İlk defa listview bileşeni kullanarak bişey yapmaya çalışıyorum. Sorunlarım var, yardımcı olursanız sevinirim.
1. Listviewin programın ilk açılışında, üzerindeki itemlerden birisinin seçili vaziyette açılmasını istiyorum.
2. Mouse cursorunu hand şeklinde sadece itemin üzerine mouse gelince görüntülemek istiyorum. listview cursoru hand seçtiğim zaman listviewin herhangi bir yerinde mouse gelince cursor hand şeklinde oluyor.
3. listview largeimage için imagelist kullanmak gerekiyor, ancak imagelist sadece bmp, ico dosyalarını destekliyor. jpeg yada png resimleri destekleyen başka bir imagelist bileşeni var mı bildiğiniz? - özellikle png olursa daha güzel duruyor. png leri bmp ye çevirince görünümü bozuluyorda.-
Şimdiden teşekkür ederim
listview sorunlarım.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
1-Anoformun OnShow'unua;
Kod: Tümünü seç
ListBox1.ItemIndex := 0;
Öncelikle merhabalar;
Şimdi sorduğun sorulara sıra ile cevap vermek istiyorum;

Şimdi ise gerçek sorunlarına geçelim;
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Kolay gelsin...
Şimdi sorduğun sorulara sıra ile cevap vermek istiyorum;
Var Tabiki...Başka yardım edecek yok mu ?

Şimdi ise gerçek sorunlarına geçelim;
Aşağıdaki kod yardımı ile Listview'ın istediğin nesnesini ilk açılışta seçili duruma getirebilirsin.1. Listviewin programın ilk açılışında, üzerindeki itemlerden birisinin seçili vaziyette açılmasını istiyorum.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.FormActivate(Sender: TObject);
begin
ListView1.SetFocus;
ListView1.Items[0].Selected := True;
end;
Bu sorunda ise Hot Track Style özelliğinden htUnderlinehot seçeneğini True yaparsan sadece items'lerin üzerine geldiğinde cursor hand simgesine dönüşür.2. Mouse cursorunu hand şeklinde sadece itemin üzerine mouse gelince görüntülemek istiyorum. listview cursoru hand seçtiğim zaman listviewin herhangi bir yerinde mouse gelince cursor hand şeklinde oluyor.
Bu sorunda ise bildiğim kadarı ile imagelist, *.ico ve *.bmp özelliklerini destekliyor. Ama yine araştırıcam bir bilgi bulabilirsem yine yazarım.3. listview largeimage için imagelist kullanmak gerekiyor, ancak imagelist sadece bmp, ico dosyalarını destekliyor. jpeg yada png resimleri destekleyen başka bir imagelist bileşeni var mı bildiğiniz? - özellikle png olursa daha güzel duruyor. png leri bmp ye çevirince görünümü bozuluyorda.-
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Kolay gelsin...

Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...