Güzel görünümlü arayüz tasarımı için
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Güzel görünümlü arayüz tasarımı için
Merhaba
Yazdığım programlarda Harici olarak sadece ehlib+Fr+sm import export kullanıyorum. ancak arayüzde böyle xp tarzı güzel renkler vs görmek istiyorum bazı programlarda... Performans ve hız gereken yerlerde standart ok de bazen arayüz çok çekici kılıyor bazı şeyleri.
1. Skin componenti kullanan varmı önerisi olan varmı.
2. Vcl paketlerinde (dev.exp, orpheus jedi raize vs) en tatlı arayüz hangisi sizce
3. Son olarak zahmet olmazsa ekran görünümlerinizden bir resim atma şansınız varmı. Maksat fikir edinelim. Geçen biltes in bir resmi vardı mesela gri gradient yapmıştı. Baya hoş duruyordu Gui. Peki genel yaklaşım nedir ne yapmalı..
Saygılar
Yazdığım programlarda Harici olarak sadece ehlib+Fr+sm import export kullanıyorum. ancak arayüzde böyle xp tarzı güzel renkler vs görmek istiyorum bazı programlarda... Performans ve hız gereken yerlerde standart ok de bazen arayüz çok çekici kılıyor bazı şeyleri.
1. Skin componenti kullanan varmı önerisi olan varmı.
2. Vcl paketlerinde (dev.exp, orpheus jedi raize vs) en tatlı arayüz hangisi sizce
3. Son olarak zahmet olmazsa ekran görünümlerinizden bir resim atma şansınız varmı. Maksat fikir edinelim. Geçen biltes in bir resmi vardı mesela gri gradient yapmıştı. Baya hoş duruyordu Gui. Peki genel yaklaşım nedir ne yapmalı..
Saygılar
selam..artık son kullanıcıların birçoğu biz programcılarda dahil olmak üzere arayüze büyük önem vermekteyiz..insanlar alacakları programların görselliğinin iyi olmasının onun kaliteli ve iyi bir program olduğunun göstergesi olarak düşünüyorlar.bunun doğruluğu ve yanlışlığı tartışılır tabi.soruna gelince 3.parti bileşenleri bolca kullanan biri olarak görsellik açısından bussinesskinform ve suipack ile oldukça iyi görsel programlar hazırlanabileceğini düşünüyorum.bunun yanında raize'nin pagecontrol ve TMS nin toolbarıda vazgeçemeyeceğim bileşenlerden.bu arada TMS component paketinin son sürümünde MS Office 2007 tarzı oldukça cafcaflı menulerde var sitesinden inceleyebilirsin.Grid ve diğer DBControls bileşenlerinde ise devexpress açık ara önde benim nazarımda.
bikaç ekran görüntüsü...
http://www.tekkalem.com.tr/ornek.html
bikaç ekran görüntüsü...
http://www.tekkalem.com.tr/ornek.html
Merhaba
Merhaba
Raize Pagecontrolünü gördüm Tms nin gridinide tek bir yerde kullandım. Menülerini mecburen kullanıyorum üçnkü XP manu sürekl memory lackten dolayı acaip hatalar verdiriyordu ideye. TMS geçtim geçeli o hatalar kesildi.
Dönderdiğin ekranların en sonuncusu çok güzeldi birde arada baya mavili olan. Iconlar filan çok hoştu en sondakinde.
Ama ben diyorumki koca TMS yi sadece menü ve toolbar, Koca raize yi sadece page control için kullanmak çok doğru olurmu. Yani bunların hepsinin bir arada olduğu bir paket yokmudur. Hepten Salaha ersek ?
Zahmet edip ekranları capslemişsin. Görmüş olduk bizde.
Saygılar.
Raize Pagecontrolünü gördüm Tms nin gridinide tek bir yerde kullandım. Menülerini mecburen kullanıyorum üçnkü XP manu sürekl memory lackten dolayı acaip hatalar verdiriyordu ideye. TMS geçtim geçeli o hatalar kesildi.
Dönderdiğin ekranların en sonuncusu çok güzeldi birde arada baya mavili olan. Iconlar filan çok hoştu en sondakinde.
Ama ben diyorumki koca TMS yi sadece menü ve toolbar, Koca raize yi sadece page control için kullanmak çok doğru olurmu. Yani bunların hepsinin bir arada olduğu bir paket yokmudur. Hepten Salaha ersek ?
Zahmet edip ekranları capslemişsin. Görmüş olduk bizde.
Saygılar.
raize,tms,suipack,bussinesskin bu paketlerin hepsinde tüm görsel bileşenler mevcut zaten(edit,toolbar,button,pagecontrol v.s) ama biz her paketten en çok hoşumuza gideni ayıklayıp seçiyoruz onun için senin dediğin gibi hepsi bir pakette olsa olmazmı sorusu zaten var ama sen beğenmiyorsun diye cevaplanabilir.mesela bussinesskinde 80'e yakın bileşen var ama ben 4-5 tanesini beğeniyorum bu componenti yapanların değil benim sorunum oluyor tabiki.bilmem anlatabildinmi.kolay gelsin
Merhaba
Merhabaserkan yazdı:raize,tms,suipack,bussinesskin bu paketlerin hepsinde tüm görsel bileşenler mevcut zaten(edit,toolbar,button,pagecontrol v.s) ama biz her paketten en çok hoşumuza gideni ayıklayıp seçiyoruz onun için senin dediğin gibi hepsi bir pakette olsa olmazmı sorusu zaten var ama sen beğenmiyorsun diye cevaplanabilir.mesela bussinesskinde 80'e yakın bileşen var ama ben 4-5 tanesini beğeniyorum bu componenti yapanların değil benim sorunum oluyor tabiki.bilmem anlatabildinmi.kolay gelsin
Anladımda sorun şuraya geliyor. Her paket bir takım diziler tipler şu bu derken exeyi şişirdikçe şişiriyor. Ha benim makinem 1 gb ramli exe 50 mb olsa ne olacak sorun değil ama bunlar yinede önemli konular.
Ama şu suicpacki bir deneyim ben. Bakalım ne raayüzler çıkaracağız...
Saygılar hocam
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Merhaba
viewtopic.php?t=15616&highlight=
bu adresteki son yazdığım mesajda bir örnek var, daha iyi görünümlü uygulamalar için alternatif diyebiliriz.
Saygılar..
viewtopic.php?t=15616&highlight=
bu adresteki son yazdığım mesajda bir örnek var, daha iyi görünümlü uygulamalar için alternatif diyebiliriz.
Saygılar..
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Merhaba
Murat abimizin helali var iyi kodçu valla. Ama diğer şeylere gelince suipack filan paralı komponent paketleri... Warez paylaşım yasak.Ancestor yazdı:Yok Murat abi, senin yöntemi kullanıyorum zaten
Ben diğerlerini soruyorum. Nereden nasıl elde edebiliriz onları? Hoş görünüyorlar.
Kolay gelsin, iyi çalışmalar.
Ama ben torryde bedava bir skin componenti buldum. hemde cillop gibi skinleri var. Skinleride zip formatında tutuyır. sxsskin diye birşeydi. torry.ru da arat bulursun. içinde exe demoda var
Saygılar
- Murat DİCLE
- Kıdemli Üye
- İletişim: