ibquery ve generator.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kaptan
Üye

ibquery ve generator.

Mesaj gönderen Kaptan »

Kod: Tümünü seç

dm.IBQuery2.Close;
dm.ibquery2.sql.text :='insert into ADRESLER ( ISIM, KURUM, UNVAN, ISALANI, ILCE, IL, ADRES, MID) values( :ISIM, :KURUM, :UNVAN, :ISALANI, :ILCE, :IL, :ADRES, :MID)';
dm.IBQuery2.ParamByName('isim').AsString:=Excel.Cells[i,1].Value;
dm.IBQuery2.ParamByName('kurum').AsString:=Excel.Cells[i,2].Value;
dm.IBQuery2.ParamByName('unvan').AsString:=Excel.Cells[i,3].Value;      .............
dm.ibquery2.execsql;
iyi günler. yukardaki kodda id alanına otomatik kayıt yapılmıyor. ibquery nesnesinin generatorfield özelliğinde ayar yapıyorum. generator oluşturdum.fakat id alanı otomotik artmıyor.
ibdataset ile kayıt yapabiliyorum fakat çok daha yavaş bi şekilde kayıt yapıyor. 900 kaydı ibdataset ile 20 saniyede ibquery ile 5 saniyede kayıt ediyor. (veriler excelden alınıyor)
firebird 2.0. kullanıyorum.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Kaptan
Üye

Mesaj gönderen Kaptan »

bir de iki tablıoyu sql ile ilişkilendireceğim. tablonun birinin sadece id numarasını kaydederek diğer bilgilerini tablodan çekmek mi daha hızlı olur yoksa direk tablonun bilgilerini tabloma kaydedeyim mi? Eğer direk kaydedersem iki tabloyu birden seçmek zorunda kalmayacağım. bunun hız açısından faydası olur mu?
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

İki tabloyu ortak bir alanla birleştirmek (JOIN) daha mantıklı ve uygundur.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kaptan
Üye

Mesaj gönderen Kaptan »

Teşekkürler abi. Diğer soruma da cevap bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

Merhaba,

fb 2.0 da işlem nasıl oluyor bilmiyorum ama ben fb 1,5 kullanıyorum ibexpert aracılığı ile kolayca otomatik artan alan uygulayabiliyorsun. eğer 2.0 dada aynı ise ve siz generator ve trigeri yaptı iseniz insert komutunda çalışması lazım. sanırım bir arıza veya eksiklik var. dilerseniz tekrardan oluşturun ve deneyin bazen bu tür gariplikler olabiliyor. gariplik diyorum çünkü bazen ibexpert garip davranabiliyor. frogen key oluşturmak istediğimde bazen yapmıyordu, acaba yanlışmı yapıyorum diye düşünürken ve kafayı yerken ibexperti kapatıp açtığımda aynı yol ile işlemi yapıyordu. ondan sonrada bana monitöre bakıp gülmek kalıyordu.

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Hıza ihityacın varsa, otomatik arttırma işini triggerdan yap. IBexpert artan alan için otomatik trigger oluşturabiliyor. TIBquery yerine, görsel olmayan TIBSQL'i kullanmayı dene. IBSQL unitini eklemen gerekli. Detaylar için help'e bakabilirsin. Eğer illa görsel bileşen kullanacam diyorsan, yapacağın toplu işlemlerden önce ibquery.disablecontrols, sonrasında ibquery.enablecontrols yap.

Kolay gelsin
Kaptan
Üye

Mesaj gönderen Kaptan »

Teşekkürler.