fast reportta runtime report dizayn etmek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kamuran48
Üye

fast reportta runtime report dizayn etmek

Mesaj gönderen kamuran48 »

selam,
fast reportta runtime var olan bir reportu yeniden dizayn ediyoruz.kayıt edip çıkıyoruz fakat programım yeniden başlattığımız zaman yaptığımız değişiklikler yok oluyor onu koruyacak bir yöntem varmı?iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Çözüm çok basit :) kaydetiğin yerden okuyacaksın :D Design time la runtime ı birbirine karıştırmayın. Designtime bilgiler DFM e kaydedilir. runtime da bunu yapamazsınız.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
kamuran48
Üye

runtime hazırladığım raporun en son halini program nasıl otomatik yükler.yoksa o raporu kullanacağımız zaman bir kereye mahsus olarak kendimizmi açıp yüklememiz gerekli.
ikut

Merhaba

Mesaj gönderen ikut »

kamuran48 yazdı:runtime hazırladığım raporun en son halini program nasıl otomatik yükler.yoksa o raporu kullanacağımız zaman bir kereye mahsus olarak kendimizmi açıp yüklememiz gerekli.

frxreport1.loadfromfile('filanca klasördeki flan dosya');
frxreport1.preparereport(true);
frxreport1.showreport;
kamuran48
Üye

saol ikut kardeş bu kadar basit olduğunu düşünmemiştim.iyi çalışmalar.
ikut

Merhaba

Mesaj gönderen ikut »

kamuran48 yazdı:saol ikut kardeş bu kadar basit olduğunu düşünmemiştim.iyi çalışmalar.
Hehehe. İlk bulana kadar bende az kafa göz patlatmadım. üstelik askerim elimdeki tek internet sağolsun komutanın izniyle tasidiğim cepten girdiğim gprs. çıldırtmıştı beni....

Aslında bende bir databank var. Böyle soruları tasnifleyip netemi oysak. yıllardır ipucu ve kod biriktiyorum sonuçta.