merhaba arkdaşlar
qreportta veritabanımdan çektiğim kayıtlarım var. bunlar QuickRep1.Preview; koduyla gösteriyorum. ilk başta detail alanda kayıtlarımı gösteriyorum. bir de summary kısmı koydum. bunun özelliğini bottom yaptım. böylece en son sayfanın en altında summary kısmı çıkıyor. burada teklif numarası, toplam tutar gibi özellikler yazıyor. normalde kayıt sayısı fazla ise sorun yok.
ama mesela görünümde 1. sayfa full dolu, 2. sayfayada 2 kayıt görünüyor. en altta da teklif numarası, toplam tutar görünüyor. ama çıktı aldığım zaman o 2 kayıt 1. sayfada çıkıyor. 2.sayfa bomboş ve en altında teklif numarası, toplam tutar yazıyor. yani görünenle çıktıda aldığım sonuçlar birbirini tutmuyor. bunu nasıl düzeltebilirm?
projemde delphi 7, sql server, Ado, Quickreport kullanıyorum.
herkese kolay gelsin
ii çalışmalar
qreporttaki ve çıktı aldıktan sonraki görünmlerin farklılığı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: qreporttaki ve çıktı aldıktan sonraki görünmlerin farklı
ama mesela görünümde 1. sayfa full dolu, 2. sayfayada 2 kayıt görünüyor. en altta da teklif numarası, toplam tutar görünüyor. ama çıktı aldığım zaman o 2 kayıt 1. sayfada çıkıyor. 2.sayfa bomboş ve en altında teklif numarası, toplam tutar yazıyor. yani görünenle çıktıda aldığım sonuçlar birbirini tutmuyor. bunu nasıl düzeltebilirm?
S.A.
Sorununuza çözüm bulabildiniz mi?
Buna benzer bir sorunda bende var.
Raporlama esnasında bazı hesaplamalar yapıp değişkenlere atıyorum enson detail bandın before printinda değişkenleri QRLabel lere atıyorum.ekranda sorun yok yazıcıya gönderince alanlar kullandığım değişkenlerin son halini alıyor.yani bozuluyor
QR.de bir ayar varmı bilmiyorum bakıyorum
S.A.
Sorununuza çözüm bulabildiniz mi?
Buna benzer bir sorunda bende var.
Raporlama esnasında bazı hesaplamalar yapıp değişkenlere atıyorum enson detail bandın before printinda değişkenleri QRLabel lere atıyorum.ekranda sorun yok yazıcıya gönderince alanlar kullandığım değişkenlerin son halini alıyor.yani bozuluyor
QR.de bir ayar varmı bilmiyorum bakıyorum
DEĞİRMENCİOĞLU
Merhaba,
QuickReport ta Preview de çalışan bütün olay metodları Print sırasında tekrar çalışır, bu durum yaptırdığınız işlemleri eğer bir takım önlemler almadıysanız tekrarlanmasına ve tutarsızlığa beklenmeyen sonuçlara neden olabilir, bu durumuda göz önünde bulundurarak kodlarınızı tekrar gözden geçirmenizi öneririm.
İyi çalışmalar.
QuickReport ta Preview de çalışan bütün olay metodları Print sırasında tekrar çalışır, bu durum yaptırdığınız işlemleri eğer bir takım önlemler almadıysanız tekrarlanmasına ve tutarsızlığa beklenmeyen sonuçlara neden olabilir, bu durumuda göz önünde bulundurarak kodlarınızı tekrar gözden geçirmenizi öneririm.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr