program inceleme.

Paket programlarınızın tanıtımını bu forumda yapabilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
Gold_Lady
Üye
İletişim:

program inceleme.

Mesaj gönderen Gold_Lady »

Merhaba...

Bir arkadasım internet cafe türü bir iş yeri actı. İş yerinde kullanması için bir program yazıyoruz onunla beraber.

http://www.hemenpaylas.com/download/117 ... s.rar.html

programı ınceleyıp eksikleri fazlalıları ( varsa tabi :D ), daha baska neler yapabılecegımızı soyleyebilir misiniz lütfen? Şu an tam bitmedi, önemli menulerı yazdım şimdilik. gelecek fikirlere göre değişiklik yaparım diye basıt hatta gereksız menulerı daha sonraya bıraktım...
belki gözümden kacan hatalarda olabilir? hatalarıda bildirirsenız sevınırım.

Benım düşüncem, client makıneler içinde program yazıp makıneler boş oldugunda ekranda flash ile yapılmıs cafenın reklamını yapan bir intro gostermek. hesap acılınca cafemıze hosgeldınız yazan bir msn popup acmak, ana makıneden bılgısayarların ekran goruntulerını almak, istenıldıgınde kullanıcı makınelerı kapatmak belkı clientlere mesaj gondermek. şimdilik kullanıcı makıne sayısı 25.
cafe içinde 20 kadar masa .-yiyecek içecek için olan masalar-

yorumlarınızı, önerileriniz beklıyorum arkadaslar.

programı d sürücüsüne açacaksınız... :oops:
ikut

Re: program inceleme.

Mesaj gönderen ikut »

Merhaba

1. Bu site proxyden kapalı işyerimde. Başka bir yere upload şansınız varmı ?
2. Kaynak kodu pakette varmı ? Eğer yoksa eksik hataları nasıl düzelteceğiz ?

saygılar
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Merhaba.

1. Rapid' e atıyım mı, yada başka paylaşım sitesi varsa oraya atabilirim? Siz nereye at dersenız atıyım oraya.

2. Kaynak kodları koymadım pakete, kodlama acısından degılde gorunus içerik, eklentıler vs. için yardım fikir istemiştim. Zaten bir sürü komponent kullandım. Ama istersenız kaynak kodlarıda atabılırım?
İyi günler...
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
Paket programlar bölümüne taşıdım.
Programlama forumuna sadece sorular lütfen...
çalışmalarınızda başarılar.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
Murat DİCLE
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Murat DİCLE »

program çalışmadı, galiba firebird de yüklemek gerekiyor.
belki bir setup haline getirebilirseniz, kurulumu daha kolay olacaktır.

edit #1:
tamam sorun yok, ben mesajın tamamını okumamışım. D sürücüsüne koyunca çalıştı.
grafikler falan çok beğendim. elinize sağlık.

edit #2:
bir bilgisayar hesabı açlırırken hata mesajo veriyor. "0.00" not floating diyor..
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

Bende tablolarına bakarken gördüm. pcbirim fiyatını (ve bunun gibi tek olan alanları) ini dosyasında tutabilirsin. Birde her yeni pc eklendiğinde sanırım onun için yeni table oluşturuyorsunuz. Bütün masaları aynı tabloda tutsanız bir de masalar tablosu oluştursanız daha güzel olur diye düşünüyorum.
Gold_Lady
Üye
İletişim:

@aslangeri
Tamam bundan sonra dikkat ederim.

@Murat DİCLE
Sanırım sorun sizin bölgesel ayarların ondalık simgesi virgül olarak ayarlı ondan kaynaklanıyor.

@shadowmann
Evet pcbirim gibi tek alanları ini dosyasına yazdırabilirim. Ancak her masa için yani tablo oluşturmamdaki sebep o oluşturulan tablolara sipariş listelerini kaydetmem.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim. Başka yorumları bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

programı kasan bir şey sezinledim. timer olabilir. yanılıyor da olabilirim. swf saat çok hoş durmuş. bence programınızda hbaerlşeme kodlarını yazmalısınız bir an önce sonrası tasarım ki bana göre en zevkli kısmı.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
ulu coder
Üye

Mesaj gönderen ulu coder »

S.A.

Daha önce de cafe programları inceledim.
Hemen hepsinde ücret, saat göstermek için elektronikçilerin kullandığını display kullanılmış. Programı ticari amaçla yapacaksanız, bence değiştirin.

Bir de kafeler, minibüsdeki indi-bindi olayına benzer bir sistem uygular; bir minimum ücret vardır.

Yeni tablo oluşturmanın alternatifi de master-detail ilişkisi.
Kısaca şöyle, bir tane sipariş tablosu oluşturulur ve 'MasaKod' alanı eklenir.
Masalar da ayrı bir tabloda tutulur ve 'Kod' alanları olur.
...

Ama güzel:)
Gold_Lady
Üye
İletişim:

@ulu coder

Ondan bundan aldığım ödünç Windows CD si ile sistem kurup, emuleden indirip kurduğum korsan Delphi' de program yazıp ticari bir amaç gütmek yada para kazanmayı ummak bana etik gelmiyor. Çok şükür iyi kötü kazandığım, programcılıkla alakası olmayan bir işim var. Programcılık benim için hobi yani.

Programımın ticari bir amacı yok. İlk mesajımda da dediğim gibi bir arkadaşın iş yerinde kullanılmak üzere yazıyorum. Kesinlikle ticari bir amacım yok. Hem tamamen bitince burada yayınlamayı düşünüyorum, Admin bişey demezse tabi. :oops:

Evet çoğu cafede minibüslerde ki gibi indi bindi ücreti var. Ancak arkadaş öyle bir sistem uygulamıyor cafesinde.

Master - Detail konusundada ah bir anlasam o olaydan. Biraz bakındım ama pek bişey anlamadım. Bende her yeni masa için yeni bir tablo oluşturdum. Benim için kolay olduğu için bu yolu seçtim yani.

@kadirkurtoglu

Programı kasan bişey sezinlemedim ben ama tavsiyeniz için teşekkür ederim. Belki benim farkında olamadığım bir kasılma olabilir diye timer nesnesini kaldırıp, onun otomatik yaptığı işlemleri, manuel yaptırdım programa, sizin görüşünüz üzere. İnşallah bitince tekrar atarım kodları o zaman fark var mı yok mu anlayabiliriz.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim. Başka yorumları da bekliyorum.
Kolay gelsin, iyi günler iyi çalışmalar.
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

Gold_Lady yazdı:
Ondan bundan aldığım ödünç Windows CD si ile sistem kurup, emuleden indirip kurduğum korsan Delphi' de program yazıp ticari bir amaç gütmek yada para kazanmayı ummak bana etik gelmiyor. Çok şükür iyi kötü kazandığım, programcılıkla alakası olmayan bir işim var. Programcılık benim için hobi yani.
Sizin pc nizde kurulu tüm programlar lisanslı mı demek istiyorsunuz. Burda kaç kişi lisanslı yazılım kullanıyor? [/quote]
Programınızla ilgili bir şey daha eklemek istiyorum. Veritabanına formun oncreate yordamında bağlanmak daha mantıklı . Ve vt yi exe ile aynı klasörde kullanacağınız için (genelde ) ExtractFilePath(Application.ExeName) ile vt yolunu yazıp bağlanmak ve bağlantı kurulamazsa da Vt ye bağlanılamıyor şeklinde yapmak daha güzel olur. Şu an vt ye bağlanamayınca programınızı görev sonlandır' dan kapatmaktan başka çare olmuyor.
Gold_Lady
Üye
İletişim:

@shadowmann

Sanırım beni yanlış anladınız. Aksine bende bir tane bile lisanslı program yok.

Başkasının nasıl çalıştığı yada programlarının lisanslı mı lisansız mı olduğu beni ilgilendirmez.

Ben şu an amatörüm, ilerde bu işi profesyonel olarak yapabilecek kadar piştiğimde ve gerçekten profesyonel olarak programlama işine devam etmek istediğimde ---ki şu an işin öyle bir düşüncem yok--- ilk iş, o işi yaparken kullandığım programları lisansları ile birlikte satın almak olur. :wink:

Neyse konumuz bu değil...

Evet dediğiniz gibi veritabanına oncreate yordamında bağlanmak daha mantıklı. Onu hemen o şekilde düzelteceğim.

Teşekkür ederim.
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Merhaba...
Tam ben işlerimden dolayı programla ilgilenemiyorum, arkadaşıma devrettim programı o bitirecek buradan da programı yayınlayabilir diyecektim arkadaşım aradı site üye alımı kapalı diye. Baktım doğru, üye alımı durdurulmuş.

Site kullanıcı adımı ve şifremi arkadaşıma versem bir sakıncası var mı arkadaşlar?
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Siz arkadaşınızdan eminseniz bizce bir sakıncası yok :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!