Delphi 2005'de Uygullama Hatası

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
fer11
Üye

Delphi 2005'de Uygullama Hatası

Mesaj gönderen fer11 »

"Unable to start debugging on the on the web server. Unable to attact to ASP.NET worker process" şeklinde hata veriyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Herkese kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

Aşağıda bulunan komut satırlarını komu istemi penceresinde çalıştırın. Komut istemine ulaşmak için Başlat > Programlar > Donatılar > Komut İstemi menü seçeneklerine tıklayın.

Kod: Tümünü seç

C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\aspnet_regiis.exe -u
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\aspnet_regiis.exe -r
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\aspnet_regiis.exe -c
Sizin bilgisayarınızda yollar farklı olabilir. aspnet_regiis.exe dosyasına göre dizin yolunuzu ayarlayın.
fer11
Üye

Mesaj gönderen fer11 »

öncelikle sorumu cevapladıüınız için teşekkür edrim fakat, FAOsoft hocam yine aynı hatayı verdi sizin dediklerinizi yaptım
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\aspnet_regiis.exe -u
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\aspnet_regiis.exe -r
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\aspnet_regiis.exe -c
ilgileriniz için teşekkür ederim çözümlerinizi beklerim.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

iss kuruluysa denetim masasından yönetimsel araçlaea geç. hizmetler simgesine tıkla. listeden ISS Yönetimi ve World1 Web Wide servislerini sağ tıklayıp yenden başlat. soru sorarsa onayla.

ve yukarıdakileri tekrar çalıştır.

delphi'de çalışmadan önce internetexplorerini kapatıp aç. pc açılırken ie'yi hiç çalıştırmadıysan Delphi ie'ye ilginçtir ulaşamıyor.

elektrik kesintisi vb. normal olmayan kapanışlar sonucuda bu hata oluşur. böoyle bir durımda yukarıdaki adımları tekrarla.

yine olmazsa sayfana bir button ekleyip project menüsünden build all seçeneğini tıkla ve delphi dışından adres çubuğuna sayfanın adresini yaz. sayfan çalışırsa delphi kurulurken machine.config adında bir kodun eklenmesiini ister ve buna dair bir soru sorar buna hayır demiş olabilirsin yada .net frameworkü delphidwen sonra kurduğun için bu bilgi yazılmamış
fer11
Üye

Mesaj gönderen fer11 »

hocam çok sağolasın dediklerinizi de yaptım fakat olmadı acaba delphi2006 olan varmı ben delphi 2005'i internetten indirmiştim acaba kurulum dosyalarında mı bir eksiklik var? Delphi 2005 veya 2006 yı nereden indirebilirim bilginiz var mı ben tekrar kaldırıp kursam. İlgileriniz için çok teşekkür ederim kolay gelsin, iyi çalışmalar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

http://www.borland.com/downloads/download_delphi.html

en üsttekini indir.

beraberinde iss ve .net framework'ü de kaldır.
önce iss sonra .net framework en son delphiyi kur.

ie ile değil firefox ile çalışmak istiyorsan
tools>options-a tıkla ve aşağıdaki pencerenin browser kısmın benzer şekilde belirle.

Resim
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

Şimdi delphi 2006 düşmanlığı yapmak istemiyorum ama hiç uğraşma visual studio kur. web sunucu bile kurmana gerek yok. Tabii sen delphi yi web sayfası hazırlamak için kullanıyorsan.
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

Bu sorun sanırım Delphi den değilde ISS den kaynaklanıyor, zira Visual Studio da program kırıldığında yada herhangi bir şekilde visual studio kitlendiğinde de bu sorun oluşabiliyor..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
shadowmann
Üye

Şu ana kadar vs ben de hiç sorun çıkarmadı. Hatta vs da kendisi sayfayı sunuyor. Virtual directory filan oluşturma derdin yok. Sadece kodlarla uğraşırsınız. Bir de ide hızlı açılıyor. 2 saat bekleme derdin yok.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

shadowmann yazdı:Şimdi delphi 2006 düşmanlığı yapmak istemiyorum ama hiç uğraşma visual studio kur. web sunucu bile kurmana gerek yok. Tabii sen delphi yi web sayfası hazırlamak için kullanıyorsan.
bu tip sorunlar genelde ortaklaşadır. vs2005'i kullanmadım ama vs2003'te iss çalışmadığında açılmazken d2006 ile projeni derleyip başka bir web sunucusunda çalıştırabiliyorsun
shadowmann
Üye

FAOsoft yazdı:
shadowmann yazdı:Şimdi delphi 2006 düşmanlığı yapmak istemiyorum ama hiç uğraşma visual studio kur. web sunucu bile kurmana gerek yok. Tabii sen delphi yi web sayfası hazırlamak için kullanıyorsan.
bu tip sorunlar genelde ortaklaşadır. vs2005'i kullanmadım ama vs2003'te iss çalışmadığında açılmazken d2006 ile projeni derleyip başka bir web sunucusunda çalıştırabiliyorsun
Demek ki kullanmadığından. Dediğim gibi ben de şu ana kadar bir defa sorun çıkarmadı. vs 2005 tabii ki.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

kurallarına göre oynarsan delphi'de de sorun yaşamazsın
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

shadowmann yazdı: Demek ki kullanmadığından. Dediğim gibi ben de şu ana kadar bir defa sorun çıkarmadı. vs 2005 tabii ki.
vs2005 i bende bilemiyorum ama 2003 canımızı çıkarıyor.
IDE nin çok hızlı açıldığı doğru ama şöyle yarım saat 1 saat çalışınca pc nin tüm kaynaklarını sömürüyor, özellikle projeye 1-2 referans eklendiğinde..
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..