Treview'da Items Gizleme...

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Treview'da Items Gizleme...

Mesaj gönderen Biltes »

Arkdaşlar Merhaba;

Treview nesnesinde istediğim bir items satırına kod ile gizleyip göstermek istiyorum. Formda arama yaptım ama bir sonuca ulaşamadım. Konu hakkında yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

Kolay gelsin...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kullanıcı avatarı
Biltes
Üye

Mesaj gönderen Biltes »

Arkadaşlar bu sorunu halen daha çözemedim. Acaba Treeview nesnesinin bu tarz bir özelliği yok mu? :(
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Kullanıcı avatarı
Z.D.
Üye

Mesaj gönderen Z.D. »

node üzerindeki itemi gizlemek sanırım ms tarafından desteklenmiyor. çünkü itemi gizlediğinizde, 3 - 2 olur, 2 - 1 olur, yani karşılaştırmada herşey birbirine girer. ama bu karşılaştırmayı düşünüp iyi bir kod yazdıysanız;

Kod: Tümünü seç

var
  MyTreeNode: TTreeNode;
begin
   MyTreeNode := TreeView1.Items.GetFirstNode;
   MyTreeNode.Item[3].Delete;
end;
bu şekilde itemi silerek, şu şekildede dinamik olarak tekrar yükleyebilirsiniz;

Kod: Tümünü seç

Var
  MyTreeNode: TTreeNode;
Begin
  TreeView1.Items.Clear;
  With TreeView1 Do
  Begin
    MyTreeNode := Items.AddFirst(Nil, 'Sabitler');
    MyTreeNode.ImageIndex := 2; MyTreeNode.SelectedIndex := 2;
    Items.AddChild(MyTreeNode, 'Dersler');
    items.Item[items.Count - 1].ImageIndex := 0; items.Item[items.Count - 1].SelectedIndex := 1;
    Items.AddChild(MyTreeNode, 'Sınıflar');
    items.Item[items.Count - 1].ImageIndex := 0; items.Item[items.Count - 1].SelectedIndex := 1;
    Items.AddChild(MyTreeNode, 'Derslikler');
    Items.AddChild(MyTreeNode, 'Öğretmenler');
    Items.AddChild(MyTreeNode, 'Günlük Ders Sayıları');
    Items.AddChild(MyTreeNode, 'Nöbet Yerleri');
    FullExpand;
  End;
End;
ben visible yerine, Items.Clear yapıp dinamik olarak yüklemiştim bi programımda.

Kolay gelsin.