Selam arkadaşlar..
Aklıma takılan birşey var..
2 Tablo düşünün, A ve B tablosu..
A tablosuna bilgi girildiğinde, B tablosuna da aynı bilgilerin Tek bir alanın değişmesiyle aynen kaydedilmesi gerekiyor.. Yani tek bir değer - ile çarpılıp kaydediliyor..
Sizce bunu trigger ile mi yapmak daha sağlıklı, yoksa kayıt esnasında transaction başlatıp aynı bilgileri hem A ya hem B ye kaydedip sonra da commit etmek mi daha sağlıklı bir yapı?
Aslında sağlıklı olmasından ziyade trigger yazarken kodlarin gözükmemesi açısından transaction kullanmak yani işi programın içinden halletmek en azindan bir gizlilik sağlıyor kodlarda.. yani trigger gibi apaçık görülmüyor kodlar.. işte bu beni bu soruda triggerdan ziyade transactiona sıcak baktıran nokta oldu ama tabi hala triggerla yapıldı tüm işler ve henüz değiştirmedim ve değiştirip değiştirmeme konusunda kararsızım..
NOT: Tablolar A ve B olarak verdim örnekte yani 2 tablo ancak yarın öbür gün bu sayı 5 - 10 tane tabloya çıkabilir..
Kolay gelsin..
Transaction mı yoksa Trigger mı?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba ,
İstediğiniz olayı trigger ile yapmanızı öneririm,ancak her halukarda veri bütünlüğünü korumak için Transaction başlatmalısınız.
İyi çalışmalar.
İstediğiniz olayı trigger ile yapmanızı öneririm,ancak her halukarda veri bütünlüğünü korumak için Transaction başlatmalısınız.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr