Dbisam içindeki VT de anahtar kelimeler ve karşısındada bunların karşı alanları var.
Yaptığım şey şu... yukardaki bir edite bilgi yazdıkca buna aygun kayıtları seçmesini istiyorum. Ama her tuşta select yapınca haliyle yavaşlıyor. Ama bu onchange olayını özellikle kullanıyorum tuşa butona tıklama derdi olmasın.
Kullanıcı edit içindeyken enter tuşuna bastığında !
ikinci sorunun cevabıda forumda daha önce geçti şu an aklıma gelmiyor arasan bulursun.
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]
şeklinde büyük harf duyarlılığını kaldıra bilirsin.
Not:"ucase" fonksiyonu Access için diğer vt'lerde "upcase", "uppercase" vs. olabilir. Ayrıca AnsiUpperCase fonksiyonu i->I yapar ve ı harfini değiştirmez. Buna önlem olarak kendi fonksiyonun yazabilirsin ama SQL içindeki fonksiyonla uyumlu olmayabilir.
Şaban Şahin AKMAN
_________________ Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
Benim derdim olayın kendisi değil onchange sık çağrıldığında yavaşlama olması. Sql içinde buna bir önlem olabilirmi dedim. mesela
%x% yerine x% yapsam like içinde belirgin bir hızlanma oluyor
saygılar
Böyle bişey olacağını sanmıyorum.
Mantığa aykırı zaten sen sorguyu açıyorsun de diyorsun ki x alanının içinde editteki geçiyorsa diyorsun like başlı başına sql kasmaya yereli bir neden sen bunu her harf yazdığında yapıyorsan işin baya zor.
Sizin çalıştığınız veri tabanındaki kayıt sayısı milyonlara ulaşsaydı ne yapardınız merak ettim doğru bir harfe basıp çay alır içerdiniz. Neyse konuya döneyim.
Siz listeletme işlemini hangi bileşenle yapıyorsunuz peki ? Eğer bunu söylerseniz (cxgrdi kullanıyorsanız) bunu çok basit yapabilrsiniz.
Saygılarımla
Kolay gelsin.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]