Merhaba,
Farklı çözünürlüklerde formların nasıl görüneceğini hesaplamak ve ona göre tasarlamak zahmetli bir iş oluyordu. Her defasında ekran çözünürlüğünü değiştirmek pratik bir yol değil. Bende ekranda farklı çözünürlüklere ait kılavuz çizgiler gösteren bir uygulama hazırladım. Bu küçük dosyayı çalıştırdığınızda görev çubuğunuzda bir ikon olarak belirir ve ekranınızda 800x600 için klavuz çizgiler görünür. Bu küçük ikona tıklayarak çizgileri görebilir / gizleyebilirsiniz. İkona sağ tıklayarak farklı ekran çözünürlükleri seçebilir, çizgileri yarı saydam yapabilir, çizgi rengini değiştirebilirsiniz. Klavuz çizgilerin altında yer alan kesikli çizgi o çözünürlükteki görev çubuğunun büyüklüğünü göstermektedir. Bu uygulama ile formlarınızı farklı çözünürlüklere daha iyi optimize edebileceksiniz.
http://www.delphiturkiye.com/dsplus/m.php?p=Ekran.rar (0.21 MB)
Ekran Kılavuzu
-
- Kıdemli Üye
Ekran Kılavuzu
En son Ali Erdoğan tarafından 13 Tem 2006 11:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Merhaba ,
Çok yararlı bir çalışma olmuş ellerine sağlık, işleri oldukça kolaylaştırıyor.
İyi çalışmalar.
Çok yararlı bir çalışma olmuş ellerine sağlık, işleri oldukça kolaylaştırıyor.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Teşekkürler.
Çok güzel olmuş çok akıllıca beynine sağlık
-
- Kıdemli Üye
Beğenmenize sevindim arkadaşlar.
Güncellenmiş link yukarıda yer alıyor.
Pencereye hareket yeteneği kazandırdım. Artık çizgiden tutup taşıyabileceksiniz. Eğer taşınmasını istemiyorsanız sağ tıklayıp taşınabilir tikini kaldırın.mussimsek yazdı:Bu pencereyi hareket ettirebilir miyiz? Getirsek penceremizin üstüne baksak. Çünki her form screenCenter olmayabiliyor.
Güncellenmiş link yukarıda yer alıyor.