Otomatik veri Girme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
aydogan46
Üye
İletişim:

Otomatik veri Girme

Mesaj gönderen aydogan46 »

Merhabalar;
Yazmak istediğim bir programda nufus bilgilerinin girilmesine ihtiyaç var. Tm kayıtlarda bunu tek tek girmek yerine bir not defterine tckimlik numaralarını girmek, bu not defterini bir döngüye sokarak tckimlik.nvi.gov.tr üzerinden kimlik doğrulaması servisini kullanarak, uyan kayıtları veritabanına kaydetmek istiyorum. Örneğin;
notdefteri
11111111111
22222222222
33333333333
önce not defterinden 11111111111 tckimlik nosunu alıp tckimlik.nvi.gov.tr üzerinden kimlik doğrulaması servisini kullanarak sonuçları bir değişkene atacak,onları veritabanına kaydettikten sonra 222222222222 için de aynı işlemi yapacak.
böylece veri girme olayını çok kısa bir şekle dönüştürmüş olacagız.
Yapılmayacak gibi görülmüyor. Bu konuda fikir aylaşımı yaparsak iyi olacgını düşünüyorum. şimdiden herkese teşekkürler
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
Eğer özel bir anlaşman yoksa
tckimlik.nvi.gov.tr
geriye sadece adı,soyadı,ve doğum yılı bilgilerin dönderiyor.
bu bilgileri not defterine atıyım, ordan kontrol ediyim, ordan vtye yazıyım....
Eğer kayıt girişi için yapacaksan bence hiç uğraşma(dönen bilgilere bakınca uğraşmana değmez manasında) ama vatandaşın verdiği numaranın ve isim bilgilerinin doğruluğunu kontrol etmek istiyorsan başka....
ozamanda tabloda tckimlik numarası girilmiş olan kişilerin kayıtlarını çekersin. sonra tabloyu bir döngüye koyarak kişilerin bilgileri ile tckimlik.nvi.gov.tr den dönen değeri karşılaştırırsın. ben olsam böyle yapardım.
Yada kaydı girerken tckimlik numarası yazıldıktan sonra hemen kontrol eder vatandaşın bilgilerini kullanıcıya gösterirdim. bu daha sağlam olur.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
aydogan46
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen aydogan46 »

delphide değil ama asp.net te istediğim olayı yaptım. ama dediğiniz gibi siz sadece adi, soyadi ve dogum yılını veriyor. isteyen olursa asp.net kodunu veririm
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Selam...

- Yapacağın işleme ek olarak başka bir konuda bilgi vermek istiyorum.

- Listedeki TCKimlik numarasının geçerli bir numara olup olmadığını anlamak mümkün.

- Listedeki numaraların TC kimlik no mantığına uygunluğunu kontrol edip ondan sonra internet sorgu yaparsan oldukça zaman kazanırsın.

- Makalelere eklediğim fonksiyon işine yarayacaktır.

viewtopic.php?t=13165

- Başarılar...
Resim
Resim ....Resim