Arkadaşlar cümlenize iyi akşamlar;
Projemde cxdbgrid kullandım, burasa projeyi çalıştırdığım zaman
cxdbgrid'de satırı komple olarak gri renk olarak seçim yapıyor. Bu gri rengi değiştirmenin bir yolu var mı? Başka istediğimiz bir renk kodunu nasıl yapabiliriz...
Yardımlarınız için tşk ederim.. Kolay gelsin...
suidbgrid'in satır rengi değiştirme...
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
suidbgrid'in satır rengi değiştirme...
En son Biltes tarafından 02 Ağu 2006 07:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
Merhabalar;
Serkan bey çok afedersiniz sorumu yanlış sordum. Akşam vakti dalgınlıktan yanlış nesneyi sormuşum... Tüm arkdaşlardan özür dilerim...
Sorum doğru olarak şu;
Suipack bileşenlerinden sadece suidbgrid'i kullanıyorum. Bu grid'in her hangi bir satırını seçtiğinde komple gri renk olarak seçim yapıyor. Bu gri rengi değiştirmenin bir yolu var mı? Başka istediğimiz bir renk kodunu nasıl yapabiliriz...

Sorum doğru olarak şu;
Suipack bileşenlerinden sadece suidbgrid'i kullanıyorum. Bu grid'in her hangi bir satırını seçtiğinde komple gri renk olarak seçim yapıyor. Bu gri rengi değiştirmenin bir yolu var mı? Başka istediğimiz bir renk kodunu nasıl yapabiliriz...
Var olmaya değer her şey bilinmeye de değerdir. Çünkü bilgi varlığın bir imgesidir. Onda iyi ve kötü aynı anda bulunmaktadır...
valla biltes hocam sorunu yanlış anlamadıysam:Suidbgrid'de rowselect=true yaptın yani tüm satırı seçiyorsun ama satırların üzerinde gezdiğinde aktif satır gri renk oluyor bunu nasıl değiştiririz diye soruyorsun.Orada bir selectedcolor die bişey koymuşlar ama çalışmıyor.bendede hep mavi çıkıyor UIStyle dan stylarını değiştirdim görünümü değişiyor ama selectedcolor değişmiyor değişiyorda hikayeden icraat yok.Ama sanırım windowsun renk öğelerinden seçili öğeler özelliğinin rengini değiştirirsen suidbgridinde o gri rengini değiştirirsin.
MErhaba,sorunun ile ilgili yardımcı olamayacagım, ama benimde böle bir şeye ihtiyacım var.Yani..;
Jvdbgrid içerindeki veriler..
ALAN -A ALAN -B SatırRenk
1 xxxx sarı
1 yyyy sarı
2 aaaa yeşil
2 bbbb yeşil
3 ccccc sarı
bilgileri var..
Alan a ya göre değer değiştiğinde satır rengi de değişsin isiyorum yani ilk rengim Sarı ise değer değiştiğinde yeşil ,değer tekrar değiştiğinde ise tekrar sarı olsun..Biraz kurcalamıştım ama becerememiştim..
fikriniz varmı Teşekkürler..
Jvdbgrid içerindeki veriler..
ALAN -A ALAN -B SatırRenk
1 xxxx sarı
1 yyyy sarı
2 aaaa yeşil
2 bbbb yeşil
3 ccccc sarı
bilgileri var..
Alan a ya göre değer değiştiğinde satır rengi de değişsin isiyorum yani ilk rengim Sarı ise değer değiştiğinde yeşil ,değer tekrar değiştiğinde ise tekrar sarı olsun..Biraz kurcalamıştım ama becerememiştim..
fikriniz varmı Teşekkürler..