qreporttaki ve çıktı aldıktan sonraki görünmlerin farklılığı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
a_o
Üye

qreporttaki ve çıktı aldıktan sonraki görünmlerin farklılığı

Mesaj gönderen a_o »

merhaba arkdaşlar

qreportta veritabanımdan çektiğim kayıtlarım var. bunlar QuickRep1.Preview; koduyla gösteriyorum. ilk başta detail alanda kayıtlarımı gösteriyorum. bir de summary kısmı koydum. bunun özelliğini bottom yaptım. böylece en son sayfanın en altında summary kısmı çıkıyor. burada teklif numarası, toplam tutar gibi özellikler yazıyor. normalde kayıt sayısı fazla ise sorun yok.

ama mesela görünümde 1. sayfa full dolu, 2. sayfayada 2 kayıt görünüyor. en altta da teklif numarası, toplam tutar görünüyor. ama çıktı aldığım zaman o 2 kayıt 1. sayfada çıkıyor. 2.sayfa bomboş ve en altında teklif numarası, toplam tutar yazıyor. yani görünenle çıktıda aldığım sonuçlar birbirini tutmuyor. bunu nasıl düzeltebilirm?

projemde delphi 7, sql server, Ado, Quickreport kullanıyorum.

herkese kolay gelsin
ii çalışmalar
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

muhtemelen dizayn anındaki kağıt tipin ile yazıcındaki default kağıt tipi farklı.
mustafa
Üye

Re: qreporttaki ve çıktı aldıktan sonraki görünmlerin farklı

Mesaj gönderen mustafa »

ama mesela görünümde 1. sayfa full dolu, 2. sayfayada 2 kayıt görünüyor. en altta da teklif numarası, toplam tutar görünüyor. ama çıktı aldığım zaman o 2 kayıt 1. sayfada çıkıyor. 2.sayfa bomboş ve en altında teklif numarası, toplam tutar yazıyor. yani görünenle çıktıda aldığım sonuçlar birbirini tutmuyor. bunu nasıl düzeltebilirm?

projemde delphi 7, sql server, Ado, Quickreport kullanıyorum.

S.A.
Sorununuza çözüm bulabildiniz mi?

Buna benzer bir sorunda bende var.
Raporlama esnasında bazı hesaplamalar yapıp değişkenlere atıyorum enson detail bandın before printinda değişkenleri QRLabel lere atıyorum.ekranda sorun yok yazıcıya gönderince alanlar kullandığım değişkenlerin son halini alıyor.yani bozuluyor
QR.de bir ayar varmı bilmiyorum bakıyorum
DEĞİRMENCİOĞLU
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

2 raporda da kayıt sayısı aynı mı? raporlama anında yaptığın bazı işlemler kayıt sayısını azaltıyor olabilir mi?
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

Merhaba,
QuickReport ta Preview de çalışan bütün olay metodları Print sırasında tekrar çalışır, bu durum yaptırdığınız işlemleri eğer bir takım önlemler almadıysanız tekrarlanmasına ve tutarsızlığa beklenmeyen sonuçlara neden olabilir, bu durumuda göz önünde bulundurarak kodlarınızı tekrar gözden geçirmenizi öneririm.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
mustafa
Üye

Mesaj gönderen mustafa »

Arkadaşlar teşekkür ederim.
VKAMADAN arkadaşımızın dediği gibi yeniden hesaplama yapıyor.
bende 2 buton koyarak yazıcı ve ekran diye ayırdım. kodları düzenliyerekte belki düzgün sonuç çıkabilir ama şimdilik böyle işimizi görüyor.
Allah razı olsun
DEĞİRMENCİOĞLU