım virtual server ayarı olarak geçer bu şart modeme geldiğinde hangi bilgisayara yönleneceğini bilmesi gerek. ama bu ayar modemden modeme değişiyor yapabilirsin araştır...
4- bağlanan bilgisayarda da vt nin olduğu biligisayarda da güvenlik kapalı olacak yoksa hayattta bağlanmaz
eğer hala olmadıysa huseyinert@hotmail.com dan bana ulaşabilirsin yardımcı olmaya çalışlırım
kolay gelsin
"Kula bela gelmez Hak yazmayınca,Hak bela yazmaz kul azmayınca..." MEVLANA