Firebird Semineri

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

doganzorlu yazdı: Ne acıdır ki opensource felsefesinin bile sadece tüketicisiyiz... Başarısızlığa uğramış herbir proje - ki aslında çok iyi bir ürünün yanlış bir yerde kullanılması sonucu oluyor genelde - talancıların ekmeğine bir kat daha yağ sürmektedir.
Opensource felsefesi sadece kod yazarak katkıda bulunmak demek değildir! Teknik destek vermek, hata raporlamak, hatayı çözen yama göndermek, sorulan soruları yanıtlayarak bir nevi yardım masası görevi üstlenmek, yazılımı kendi dilinize çevirmek, grafik tasarım çalışmaları yapmak (simge, splash vs.) gibi bir çok alanda destek olabilmeniz mümkündür. Ülkemizde, open source ve özgür yazılıma bu şekilde destek veren birçok kişi de bulunmaktadır.

Tüketici olarak suçladığınız kişilerin sayısı daha fazla olduğu için üretenler görünmemekte. O yüzden genelleme yapmadan konuşmamızda fayda var!
Linux, Apache, PostgreSQL, FB ve sayabileceğimiz binlerce başarılı opensource uygulama, muhalefetin zaferidir. Muhalefetten iktidara geldiğinizde sapıtmamanız için, sizi zafere taşıyan şeyi iyice özümsemiş olmalısınız. Ülkem için bir sorun yok, nasılsa işin içinde oyuncu olarak bulunmuyoruz, sadece seyirciyiz. Ne muhalefette ne de iktidarda değiliz.
Pardus projesine katkılarınızı bekliyoruz. Sizler de oyuncu olabilirsiniz.

Detaylı bilgi http://www.uludag.org.tr
Kullanıcı avatarı
Terminator
Üye

Mesaj gönderen Terminator »

coderlord yazdı:
Pardus projesine katkılarınızı bekliyoruz. Sizler de oyuncu olabilirsiniz.

Detaylı bilgi http://www.uludag.org.tr
Pardus ne cins bir özentinin uzantısıdır yaw?
hem batılıya yönelir gibi batılı ismi ver, hem de otantik türkçe sistem diye sun. pardus pars demekse ve sen bu sistemi türkçe için geliştirdiysen pars de be kardeşim, bu ne buu??!!
abe ben yerel haber ajansı açtım senin için, adı da asoşetitpress der gibi!

pardusun türkçe karşılığı olmasa anlarım, hadi o zaman, başka seçeneğin yoksa pardus de, ama başka bir sürü isim imkanı var, türkçe karşılığı varken.. uluslaraarası okunabilirlik arıyorsan bile içinde türkçeye özgü 2-3 harfin geçmediği bir sürü isim imkanı var. sana kimse söğüşçü diye bir isim ver demiyor zaten. pars duruken, daha az harfle yazılıp kolay anlaşılabiliyorken nedir bu batı özentisini trojan olarak kapmışlık!?
batılıdan alınan sourceları alıp modifie ederek nereye varcan ki?
çoğu zaten türkçeyi destekliyor, standartların dışına pardus ismiyle mi çıkıcan yoksa içindeki eğreti türkçe cümlelerle mi?
Kod yazman, bişeyleri CD ye yükleyip dağıtmak en son iş, önce bir stabil felsefe olmalı, pusula hesabı yapmadan yola çıkılmamalı. yoksa yapılanlar akademik bir masturbasyondan öteye gidemez. ben kalkıp yarını belirsiz pardusu kullanacağıma gider mandrakenin türkçesini kullanırım, bütün dünyaya ayak uydururum. ulusa özel OS olmaz global dünyada keçilik yapmanın alemi yok. dünyanın üçte biri çin bile başaramadı bunu.
önce aklı kullanmayı öğrenmeliyiz, akılsız başın cezasnı ayaklar çeker. bi o yana bi bu yana koşar dururuz.
Firebird Foundation Member #208
http://www.firebirdsql.org
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

Coderlord, gazeteci ruhundan sıyrılıp yazdıklarımı bütünüyle okur musunuz lütfen ? İçinden cımbızla birşeyler çekip çıkarıp tuhaf yorumlarda bulunuyorsunuz. Alıntı yaptığınız yerde

Kod: Tümünü seç

OpenSource, değişik platformlarda ne olduğunu anlattığım, uygulamalarını ve sonuçlarını gösterdiğim, yeri ve zamanında kullandığım, gerektiğinde kod yada yayın üreterek katkıda bulunduğum bir altyapı olarak benim için vazgeçilmez bir olgudur.
diye de bir paragraf var. Burada rahatlıkla anlayabilirsiniz bu konudaki yaklaşımımı.

- Anlatmak
- Uygulamalı olarak göstermek
- Uygun koşullarda kullanmak
- Kod üretmek
- Yayın üretmek

hasılı birşeyler üretmek.

Sizin opensource un tanımı için kullandığınız ve benim dikkate almadığımı söylediğiniz şeylerin bir özetidir bu paragraf. Ben bir dağıtım üretmekten bahsetmiyorun opensource yazılım derken. Alıp anaconda yı, birkaç ay emek harcayıp kendi dağıtımınızı da hazırlayabilirsiniz, ortam buna müsait. Geliştirmiş olmak için, nam olsun diye geliştirmekten de bahsetmiyorum.

Opensource yazılımlar, geliştirme modeli gereği bu ülke insanına teknolojiye yön verebilme olanağı sağlamaktadır. Tıpkı tüm dünya insanlarına olduğu gibi. Tüm insanlığın geliştirdiği bilişim kültürüne katkı yapabilme olanağı da. Opensource, çalıştığınız alanda geliştirdiğiniz şeyi insanlarla paylaşmanızla gelişen bir harekettir. Çoğu proje boş zamanlarda yazılan projeler değil, geliştiren kişilerin kendi işleri için yazdıkları projelerdir.

Pardus konusunda hiçbir yerde daha konuşmadım. Henüz bir fikrim de yok açıkçası, zira geliştiren grubun motivasyonunun kaynağını bilemiyorum. Küçümsemek olarak algılamayın ama, gönül isterdi ki ulusal işletim sistemi projesi yerine, tüm distrolarda çalışabilen ulusal yazılımlar geliştirilebilsin. Tabi tercih meselesi bu.

Tüketmek insanoğlunun doğasında var olan birşeydir ve benim eleştirdiğim tüketicilik değildir. Hiçbirşey üretmeden tüketimdir. Yanlış tüketimdir. Evet doğrudur, yanlış tüketen ve üretmeden tüketenleri suçladım, suçluyorum ve hep suçlayacağım. Bir avuç insanın mücadelesi, benim "ama çabalayanlar da var" şeklindeki düşünceye katılmama yeterli değil. Ben bu ülkede, bu işin işçisi insanların otogarda banklarda uyuduklarını da gördüm, bilgisayar bölüm başkanları tarafından öğrencilerle buluşturulmadıklarını da.

Neyse, foruma yazmak çok fazla vakit almaya başladı. Ve görüyorum ki ne söylersen söyle birileri "yok ya, o öyle değil" diyecek. Bu mevzu uzar gider böyle.

Kalın sağlıcakla,
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Sitedeki açıklamaları okuma zahmetine katlansaydınız bu soruları sormanıza gerek kalmazdı. Madem okumuyorsunuz ben oradan alıntılar yaparak kırmızı fontlarla açıklayayım. !!
Terminator yazdı: Pardus ne cins bir özentinin uzantısıdır yaw?
hem batılıya yönelir gibi batılı ismi ver, hem de otantik türkçe sistem diye sun. pardus pars demekse ve sen bu sistemi türkçe için geliştirdiysen pars de be kardeşim, bu ne buu??!!
abe ben yerel haber ajansı açtım senin için, adı da asoşetitpress der gibi!
Pardus adı, Anadolu Parsı'ndan, Panthera Pardus Tulliana'dan geliyor.
batılıdan alınan sourceları alıp modifie ederek nereye varcan ki?
çoğu zaten türkçeyi destekliyor, standartların dışına pardus ismiyle mi çıkıcan yoksa içindeki eğreti türkçe cümlelerle mi?

Gerek Linux çekirdeği, gerekse kullandığımız Firefox web tarayıcısı, OpenOffice.org, KDE masaüstü ortamı gibi özgür yazılımlar, çok sayıda kişi tarafından uzun bir çalışma sürecinin sonucunda bugünkü olgunluklarına ulaşmıştır. Bu çalışmayı yinelemek bize para ve zaman kaybından başka bir şey sağlamayacaktır.

Söz konusu yazılımlar özgür oldukları için, Türkçe desteğiyle ilgili ya da son kullanıcıya yönelik bir temizleme, geliştirme ihtiyacımız olduğunda, bunu yazılımı değiştirerek kolaylıkla yapabilmekteyiz. Bu geliştirmeleri özgür yazılım dünyasına geri sunmamız ise, bizi özgür yazılım ekosisteminde yer ve söz sahibi yapmakta, bu ekosistemin dinamik gücünü kendi yararlarımızı gözetecek şekilde yönlendirebilmemize imkan vermektedir.

Linux, bizim için, bilişim dünyasının bugünkü seviyesine hızla erişip, kendi özgün katkılarımızı bunun üstüne koyarak, bu seviyeyi aşmamızı sağlayacak bir sıçrama tahtası olmuştur.

Buna ek olarak Pardus projesinde pisi, yalı, comar, zemberek-server gibi %100 Türk yazılımcı emeğiyle hazrılanmış, dünyadaki benzerleriyle boy ölçüşecek, çoğu yerde geçecek uygulamalar da var.
bkz. http://uludag.org.tr/projeler/index.html
Kod yazman, bişeyleri CD ye yükleyip dağıtmak en son iş, önce bir stabil felsefe olmalı, pusula hesabı yapmadan yola çıkılmamalı. yoksa yapılanlar akademik bir masturbasyondan öteye gidemez. ben kalkıp yarını belirsiz pardusu kullanacağıma gider mandrakenin türkçesini kullanırım, bütün dünyaya ayak uydururum. ulusa özel OS olmaz global dünyada keçilik yapmanın alemi yok. dünyanın üçte biri çin bile başaramadı bunu.
önce aklı kullanmayı öğrenmeliyiz, akılsız başın cezasnı ayaklar çeker. bi o yana bi bu yana koşar dururuz.

Uludağ projesi ve ürünü olan Pardus, Linux'un ülkemizde yaygınlaşmasında önemli bir atılım oluşturacak. Bunu bir yandan tam ve doğru Türkçe desteği vermesi, diğer yandan da katma değerli projeler ve ürünler üretecek bir özgür yazılım ekosistemi kurulmasına öncülük etmesi ile sağlayacak. Bu sayede Linux ve türevlerinin lisans anlaşmalarında yer bulan özgürlükleri, özellikle değiştirme ve yeniden dağıtma özgürlüğünü sınırsız olarak kullanma olanağı edineceğiz. Pardus ve diğer Linux dağıtımlarını kullanarak yazılımımıza ve verilerimize, Pardus'un yol haritasını ve önceliklerini belirleyerek teknolojimize ve bilgimize sahip olabileceğiz. Uludağ, Linux'un ulusal ölçekte sahiplenilmesinde görev yapacak temel yapıtaşlarından birisi, bu nedenle "ulusal".

Ek olarak şunu belirtmek isterim. Pardus başta Türk kullanıcısının derdine deva olabilmek ve sorunlarını olabildiğince çözmek için geliştiriliyor.

Birşeyleri CD'ye yükleyip dağıtmak olarak nitelendirdiğin şey için oldukça ciddi emek sarfediliyor ve çalışma yapılıyor. Türkçe çevirisi olmayan yazılımlar çevriliyor. Türkçe desteği olmayan yazılım yamalanıyor. Türk kullanıcısının rahatça Pardus kullanabilmesi için kullanıcı arabirimleri tasarlanarak gerekli kodlamalar yapılıyor.

Eleştirmeden önce çalışmalara göz atalım. Daha sonra eleştirilerinizi alalım lütfen.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

doganzorlu yazdı: Neyse, foruma yazmak çok fazla vakit almaya başladı. Ve görüyorum ki ne söylersen söyle birileri "yok ya, o öyle değil" diyecek. Bu mevzu uzar gider böyle.
@doğanzorlu eleştiriye katlanamayacaksanız yazı da yazmayın o halde. Bu sayede sizi eleştirenler olmayacaktır. :)

Ancak yine aynı şeyi yaparak, hala "biz bu işi yapamıyoruz", "biz yazılım üretemiyoruz" diyorsunuz. Benim isyanım buna.

Merak etmeyin Uludag projesinde çok ciddi yerli yapım yazılım projeleri de var. enderunix ekibi de dünya çapında ses getiren yazılım projelerini üretmişlerdir. Biraz da ulusal projelerimiz ile ilgilenseydiniz bunları bilirdiniz.

Velhasıl siz benim ürettiğim yazılımlar ile ilgilenmek yerine yurt dışı projelere bakarsanız bunları haliyle göremezsiniz.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olanlar için söylüyorum..

Uludağ projesinin bir ürünü olan Pardus işletim sistemi, GNU/Linux bir dağıtımından daha ileridir. Kendine has yerli yapım, benzer uluslararası ünlü yazılımlardan çok daha iyi özelliklere sahip, yazılım projeleri de üretmektedir.

Lütfen bilginiz olmadan, kulaktan dolma ve önyargılı fikirlerle yazmadan önce biraz bilgi edininiz.

http://www.uludag.org.tr sitesinde gerekli çoğu bilgiyi bulabileceğiniz gibi, posta listelerine de soru sorarak bizzat geliştiricilerden yanıt almanız mümkündür. Ayrıca üretilen uyuglamaların kaynak kodlarına da erişim imkanı vardır.
Kullanıcı avatarı
Terminator
Üye

Mesaj gönderen Terminator »

coderlord,
bu ülke sosyal problemleri olan, değer yargıları travmatik aşamalardan geçmiş bir ülke.
burada alemi cihan olsan para etmez. silikon ve seyyar foseptik bileşimi, "canlarııım" diye böğüren bir mahluka hayranlıktan ağzını açıp peynirini kaptıran bu halk, baş tacı eden bu halk,
orasını burasını görebilmek için bir gecede 40 bin dolar kazanmasını sağladıkları çiğ yeni yetme sexapellere para verir, destek verir, sana vermez.
üniversite sınavlarında sayılı binlere girip programcı olmuş beyinlerine yok sen kaç yıllık okudun nee mühendis değil misin gibi saçma sapan mukayeselerle aşağılamaya çalışırken, kendi partisinin adını bile unutabilen tirtir titreyen adamları, sigara dumanından beyin hücresi kalmamış lise mezunu adamları yıllarca yöneticisi seçer.
Senin hangi noktadan nereye ne çabayla geldiğine değil ne pozisyonda olduğuna bakar.
3-5 milyar sermaye koyup şirket kartı bastırmış adamın itibarı benim 3 üniverstie diplomamın yanında sağda 6 sıfır değerinde onun için.
sen ona 10 yılda yazılabilen bir yazılımı 2 dakikada kopyalarsın, o ise bir sağolu bile fazla görür.
bu millet, kültürsüz, bilinçsiz, ve benliğini kaybetmiş bir millet.
ilk bulduğu fırsatta ya alemin arabının ya da conisinin peşine takılacak kadar saf, ama bunu duymak bile onu delirtir.
bunları yine de aşağılamak için değil, onları sevdiğimden ve uyarmaya, düzeltmeye çalıştığımdan söylüyorum.
bana pardus mardus, ulusal OS lazım değil, bana adam gibi adam bir ulus lazım önce ulus!
o dökümanların, akademik lafların da canı cehenneme, 20 yıldır benzer saçmalıkları görüyorum, bu ülkenin akademisyenlerinden bi halt olmaz.
adamın piyasa, proje, iş tecrübesi yok, üniversitede kalıp hoca oluyor evliya kesiliyor, ampül bile takmaktan aciz insanlar.
Böyle projeyelere destek veren iyi niyetli yazılımcıları suçlayamam ama,
ben beynimin sarmadığı işlere elim de uzanmaz.
Zaten projenin de benim gibi insanlara ihtiyacı olduğunu sanmıyorum.
biz kod mu yazdık ki hiç. yazdığımız onca C,C++ kodu, aldığımız birkaçyüz dolarlık maaşı hakkedip karnımızı doyurabilmek içindi.
Uluslararası projelerle ilgilenmemiz, adımızın oralarda görünmesi de utanılacak bir durum zaten, resmen vatan hainliği. way efendim bu türkler de çok oluyorlar dedirtmenin daha ulusal yaklaşımları varken.
Neyse ben zaten bu sektörü bıraktım, 400-500 dolar gelirle hem karnımı doyurup hem ulusal projeleri destekleyip hem de vatan kahramanı olmak gibi hedeflerim yok, omzuna silahı alıp dağ tepe aylarca gezsen de kimsenin umrunda değil onu da söyleyim.
kıymet bilebilecek bir ulus göremiyorum henüz. sexy yatak sahneleri olan bir klip çekip tvlerde boy göstermediğimiz sürece kod yazarak vatansever olunamaz.
herkes geleceği düşünmeden, hesaplamadan yapmış olduğu 3-5 çocuğun ekonomik stresiyle dengesiz hale gelmiş bu ülkede.

Doğanın dediği gibi, gerçek emek verenler sürünürken bu ülkede, asıl bişeyler üretmesi gereken kadrolar bu maaşa bu kadar olur demekle,
ya da kağıt üzerinde janjanlı projelerle kariyer edinmekle meşgul.
Firebird Foundation Member #208
http://www.firebirdsql.org
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

@Terminator söylediklerine katılmak ile birlikte şünu söyleyeyim, herkes elinden gelen ile bu ülkeye destek olur. Ben de bu şekilde katkımı ortaya koyuyorum. Elimi taşın altına sokuyorum. Şunu da unutma ki birşeyler yapmak, hiçbirşey yapmamaktan daha iyidir. :)

Görüşürüz.
yetnot
Üye

Mesaj gönderen yetnot »

Bu yazıları yazan butun arkadaslara teşekkurler sonunda veritabanı kusuyorum,..PARADOX kullandık cunku kıtablar delphıde en ıyı calısan dıyordu...sımdıde firebird dedıler ona bakalım dedık bır gurub mssql fanatıgı cıktı...Yenı baslayan adam hangısını kullanırsa hem dokuman hem ogrenme acısından hem arkasına alacagı destek acısından hangısını secsın abı....Bır kac mılyarlık programlar sattıkdan sonra bu ısın bır parcası olmak ıstıyorum ama kafamı allak bullak ettınız...GEYIk herhalde bu olsa gerek"SOnu gelmeyen muhabbet" bırınız son noktayı koysun sonuna uzerınede kımse yazmasın...Yazılanların cogunu okumadım nedenıde ınanılmaz sıkıcı ve geyık :D umarım bu yazıya kızmaz ve firebird için dokuman onerebılecegınız bır adres sunarsınız.Form sayfasında nereye kadar cunku kolay gelsın
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Hemen her bir delphi programcısı paradoks kullanmıştır. Yıllardır üzerinde herhangi bir çivi çakılmayan paradoks artık istek ve ihtiyaçları karşılayamaz durumdadır. Günümüz şartlarında onca kişinin firebird demesinin elbette ki haklı bir sebebi vardır. Seni ikna etmek zorunda değiliz. İstediğin seçimi yapabilirsin. Veritabanı mantığını kavradıktan sonra zaten senin için gerekli veritabanı hangisi karar verebilirsin. Buradaki bir çok kişinin küçük ve orta seviye projelerde tercihi firebird dür ve firebird un esnekliği ve gücünü kullanmaktadır. Bir projeye firebird gibi ücretsiz bir araçla başlamak daha satmadan kâr etmeye başlamaktır :idea: Çünkü maliyetiniz düşecek satış rakkamını aşağıya çekeceksiniz. Bu da benzer programlar arasında piyasa fiyatının altına inme ve rekabet şansı verecektir :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
yetnot
Üye

Mesaj gönderen yetnot »

Tabikide ikna etmek zorunda değilsiniz...Size şöyle anlatım,,bugun bir teknokent'e iş başvurusuna gittim ve adam veri tabanı ihtiyacini filemaker pro kullanarak gördüğünü söyledi ve bayada övdü kafayı yedim,adamın biri hazır şablonlar uzerınde ve bir satır kod yazmaya ihtiyaç duymadan veri tabanı ihtiyacını gördüğünü ve konyada ihtiyaca karşılık verdiğini söyledi....

Arkadaşlar ben sizin sözlerinize ve birikiminize elbette katılıyorum ama dokuman bulamıyorum!!!Türkçe dokuman ve destek,eksiklik olarak ben bunu görüyorum,ama adamın bir bana 175 dolara aldığı program sayesinde bütün ihtiyaçlarını gördüğünü soyledi,ya biz abartıyormuyuz,kod delisi mi? Olduk...Yani amerekiyı yeniden mi keşfediyoruz?? Arkadaşlar bana lütfen ama lütfen FIREBIRD için dokuman adresi yada dokuman yollayın lütfennn...Admin arkadaşlarım sizin sayenizde bir iş bitirdim şimdi yeni ve buyuk bir iş peşindeyim ve yaşımda 22 kendimi yetiştirmeye çalışıyorum. Bildiklerimi paylaşmak istiyorum ve paylaşıyorumda...LÜTFEN DOKUMAN ARKADASLAR lütfen.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Bu konuyu daha önce pek çok defa tartıştık, ararsanız çok güzel yazışmalar geçti.

Kısaca en iyi veritabanı diye birşey yoktur. İşinizi gören, ihtiyacınız karşılayan veritabanı sizin için en iyi veritabanıdır. Bu pek çok durumda bir Delphi programcısı için Firebird olduğundan genelde Firebird tavsiye ediyoruz.

FireBird başlangıcı için döküman : viewtopic.php?t=5800

Neden Paradox, Access gibi bir sistem yerine bir SQL Server veritabanı kullanman lazım bunun için : Fahrettin abinin seminerleri...

Aklına takılan diğer şeyler için : :ara Arama

Kolay gelsin.
yetnot
Üye

Mesaj gönderen yetnot »

merhaba siz iyiniyetli paylaşmayı seven insanlarsınız...AMA firebird'i siz yapmadınız.Yani bunun desteğini surekli olarak sizden alamam değilmi.Ben elimin altında bulunacak dökümanlardan bahsediyorum mesela bir e-kitab yada firebird hakkında ticari kitab bilemiyorum yada eğitim cd'si...Ozellikle site yöneticilerin firebird hakkındaki konuşmaları dikkatimi çekti ve bunu sokecem dedım...verdiğiniz linki belkı 5 defa okudum ve encok paradoxdan veri aktarma işime yaradı...

Ben bedavacı bir insan değilim yani herşeyi sizden isteyemem benimde araştırmalar yapmam lazım eğer bulamazsam sizinle sıkıntılarımı yada çözümlerimi paylaşabilirim...Ama hic dokumanım yok..Bir delphi e_kitabı na iki hafta çalıştım ve word excel otomasyonu yaparak 2bın ytl kazandım...Yanı bu işe gönül vermek istiyorum ama teşvşk edilmem lazım...Dokuman hakkında diyebileceğiniz bir kaçşey varsa yardıma açığım..Bu arada seminerlerinizi izledim,,SQL süper anlatılmış çok hoşuma gitti...

Eğer diyebilirseniz bak işte burada dokuman var geceni gunduzune kat oku ogrenırsın bundan hıc cekınmem aradıgım sey bu derım sıze:D ama bana forumda dolas ve bu firebird'i burada dolasarak ogren dersenız ıste bu bedavacılaga gırer hıc emek harcamadan bılgınızden faydalanmıs olurum bu benım etiğime aykırı..teşekkur ederım
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Her bir programcının bilgisi ve ihtiyaçları çerçevesinde ihtiyaç duyduğu araçlar farklı olabilir. Bu ihtiyaçlar ve araçlar geliştireceği projeye bağlı olarak değişebileceği gibi araca hakim olma nispetinde de bu değişecektir. Bir şeyi öğrenmeden karar vermek zordur. Fakat yine de öncelikle ihtiyaç tespiti yapmak gerekir :!: İhtiyaçlarınızı tespit ettikten sonra nasıl bir aracın işinizi göreceğinizi araştırabilirsiniz :wink:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

yetnot yazdı: benimde araştırmalar yapmam lazım
işe ingilizce ile başlayabilirsiniz.
+
sitenin offline sürümünü de kullanabilirsiniz.

kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim