Selamlar.
Yapmak istediğim RichEdit ya da muadili bir bileşenle seçili alanın satır numaralarını tespit etmek.Ya da numarasını bildiğim bir satırın seçili olup olmadığını kontrol etmek de olabilir.SynEdit'i de inceledim.Böyle bi marifetleri mi yok bu bileşenlerin yoksa ben mi bulamadım çözemedim.Fikri olan?
RichEdit'te seçili alanın satır numaraları..
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Kıdemli Üye
Kod: Tümünü seç
Row := SendMessage(RichEdit1.Handle, EM_LINEFROMCHAR, RichEdit1.SelStart, 0);
Col := RichEdit1.SelStart - SendMessage(RichEdit1.Handle, EM_LINEINDEX, Row, 0);
-
- Kıdemli Üye
İlgin için teşekkürler.
Verdiğin koddaki ilk satır seçimin başladığı satırı veriyor ancak bittiği satır konusunda bişey çıkmadı burdan belki ben çözememişimdir.RichEdit'in kendi kodlarına baktım, burada apide kullanılan SelStart parametresinin get metodunun özünde kullanılan type tanımı record ve bitişini de içeriyor.Ama nedense SelEnd metodunu yazmamışlar belki de ben göremedim.O metodu da kendim yazarak çözdüm olayı ama yazdığın kod önayak oldu tabi.Tekrar teşekkür ederim.
Kolay gele..
Verdiğin koddaki ilk satır seçimin başladığı satırı veriyor ancak bittiği satır konusunda bişey çıkmadı burdan belki ben çözememişimdir.RichEdit'in kendi kodlarına baktım, burada apide kullanılan SelStart parametresinin get metodunun özünde kullanılan type tanımı record ve bitişini de içeriyor.Ama nedense SelEnd metodunu yazmamışlar belki de ben göremedim.O metodu da kendim yazarak çözdüm olayı ama yazdığın kod önayak oldu tabi.Tekrar teşekkür ederim.
Kolay gele..
-
- Kıdemli Üye
Evet mantıklı ama garip olan;
şeklinde deklare edilen type bloğu.SelStart cpMin kullanılarak bulunmuş haliyle cpMax da End için düşünülmüş
Beni asıl dumura uğratan şey bu da değil aslında!Karakter pozisyonu olarak seçimi SelStart veriyor ama satır olarak bulmak için api kullanmak durumunda kalıyoruz, ilginç..
Kod: Tümünü seç
type
_charrange = record
cpMin: Longint;
cpMax: Loningt;
end;