renklere göre ayrıştırma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
samety81
Üye

renklere göre ayrıştırma

Mesaj gönderen samety81 »

hapinize iyi çalışmalar
http://20m.jeeran.com/IMAM/-lale.jpg
bu resme bakarsanız bu resme gore sorumu anlatacagım
resimde gördüğünüz gibi bir lale
bu laleyi renklerine göre ayrıştırmak yani mesela ordaki yeşil yapragın cevresindeki koordinatları dizilere atayarak hafızada tutmakistiyorum tabi otomatik olarak bunu delphiye yaptırmak istiyorum ve her çiçeğin resimdeki beyaz olarak görünen her yapragıda ayrı ayrı dizilerde tutmak istiyorum. kısacası renklere göre bu resmi ayrıştırmak gibi bişey düşünüyorum biras mantık verirseniz sevinirim.
Kullanıcı avatarı
tuanna
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen tuanna »

bu hususta resimin her pikselindeki renkler sana lazım olacak forumda sunları ararsan cevabının daha fazlasını bulursun

aranacak kelimeler...(Arayın dememizin sebebi...Daha çok sey öğreneceksiniz... E ne demişler Tekkeyi Bekleyen Çorbayı içer...) :D

canvas
scanline
Siz hayal edin...Biz yapalım TuannaSoft...
samety81
Üye

merhabalar kısa bir süre önce bi başlangıç yapmıstık baya bi inceledim biri dediki bi yerde plakayı okumustum mavi renginden yola cıkarak ben.
ben fikirlerinizi bekliyorum
bir resmi parçalamak için neler yapabiliriz.
dedigim laledeki yaprakları bi yerde hafızada diger bolgeler ayrı bi hafızada tutulacak daha sonra da istenen şeyler yapılacak fikirlerinizi esirgemezsenz sevinirim
Yardıma İhtiyacım var galiba TAM burda :)
Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

"Image Processing" denir bu işlere iki alternatifin var
1) ilgili algoritmaları öğrenip kodlayacaksın
2) ilgili algoritmaları öğrenip-en azından kullanacak kadar- hazır bir kütüphane kullanacaksın

1) http://www.efg2.com/Lab/index.html

2) OpenCV
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

bk arkadaşım,
ilk olarak tüm site kullanıcılarından ve de adminlerinden özür diliyor,
burası bunun yeri değil ama, Mesajlarının altına attığın

Kod: Tümünü seç

" Kainatta her canlı "DNA" diliyle yazılmış bir programdır... " 
Lafını şiddetle kınıyorum.

Herkeze iyi çalışmalar
samety81
Üye

bk teşekkür ediyorum verdigin bilgiler için siteleri tarayabilmek için biraz ingilizcemi zorlayacam ama bakalım sonra tekrar rahatsızlık veririk :) eyw
Yardıma İhtiyacım var galiba TAM burda :)
Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

Kesinlikle haklısın :!:
burası bunun yeri değil

özel mesaj denen şey var
neyse derdin orada anlatıyorsun
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Basit olarak nasıl yapabileceğin hakkında fikir vereyim.

Image Processing başlı başına bir uzmanlık alanıdır ve bayağı bir kasar adamı. Çok ciddi eforlar sarfetmek gerekiyor, ayrıca Resim bilgisinin yanında, animasyon bilgisi ve çok ciddi matematik bilgisi gerektirir.

Gözünü korkutmak gibi olmasın ama bunlar konusunda yeterince bilgiye sahipsen algoritmaları anlamaya ve çözmeye başlarsın.

Çok basit olarak,

Resmi bir bit plane olarak (bitmap) olarak düşün ve RGB'lerine göre renk yakınlıklarını tespit et. Bu renk yakınlıklarını (flulaşmış bölgelerde seçim yapman baya zor olacak) kullanarak resimdeki ana Renk Temalarını yakalamaya çalış. Resmi komple bir renk scalasını tara ve renk yoğunlyuklarını tespit et.

Ardından, Ana renk temalarını İster sol üst köşeden, ister sağ alt köşeden istersen resmin tam orta noktasından itibaren, her pixelin etrafına tek tek bakarak (her pixelin etrafındaki 8 pixeli tarayarak, senin bulduğun ana temalardaki scalalarına uyup uymadığına bakarsın) ama burada benzer temalar (örneğin birden fazla yaprak) aynı renk yoğunluğu ve renk scalasına sahip olabilir. onları da aralarındaki geçişlerin sertlik ve yumuşaklıklarına göre ayrıştırarak, çerçeveleri belirlemelisin. Aslında bu işlem Image Edge (Resmin Sınırlarını Bulma işlemidir) vs. vs.

Oyyyyyy basitçe olmuyor :) Anlatayım dedim olmadı :) Gözüm sen en iyisi mi biraz araştır. Senin yapacağın aslında Resimdeki sınırları tespit etme işlemi, "Image Processing how to find Image Edges" gibi birşeyler yazarak Google babaya bir danış. Ama bulacağın şeyler muhtemelen ingilizce olacak ve karmaşık algoritmalar içerecek. Hazır ol :)

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
bluekid
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bluekid »

OpenCV nin Delphi ile kullanmak için bakınca gördümki
PixeLook library var işini görür
http://plsoft.users.btopenworld.com/htm ... shots.html