DBGrid'de Sütun İşlemlerinde Sorun!
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
DBGrid'de Sütun İşlemlerinde Sorun!
Arkadaşlar merhaba
projeye başladım fakat biyerde takıldım.
Şöyle ki:
Projemde 3 tane radibutton ve dbgrid var tabi 1 de table.
table da 8 field var. ama üç radio buttondan herhangi birine basınca kullanıma göre dbgrid'ib sadece o fieldları vermesini diğerlerini vermemesini istiyorum ama beceremedim. yardımcı olursanız sevinirim.
Mesela
1. radiobuttona basınca sadece ilk üç field;
2. radiobuttona basınca sadece 5 field;
3. radiobuttona basınca sadece hepsini görmek istiyorum dataların dbgridde sütun olarak.
Yani 1. raido butonda ilk üç field'ın verilerini verip diğer fieldlar zaten boş şeklinde görmek istemiyorum.
Dbgrid1.colums.add olayı ile çözmem lazım ama beceremedim.
Yardımlarınızı bekliyorum...
projeye başladım fakat biyerde takıldım.
Şöyle ki:
Projemde 3 tane radibutton ve dbgrid var tabi 1 de table.
table da 8 field var. ama üç radio buttondan herhangi birine basınca kullanıma göre dbgrid'ib sadece o fieldları vermesini diğerlerini vermemesini istiyorum ama beceremedim. yardımcı olursanız sevinirim.
Mesela
1. radiobuttona basınca sadece ilk üç field;
2. radiobuttona basınca sadece 5 field;
3. radiobuttona basınca sadece hepsini görmek istiyorum dataların dbgridde sütun olarak.
Yani 1. raido butonda ilk üç field'ın verilerini verip diğer fieldlar zaten boş şeklinde görmek istemiyorum.
Dbgrid1.colums.add olayı ile çözmem lazım ama beceremedim.
Yardımlarınızı bekliyorum...
neden? Bütün kolonlar ile tabloyu gösterip sonra istemediklerini hide edersin olur. ASlına bakarsan ben öyle de yapmazdım, ben her bir durum için ayrı bir query çalıştırır bunun sonucunu gösterirdim.
Kolay Gelsin...
Not: Sana da hayırlı kandiller...
Kolay Gelsin...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned

allah razı olsunhdayi yazdı:neden? Bütün kolonlar ile tabloyu gösterip sonra istemediklerini hide edersin olur. ASlına bakarsan ben öyle de yapmazdım, ben her bir durum için ayrı bir query çalıştırır bunun sonucunu gösterirdim.
Kolay Gelsin...
dbgrid1.Columns[0].Visible :=false;
komutuyla oldu sağolasın
diğer sorumu yapabilmiyiz?
Sonradan gördüm bu mesajı. Estağfirullah, rahatsız olsam cevap yazmazdım hocam. Espri yapmaya çalışmıştım. Biliyorsam dilimin döndüğünce anlatırım.MANDRAKE yazdı:zamanını aldım teşekkür ederim. rahatsızlık verdiysem çok özür:(
Kolay Gelsin...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned

estağfurulullah üstat allah razı olsunhdayi yazdı:Sonradan gördüm bu mesajı. Estağfirullah, rahatsız olsam cevap yazmazdım hocam. Espri yapmaya çalışmıştım. Biliyorsam dilimin döndüğünce anlatırım.MANDRAKE yazdı:zamanını aldım teşekkür ederim. rahatsızlık verdiysem çok özür:(
Kolay Gelsin...
gene o kadar vaktini harcadın sağolasın