sel.al.arkadaşlar.bi konuda görüşünüzü almak isityorum.şu yöntemle treeview in içindeki başlıkları kaydediyorum.
liste.savetofile('c:\deneme.txt');
fakat kayedettiğim zaman imageindex ve stateindexlerini kaydetmiyor.ben listedeki kayıtları olduğu gibi yani stateindex ve image indexleri ile birlikte kaydetmek istiyorum.
yeniden yüklerken liste.loadfromfile('c:\deneme.txt') dediğim zaman ilk hali gibi listelenmiyor.bu konuda ne yapabiliri.
treeview i olduğu gibi kaydetme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: treeview i olduğu gibi kaydetme
bu konuda node ve data kullanımı ile ilgili bir örnek vardı. onu arttır. yada gelişmir bir tree kullanmeron06 yazdı:sel.al.arkadaşlar.bi konuda görüşünüzü almak isityorum.şu yöntemle treeview in içindeki başlıkları kaydediyorum.
liste.savetofile('c:\deneme.txt');
fakat kayedettiğim zaman imageindex ve stateindexlerini kaydetmiyor.ben listedeki kayıtları olduğu gibi yani stateindex ve image indexleri ile birlikte kaydetmek istiyorum.
yeniden yüklerken liste.loadfromfile('c:\deneme.txt') dediğim zaman ilk hali gibi listelenmiyor.bu konuda ne yapabiliri.
arkadaşlar sorunu şu yöntemle kısmen çözdüm
Node:=liste.Items.GetFirstNode;
while Node <> nil do begin
st:=st+1;
node.StateIndex:=st;
node.ImageIndex:=13;
node.SelectedIndex:=13;
Node:=Node.GetNext;
end;
yalnız çözemediğim bir şey kaldı.liste deki alt başlıkların stateindexlerini -1 yapmam lazım bu konud ayardımcı olabilirmisiniz.
Node:=liste.Items.GetFirstNode;
while Node <> nil do begin
st:=st+1;
node.StateIndex:=st;
node.ImageIndex:=13;
node.SelectedIndex:=13;
Node:=Node.GetNext;
end;
yalnız çözemediğim bir şey kaldı.liste deki alt başlıkların stateindexlerini -1 yapmam lazım bu konud ayardımcı olabilirmisiniz.