kalan zaman

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
seda
Üye

kalan zaman

Mesaj gönderen seda »

merhaba arkadaşlar

Ben sizden birşey istiyorum. Ben bir program yazıyorumda bunda kalan zamanı nasıl yapacağım bir türlü bulamıyorum. :cry:
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

burdaki fonksiyonlar işiniz görür : http://delphiturkiye.com/index.php?page=datetime.htm

Kolay gelsin.
seda
Üye

Mesaj gönderen seda »

kusura bakmayın ama dediğiniz yere girdim ve denedim malesef yapamadım birde delphide yeni olduğum için bu olayları çok bilmiyorum.
:oops:
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

Aslında sorunuzu daha açık sorarsanız yardımcı olunabilir.Yani kalan zamandan kastınız ne?
seda
Üye

Mesaj gönderen seda »

kusura bakmayın yeni olduğum için yazamamışım.

aslında ben kütüphane programı yazıyorumaldığın kitapı 2 gün sonra getirecesin ama bunu saat üzerindende hesaplamasını istiyorum. 48 saat sonra bu kitapı getireceksin gibi. bunun zamanını buldurmak istiyorum aslında.

yardımlarınız için teşekkür ederim
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

seda yazdı:aldığın kitapı 2 gün sonra getirecesin ama bunu saat üzerindende hesaplamasını istiyorum. 48 saat sonra bu kitapı getireceksin gibi.
Öyleyse istediğiniz şey kalan zamanı bulmak değil, zaman eklemek.

Kod: Tümünü seç

function ZamanEkle(Zaman: TDateTime; EklenecekSaat, EklenecekDakika: Integer;): TDateTime;
  var
    Sonuc: TDateTime;
begin
  Sonuc := IncHour(Zaman, EklenecekSaat);
  Sonuc := IncMinute(Zaman, EklenecekDakika);
  Result := Sonuc;
  //kodlar @mussimsek'in verdiği linkten...
end;//ZamanEkle
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
kara_kule06
Üye
İletişim:

İhticayn olan Delphi bilgisi değil, algoritma bilgisidir.

Mesaj gönderen kara_kule06 »

öncelikle kitap alındıktan sonra sitem tarihi ve zamanına zamanı (48) eklediğin zaman sana 48 saat sonrasının tarihini ve zamanını verecek ve kitabın geleceği zamana ait alana bu tarihi ekliyecek. Eğer Programın çalışırken sistem tarih ve saati ile önceden oluşturduğun o alandaki tarih ve saati eşleştirecek ve sana bir uyarı verecek.
Böyle bir algoritma yolu izleyip yazarsan kimseye ihticaç duymadan yapabilirsin ve kendin geliştirmen açısındanda iyi olur. Bu kadar basit bir şey için yardım istemene gerek yok. yardım son olmalı(eğer kendinizi geliştirmek istiyorsanız)..
kolay gelsin. :idea:
İlim öğrenmek akıntıya karşı yüzmek gibidir. Ara verildiği zaman gerilenir...