Delphi de derleme Hatası (out of memory)

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ahmetnas

Delphi de derleme Hatası (out of memory)

Mesaj gönderen ahmetnas »

Öncelikle hepnize kolay gelsin

Geliştirmekte olduğumuz projenin boyu derleme işleminden sonra program.exe dosyamız 32mb erişiyor Dephi7 kullanıyoruz ve pc nin işlemcisi Centrino 1,7 memory:768 mb delphide run dediğimiz derleme işlemini gerçekleştimiyor "Out of Memory" Hatası Alıyoruz bu arada bütün sanal belek ayarlarını yaptık denedik olmadı internette bakmadığımız forum kalmadı ama kimsede bir çözüm önerisi yok bu arada 1 gb ram de denedik yine aynı hatayı alıyoruz

Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşların desteklerini bekliyoruz

Hepinize iyi Çalışmalar Hatasız Kodlar Dilerim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

BDE kullanıyor musunuz?

Değilse Delphi'de kullandığınız componentleri, veritabanını vs. yazarsanız faydası olacaktır.

Kolay gelsin.
ahmetnas

BDE kullanmıyorum ve ayrıca MYSQL veri tabanı kullanıyorum mysql erişim componenti olarak mydac kullanıyorum bu arada daha küçük projelerimde var onlarda sorun çıkmıyor örneğin diğer küçük projelerim 24 mb civarında yanı bu sorun proje büyüdükçe karşıma çıkıyorum diğer componetnlerimde TMS, RX Quantum Grid ,Berg,Abf, GlobusLib,PReport,DX, FastReport,Zreport ,rmcontrols

ilginizden dolayı teşekür ederim
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

Ana form üzerinde Ctrl+O+O'ya (İki defa Ctrl+O) basın. Formun en üstünde "Compiler Directives" görünecektir.

Orada şu iki değeri artırarak istediğinizi gerçekleştirmeye çalışınız:
{$MINSTACKSIZE $00004000}
{$MAXSTACKSIZE $00100000}

İyi çalışmalar.
ahmetnas

Hakan Can bey Dediğiniz Ayarları yaptık sistemde zaten

{$MAXSTACKSIZE $00200000}

Yani Yine olmadı ilginize teşekür ederiz

(Ana form üzerinde Ctrl+O+O'ya (İki defa Ctrl+O) basın. Formun en üstünde "Compiler Directives" görünecektir.

Orada şu iki değeri artırarak istediğinizi gerçekleştirmeye çalışınız:
{$MAXSTACKSIZE $00100000}

İyi çalışmalar.)
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

{$MINSTACKSIZE $00004000}'ı da artırarak deneyin. Bir de hepsinden önce F7-F8 ile adım adım tam hatanın nerede oluştuğunu tespit edemiyor musunuz?
Veya farklı bir yöntem de deneyebilirsiniz. Genelde ben bu işlemi bütün programlarda yapıyorum. Bir log dosyası tutun ve program çalışmaya (Formlar create edilmeye vs.) başladığı andan itibaren her geçilen noktanın bilgilerini bu dosyaya kaydedin. Program hata verip kırıldığı noktanın neresi olduğunu bu log dosyasından görüp o noktada hatayı bulmaya yoğunlaşabilirsiniz. Gerçi bu yaklaşım daha ziyade kullanıcılarla ilgili sorunlarda faydalı oluyor. Source'lar zaten sizde, hata da sizde; aslında trace ederek (F7-F8) ile hatayı tespit edebilirsiniz.

İyi çalışmalar.