Çeşitli şekilleri en küçük alana sığdırarak yerleştirmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- uğur alkan
- Üye
Çeşitli şekilleri en küçük alana sığdırarak yerleştirmek
Çeşitli şekilleri en küçük alanı kaplayacak şekilde yerleştirme işlemini yapmak istiyorum. Bu işlemin adını veya nasıl yapıldığını bilen varmı acaba ??? 

Bazen sert rüzgarlar eser başını öne eğmekten asla korkma
Re: Çeşitli şekilleri en küçük alana sığdırarak yerleştirmek
Eğer derdin Pastal yerleşimi yada kalıphane türü birşeyse baştan söyliim bu alandak ien ucuz program 100000 euronun üstünde yazanlarda 10 larca muhendis (alman fransız)... İşlem programcılıktan daha çok matematik bilgine dayanır. Kısaca beni aşar. Senin kastın nedir bilemem ama dediğim gibi kolay bir iş değil.uğur alkan yazdı:Çeşitli şekilleri en küçük alanı kaplayacak şekilde yerleştirme işlemini yapmak istiyorum. Bu işlemin adını veya nasıl yapıldığını bilen varmı acaba ???
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Paylaşım
Yüzyılların problemine ayak bastın, eğer etkili bir teknik geliştirebilirsen kimse seni tutamaz.
Şaban Şahin AKMAN
Re: Çeşitli şekilleri en küçük alana sığdırarak yerleştirmek
Konuyu disina saptirmak istemiyorum da parantez icinde (alman fransiz) diye vurgulamaniz beni biraz güldürdü.. Trde ve bir cok diger ülkede de bahsettiginiz "alman, fransiz" kalibina uygun bir cok degerli üstad var, hatta daha bile iyileri var, yapilamiyacak bisey olmadigini dusunuyorum ama kolay oldugunu da söylemiyorum cünkü konuya hakim degilim.Eğer derdin Pastal yerleşimi yada kalıphane türü birşeyse baştan söyliim bu alandak ien ucuz program 100000 euronun üstünde yazanlarda 10 larca muhendis (alman fransız)...
Neyse amaciniz tabiki söylediklerim degildi yani kastniz baskalarini tabiki kücümsemek alman ve fransizlari gözünüzde cok büyütmek degildi, ama söylemeden gecemedim

- uğur alkan
- Üye
Evet arkadaşlar derdim pastal ve kalıp türü şeyler yalnız burada bi şansın var vektör grafiği kullanıldığı için neresi çizgi neresi daire vs bulunabiliyor
olay alan hesaplarının biraz ötesinde galiba şu an sadece düşünce aşamasındayım bu konuda fikri ve tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim
Teşekkür ederim....
Not; Şu an İtalyan ve Alman mühendisler bizim yaptığımız bir sistemi kopyalamaya çalışıyorlar...

olay alan hesaplarının biraz ötesinde galiba şu an sadece düşünce aşamasındayım bu konuda fikri ve tecrübesi olan varsa paylaşırsa sevinirim
Teşekkür ederim....
Not; Şu an İtalyan ve Alman mühendisler bizim yaptığımız bir sistemi kopyalamaya çalışıyorlar...

Bu tür işlemlerde bilgisayarın faydası genel olarak iki şekilde olabiliyor.
1. İşlemin çözümü karışık matematiksel fonksiyonlara dayalı ise ve bu fonksiyonlar bilgisayar tarafından çözülebiliyor ise. Özellikle iterasyona dayalı işlemlerde bilgisayarlar çok başarılı. Eğer elinizde matematiksel çözümler varsa Delphi gibi diller yerine Matematica gibi yazılımların scriptlerini kullanmak çok daha kolay olacaktır.(bunlar zaten matematiksel çözümlere sahip. script ile fonksiyonunuzu tanımlayıp parametreleri giriyorsunuz)
2. İşlemleriniz çok fazla adımla çözülebiliyor ama adımsayısı sınırsız değilse. Örneğin burda çisimlerin hangi şarlarda konumlandırılabileceği belliyse her cismi içeren değişik kombinasyonların tümünü bilgisayar deneyim her durum için alan yada hacimleri hesaplayıp en küçük alan yada hacimi sağlayan kombinasyonu bulabilir.
1. İşlemin çözümü karışık matematiksel fonksiyonlara dayalı ise ve bu fonksiyonlar bilgisayar tarafından çözülebiliyor ise. Özellikle iterasyona dayalı işlemlerde bilgisayarlar çok başarılı. Eğer elinizde matematiksel çözümler varsa Delphi gibi diller yerine Matematica gibi yazılımların scriptlerini kullanmak çok daha kolay olacaktır.(bunlar zaten matematiksel çözümlere sahip. script ile fonksiyonunuzu tanımlayıp parametreleri giriyorsunuz)
2. İşlemleriniz çok fazla adımla çözülebiliyor ama adımsayısı sınırsız değilse. Örneğin burda çisimlerin hangi şarlarda konumlandırılabileceği belliyse her cismi içeren değişik kombinasyonların tümünü bilgisayar deneyim her durum için alan yada hacimleri hesaplayıp en küçük alan yada hacimi sağlayan kombinasyonu bulabilir.
Arkadaşlar;uğur alkan yazdı:Evet arkadaşlar derdim pastal ve kalıp türü şeyler yalnız burada bi şansın var vektör grafiği kullanıldığı için neresi çizgi neresi daire vs bulunabiliyor
Teşekkür ederim....
Not; Şu an İtalyan ve Alman mühendisler bizim yaptığımız bir sistemi kopyalamaya çalışıyorlar...![]()
![]()
![]()
Görüyorumki ortada kastı aşmaya yakın şeyler var. Vektör grafik çizdirmek gerçekten çok bir sorun olmasa gerek; Ancak kalıphane olayı öyle basit bir olay değil. Benim arkadaş temuçin bunun iyisi olmaz derdi ama eskilerden bir muzaffer bey vardı. O yerleşimin başına bir otururur tozunu attırır ve fireyi ortalama en az 1 puan aşağı çekerdi.
Sorunda burda ; bu iş bir kişiyle yapılacak iş değil. Koca gerberden lectradan bahsediyorum. Çok büyük sermayeler donanımlar filan.
şimdi diyelimki yaptın bu işi. sonra ne olcak; adam kendi pastalcısını getirecek ve fireyi kontrol edip hadi otomatik yerleştirmeyi görelim diyecek. senin programın verdiği fire daha az olmazsa adam neden senden program alsınki ?
kaldıki lecrtradan örnek vereyim koca bir pantolon modeli sadece 4-5 kilobayt ile çizdiriyorlardır. yani onca graik küçük küçük dosyalar da nasıl biliyorum ama adamlar yapımış. internetten lectra filan diye aratırsanız nelere el uzattığınızı anlarsınız.
ha birde işin içine türk faktörü girecek. kısa elin yaptığı daha kaliteli olacak. nede olsa onlar alman ve fransız. Sanırım derdimi anladınız.
- uğur alkan
- Üye
Onu yapamayız bunu becermeyiz şuna şu lazım bunlar bazı kimselerin acı gerçekleri 200.000€ dan bahsedilen yazılımlar vs.. vs.. Bizim amacımız 200.000€ değil örnek vereyim İtalyanların yaptığı bir makina var çok güzel bir sistem adamın istediği rakam 300.000€ gibi bir fiyat, Makina imalatçımız bunun yapılması (Kopyalanması) yönünde bir talep ile geldi... Biz kopya değil farklı bir sistem önerdik....
Türkiye piyasasındaki başka otomasyon firmalarında bu işe teklif verdiler yok şunu kullanırız şöyle yaparız şu motor var... vs vs vs ....
Ama fiyatlar çok şişti 2 yatırıp 1 kazanmaya kadar vardı iş çünkü adamlar yerli hiç birşey kullanmıyorlar ,kendileri bişeyler üretmiyorlar hazır ekipmanları alıp kullanıyorlar. Bizde tuttuk elimizden gelenin en iyisini yaptık işe başladık 100.000€ olan maliyetler birden bire 10-15 bin € seviyelerine kadar geriledi. 300 bin € luk sistemin maliyeti mekanik dahil 30 bin € ya kadar düştü ve sistem benzerlerinden çok daha fazla işi hiç nazlanmadan ekstra şeyler istemeden daha kısa sürede yapabiliyor. Kullanıcı dostu bir makina oldu türk işi gururla söylüyorum . Makinacımız bunu çok uygun fiyatlarla satıyor 1 yıllık üretim kapasitesini doldurmuş ve müşteriler sırada... şimdi bayrağı biraz daha yukarı dikme zamanı geldi araştırıyoruz 100 binler 200 binler yurt dışına uçup gitmesin bişeyleri kendimiz yapalım düşüncesindeyim. (En azından elimizden gelenleri)
Artık üreticilerde uyandı ucuz olan değil yerli malı olandan yana oynamaya başladılar....
Konu çok dağılıyor galiba......
Türkiye piyasasındaki başka otomasyon firmalarında bu işe teklif verdiler yok şunu kullanırız şöyle yaparız şu motor var... vs vs vs ....
Ama fiyatlar çok şişti 2 yatırıp 1 kazanmaya kadar vardı iş çünkü adamlar yerli hiç birşey kullanmıyorlar ,kendileri bişeyler üretmiyorlar hazır ekipmanları alıp kullanıyorlar. Bizde tuttuk elimizden gelenin en iyisini yaptık işe başladık 100.000€ olan maliyetler birden bire 10-15 bin € seviyelerine kadar geriledi. 300 bin € luk sistemin maliyeti mekanik dahil 30 bin € ya kadar düştü ve sistem benzerlerinden çok daha fazla işi hiç nazlanmadan ekstra şeyler istemeden daha kısa sürede yapabiliyor. Kullanıcı dostu bir makina oldu türk işi gururla söylüyorum . Makinacımız bunu çok uygun fiyatlarla satıyor 1 yıllık üretim kapasitesini doldurmuş ve müşteriler sırada... şimdi bayrağı biraz daha yukarı dikme zamanı geldi araştırıyoruz 100 binler 200 binler yurt dışına uçup gitmesin bişeyleri kendimiz yapalım düşüncesindeyim. (En azından elimizden gelenleri)
Artık üreticilerde uyandı ucuz olan değil yerli malı olandan yana oynamaya başladılar....
Konu çok dağılıyor galiba......
Kod: Tümünü seç
Yapılan işin adı 'Plaid Matching' ilgilenen olursa......
Neden Yapılamasın. Okadar hazırcılığa alışmışız ki cesaretimiz kalmamış. Birazz hayal, Biraz hak yardımı inanaçla yapılamayacak iş yoktur.
tam sırasıı gelmişken başımdan gecen bir olayıı anlatmak istiyorum. bunadan 3 yıl önece idi aklıma gelen bir fikir için ozaman ki adı Avea olan Gsm firmasının yolunu tutum. pazarlama sorumluısu Arge bilemem nasine bir saat 45 dakika aklıam gelen ve günlük net geliri 100 bin dolar olan bir sitemden bahsettim. Adamlar bize bu işi yapacak bir firma bull oyle gell dediler. Biz kişeilerle ticarii ilişkiye giremeyiz. BU haberleşme alanında bir iş değil git bize bir firma bul geliştirme için alt yapımızı açalım dediler. Ne oldu derseniz? koskoca bir hiç.. üretmeye alışmamaışız dünyada kopya çekebileceğimiz birr yer olsa hemen çökeriz. değilmi..
tam sırasıı gelmişken başımdan gecen bir olayıı anlatmak istiyorum. bunadan 3 yıl önece idi aklıma gelen bir fikir için ozaman ki adı Avea olan Gsm firmasının yolunu tutum. pazarlama sorumluısu Arge bilemem nasine bir saat 45 dakika aklıam gelen ve günlük net geliri 100 bin dolar olan bir sitemden bahsettim. Adamlar bize bu işi yapacak bir firma bull oyle gell dediler. Biz kişeilerle ticarii ilişkiye giremeyiz. BU haberleşme alanında bir iş değil git bize bir firma bul geliştirme için alt yapımızı açalım dediler. Ne oldu derseniz? koskoca bir hiç.. üretmeye alışmamaışız dünyada kopya çekebileceğimiz birr yer olsa hemen çökeriz. değilmi..
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Çözüm
Olmaz diye birşey yok, insanoğlu yaklaşık M.S. 1000 yılından bu yana bu problemi çözmekle uğraşıyor. (Bu arada yetişmiş matematik dehaları da kesin çözüm üretememişler, sadece ideale yakın algoritmalar geliştirmişler) Sadece bunu çözenin ne mühim bir insan olduğunu vurgulamak istedim.
Şaban Şahin AKMAN