Tdatetimefield ve timestamp tipi ve sql server
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Tdatetimefield ve timestamp tipi ve sql server
Merhaba
Sql serverde veri tutuyorum. şimdi ziyaterci nin geldiği tarih ve saat ile çıktığı tarih ve saati kayıt için. hangi tpte alan kullanmalıyım.
sadece date tipini içeren bir şey yok.
tarih ve saat için 2 tipmi tanımlamalıyım yoksa tek değişken yetermi ?
datetimefield kullanınca ve sadece zaman girince tarih 1.1.1900 durup işleri karıştırıyor.
Önerilerinizi bekliyorum
Sql serverde veri tutuyorum. şimdi ziyaterci nin geldiği tarih ve saat ile çıktığı tarih ve saati kayıt için. hangi tpte alan kullanmalıyım.
sadece date tipini içeren bir şey yok.
tarih ve saat için 2 tipmi tanımlamalıyım yoksa tek değişken yetermi ?
datetimefield kullanınca ve sadece zaman girince tarih 1.1.1900 durup işleri karıştırıyor.
Önerilerinizi bekliyorum
SQL Server da TimeStamp gibi hem tarihi hem de saati aynı anda tutan bir alan var mı bilemiyorum. Büyük ihtimal vardır diye düşünüyorum
Fakat sorgulamalarda kolaylık açısından düşününce Tarih/Date ve Zaman/Time diye ayrı alanlar olmasını tercih ederdim 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Merhaba.Hakan Can yazdı:MS SQL Server'da DATETIME tipini kullanmalısın. TIMESTAMP başka anlama geliyor.
İyi çalışmalar.
Soranlar için evet server Mssql server 2000...
Datetime tipinde sorun yok hocam. Sorun şurada; hem tarih ve hemde saati tutmalıyım. örneğin ziyaretçi girişinde. peki ne yapmam gerek . 2 ayrı alanmı tanımlamalı yoksa 1 alnda hem date i hem tarihi girdirmelimiyim.
2 ayrı değer tanımlamıştım ben. kullandığım edit komponenti içinde dktime dediğimde sadece zaman kısmını gösteriyor ordan yırtıyorum bu şekilde ama grid kullanınca; saat 13:30 ise mesela 1.1.1900-13:30 gibi görünüyor ve 1900 lü tarih te işi karıtırıyor. görünüşe göre tek alana düşmek daha mantıklı olacak.
Siz ne dersiniz.
Tabi ki tek alanda tutmalısın, iki tarih arasındaki farkı alman gerekecek en basit olarak , bu durumda çıkışzamanı-girişzamanı dediğinde ; database'ine göre değişik formatlarda da olsa bir sonuç kümesini rahatlıkla alabilirsin.
Bu ikisini aynı editte gösterecek bir component kesinlikle vardır ama 2 tane Tdatetimepicker koyup , birini tarih diğerini saat olarak tutup database yazarken birleştirip kayıt edebilirsin.
Kolay Gelsin...
Bu ikisini aynı editte gösterecek bir component kesinlikle vardır ama 2 tane Tdatetimepicker koyup , birini tarih diğerini saat olarak tutup database yazarken birleştirip kayıt edebilirsin.
Kolay Gelsin...
Merhababgoktas yazdı:Tabi ki tek alanda tutmalısın, iki tarih arasındaki farkı alman gerekecek en basit olarak , bu durumda çıkışzamanı-girişzamanı dediğinde ; database'ine göre değişik formatlarda da olsa bir sonuç kümesini rahatlıkla alabilirsin.
Kolay Gelsin...
Ehlib içinde çok güzel "dbdatetimeediteh" var. hem tarih hem zaman hemde ikisini birde alabiliyor. takvimden seçim şansı var ok tuşunuda destekliyor..
Öneri getiren tüm aradaşlara teşekkürler...
sorun çözülmüştür. Tarih için olan alanların tamamını silip. saat için olanlarda tarih saati bir arada tutacağım.
Saygılar