İki tablodan birden sorgulama yapmak...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Anlıyorum hocam; konu üzerine biraz daha yoğun çalışayım 24 saat oldu takıldım kaldım bu konuya bir türlü çözemedim. Dediğim gibi biraz daha yoğun çalışayım konu üzerinde eğer bir gelişme katedersem yada olayı tam anlamı ile çözümlersem cevabı ve çözme yöntemini tam olarak anlatıcam olayı.

Yardımlarınızdan dolayı çok tşk ediyorum. Allah razı olsun.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Arkadaşlar günaydın;
Ben inat ettim bu olayı çözücem bugün 3. günüm bu konu üzerinde çalışıyorum ve dün akşam sabaha kadar bu konuyla uğraştım ama ufakta olsa bir yol katedebildim. Ama sonuca daha tam anlamı ile varamadım. İstediğim ürünün bilgilerini değiştirmek istediğim ekrana getiriyorum. ve alağıdaki updatesql cümlesi ile ama updatesql bileşeni kullanarak değiştirebiliyorum (Resim 01) buraya kadar sorun yok resim 02'de gördüldüğü gibi satış yapılan kişi ve satış tarihini bu şekilde değiştiriyorum. Ama sorun şu bu değiştirdiği kayıtları vt'ye kayıt etmiyor yani sadece ekranda değiştiriyormuş gibi duruyor ama tabloyu açıp kapattığım zaman direk olarak bilgileri girdiğim alanları sıfırlıyor. Acaba neden böyle bir durum olabilir arkadaşlar. Çıldırttı beni iyice bu konu ama sizlerin de sayesinde başaracağıma inanıyorum arkadaşlar...

Update ettiğim sql cümlesi;
Resim 01 :
Resim

Kaydı değiştirdikten sonra ekrana gelen sanal kayıt olayı...
Resim 02:
Resim

Kaydı değiştirmek için kullandığım kod ise aşağıdadır...

Kod: Tümünü seç

With faturasizsatisfrm do
    Begin
      if not ustable.Active then
        ustable.open;
        ustable.Edit;
        ustablesatilankisi.asstring:=dxEdit6.Text;
        ustablesatistarihi.AsString:= DateToStr (date);
        ustablesatisfiyat.AsCurrency:=dxCurrencyEdit1.Value;
        ustable.Post;
    End;
  Close;
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

DataSet in (Query/Table) ChachedUpdates özelliği True kalmış olmasın :?:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Yok hocam false durumda onu kontrol ettim zaten bana ilginç gelen de bu neden false iken hafıza alıyormuş gibi işlem yapıyor halen daha anlamış değilim ama yine de tüm fikir gücümle olayı çözmeye çalışıyorum... :(
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Kesin bir şey atlıyoruzdur. Dediğim gibi My-Sql ile tecrübem olmadığından aklıma başka bir şey gelmiyor :? En basitinden sıfırdan başka bir proje oluşturup basitten aynı kayıt işlemini tek bir form üzerinde deniyebilirsiniz :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Herkese Günaydınlar;
Arkadaşlar yoğun uğraşlar sonucu şükür allahıma başardım. Tabii başarımın arkasındaki öncelikli olan kişi rşimşek hocam'a çok teşekkürler ediyorum.

Sorunu nasıl çözdüğüme gelince ise zeos bilşenlerini kurdum ve onun query'si ve updatesql'i ile hallettim. Ne Dataacces'teki nede MySQL Access bileşenleri ile oldu. Sonuçta zeos bileşenleri ile istediğim gibi sonuca vardım.

Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum..

Saygılar...