Out of Memory ntdll.dll

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ahmetnas

Out of Memory ntdll.dll

Mesaj gönderen ahmetnas »

Geliştirmekte olduğumuz projenin boyu derleme işleminden sonra program.exe dosyamız 32mb erişiyor Dephi7 kullanıyoruz ve pc nin işlemcisi Centrino 1,7 memory:768 mb delphide run dediğimiz derleme işlemini gerçekleştimiyor "Out of Memory" Hatası Alıyoruz bu arada bütün sanal belek ayarlarını yaptık denedik olmadı internette bakmadığımız forum kalmadı ama kimsede bir çözüm önerisi yok bu arada 1 gb ram de denedik yine aynı hatayı alıyoruz

BDE kullanmıyorum ve ayrıca MYSQL veri tabanı kullanıyorum mysql erişim componenti olarak mydac kullanıyorum bu arada daha küçük projelerimde var onlarda sorun çıkmıyor örneğin diğer küçük projelerim 24 mb civarında yanı bu sorun proje büyüdükçe karşıma çıkıyorum diğer componetnlerimde TMS, RX Quantum Grid ,Berg,Abf, GlobusLib,PReport,DX, FastReport,Zreport ,rmcontrols

Yaptıklarmız
-------------
{$MINSTACKSIZE $00004000}
{$MAXSTACKSIZE $00200000}

ayarlarını yaptık çözüm yok

-- Sanal Belek ayarları Yapıldı

-- run time debug atıldı F7- F8 ile kontrol yapıldı

-- ve hala çözüm yok
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Sorun hakkında hafıza yönetimine odaklanmışsınız ama sorun sadece orada olmayabilir. Ayrıca EXE boyutu dışında çalışma esnasında dinamik olarak create edilen nesne sayısı da önemli.

- Programınızı DLL'lere bölüp lazım olduğu kısımları o an load edip sonra işi bitince free ediniz. Sorun kalmayacaktır... Hem yükleme hemde işletme performansı artacaktır.

- Bu arada forum kuralları konusunda daha hassas olmanızı öneriyorum.
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
Opt2000
Üye

Mesaj gönderen Opt2000 »

Selam,

Bence programda kullandığın resourceları bi gözden geçir. Özellikle ImageList'lerden herhangi birisine ekleyeceğin 32 bir icon veya 32 bit bmp dosyaları buna benzer sorunlar yaratabiliyor. Bunu kontrol etmenin en kolay yolu, geçici olarak programda kullandığın bütün resimlere (özellikle son eklediklerinden başlayarak) sağlam olduğundan emin olduğun (Delphi ile birlikte verilen icon ve bmp'ler) resimler yerleştir. Daha önce benim başıma gelmişti, yazdıklarımı uygulayınca düzeldi (NOT: Bu hata ile karşılaştığımda kodda en ufak bir değişiklik yapmadan yukarıda yazdıklarımı uygulamıştım ve düzelmişti. Delphi temelde 32 bir resourcelarla uyumlu değil, bu da elbette bellekte çok ciddi sorunlar yaratabiliyor. Bu açıklamayı yazmamın tek sebebi, IDE'de sağlam bir biçimde import etmesine rağmen compile sırasında hata vermesine kişisel olarak net bir anlam verememiş olmamdır.)

Kolay gelsin
Bahadır Alkaç
Kullanıcı avatarı
fatihtolgaata
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen fatihtolgaata »

Opt2000'e katılıyorum ve ek olarak, bazı unitleri bpl olarak dışarı alıp denemen olacaktır. Yani proje özelliklerinde "Build with runtime packages" özelliğini seçerek, bazı paketleri exe içine gömme.