progress bar

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
akipek
Üye

progress bar

Mesaj gönderen akipek »

ms sql7.0 ve delphi 6 kullanıyorum. bir dosyam var içinde 4500 adet kayıt var. bu dosyayı adoquery ile açıyorum.query yaparkende diğer dosyalardan bazı bilgileri alıyorum. açılış yaklaşık 11 saniye sürüyor.

1. bu süre uzun bir süremi? (bana göre uzun geliyor)
2. dosya açılırken ekranda bir progress bar gösterebilirmiyim? Gösterebilirsem bu progress barın artım değerini nerede değiştirmem lazım?

query kodum aşağıdaki gibi.

set dateformat dmy
select *,
KontrolAdi = (Select (rtrim(OB.Adi)+' '+rtrim(OB.Soyadi)) from IK_OzlukBilgileri OB(Nolock) where OB.KurumSicilNo = K.KontrolEden),
DesinatorAdi = (Select (rtrim(OB.Adi)+' '+rtrim(OB.Soyadi)) from IK_OzlukBilgileri OB(Nolock) where OB.KurumSicilNo = K.Desinator),
FilmiCekenAdi = (Select (rtrim(OB.Adi)+' '+rtrim(OB.Soyadi)) from IK_OzlukBilgileri OB(Nolock) where OB.KurumSicilNo = K.FilmiCeken),
KalipCekenAdi = (Select (rtrim(OB.Adi)+' '+rtrim(OB.Soyadi)) from IK_OzlukBilgileri OB(Nolock) where OB.KurumSicilNo = K.KalipCeken),
DesenGrubuAdi = (Select rtrim(OB.Adi) from GN_OzelKodlar OB(Nolock) where OB.Kodu = K.DesenGrubu and OB.Modul = 'Desen-Desen-DesenGrubu'),
CariKodu = (Select CariKodu from SIP_DesenRenkCalismaTalebi N(Nolock), CH_Karti C(Nolock) where N.TalepNo = K.TalepNo and N.CariKodu = C.Kodu) ,
MusteriAdi = (Select MusteriAdi from SIP_DesenRenkCalismaTalebi N(Nolock), CH_Karti C(Nolock) where N.TalepNo = K.TalepNo and N.CariKodu = C.Kodu)
from DSN_Desen K
where K.Aktif = 1
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

neden bu kadar çok kayıt çağırıyorsun ki?
kayıtları sayfa sayfa çağırabilirsin. progress'bar'ı timer ile yapmam gerekecek sanırım. ne kadarının yüklendiğini anlayabileceğin bir özellik yok benim bildiğim.
akipek
Üye

Mesaj gönderen akipek »

neden bu kadar çok kayıt çağırıyorum ?

sanırım cehaletten.

quantum grid kullanıyorum. kayıtların bir kısmını nasıl çağırabilirim ?
selectte top kullansam o zaman o top tan sonraki kayıtları yukarı aşağı tuşları ile nasıl çağırırım ?

yada ne tür bir yöntem önerirsin?

Yapmak istediğim şu. Quantum gridde desen kayıtlarına dair (resim hariç) bilgileri görüntülüyorum. burada tüm kayıtlar içinde renk sayısına göre, müşteriye göre yada hazırlayana göre rapor üretiyorum. sorguda kısıtlama yaparsam (mesela renk sayısı şu olanları getir dersem) bu seferde quantum gridin diğer güzelliklerini kullanamıyorum.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Quantum grid böyle bir özelliği var. Şimdi adı tam aklıma gelmedi. Gridmode olabilir.